tipo 1,6 dohc vynehava

Více
15 roků 2 měsíců zpět #16 od asfezorkg
Odpověděl asfezorkg pro téma Re: tipo 1,6 dohc vynehava
no mozem kupit ten motor 1,6 karbec z toho by mi sedela hlava na moj blok??..ci nie su seberovne

fiat tipo 1.6 DGT 66kw

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 2 měsíců zpět #17 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: tipo 1,6 dohc vynehava
a to jsi takto koupil a nebo se ti to stalo?
je možné, že skočil řemen a nějaký zub a tak se ohnul nějakej ventil. simir má pravdu v tom, že může a asi i bude podpálenej. Já si myslím, že karbec má jinej blok i hlavu, ale ruku za to do ohně nedám, protože 1.6 karbec jsem ještě na živo neviděl :roll:
Ale asi bych to udělal jako simir, vyměnil bych celou hlavu, protože je s tou opravou hodně práce a ta zabere i haldu času. Hlavu mám na prodej, dokonce dvě, kdyby jsi měl zájem a našel bych k tomu i vačky s domky.

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 2 měsíců zpět #18 od simir
Odpověděl simir pro téma Re: tipo 1,6 dohc vynehava
Pokud máš v autě 66kW - tak to bude dvouvačka. Karburátory dávali jenom do jednovaček (myslím že do 1,4 - i když píšeš, že máš v karbecu 1,6...).
Takže hlava je jiná. Pokud tedy nemáš nějakou domácí úpravu dvouvačky na karburátor...

Fiat Tipo 1.6 DOHC (149C2046)

Více
15 roků 2 měsíců zpět #19 od Charles
oni se dělali i 1.6 karbec, měly 61kW...ale asi jich bylo strašně málo, protože jsem nikde na žádnej takovej nenarazil. A má to normálně 1.6ie dvouvačku, na tom videu to je krásně vidět.

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
15 roků 2 měsíců zpět #20 od simir
Odpověděl simir pro téma Re: tipo 1,6 dohc vynehava

oni se dělali i 1.6 karbec, měly 61kW...ale asi jich bylo strašně málo, protože jsem nikde na žádnej takovej nenarazil. A má to normálně 1.6ie dvouvačku, na tom videu to je krásně vidět.

v autě má dvouvačku, ale já měl na mysli ten motor v karbecu, co může mít. Ten bude na 99% jednovačka

Fiat Tipo 1.6 DOHC (149C2046)

Více
15 roků 2 měsíců zpět #21 od asfezorkg
kupil som to dobre stalo s ami to po mesiaci asi..no ved dam hlavu dole a uvidim co stym bude ci sa to oplati robit alebo vymenit rovno celu hlavu..a ty by si mi predal celu komplet hlavu ze ju mozem uz len nahodit??..lebo mame tie iste motory..ja by som bol najradsej keby to bolo komplet ze uz to len prehodit tak ako?..a cena by bola aka??...a este sa chcem spytat vnajhrosom pripade keby by som tam chcel prehopdit cely komplet motor 1,6 karbec ci tam tiez treba nieco prerabat..elektrika,palivova sustava atd..

fiat tipo 1.6 DGT 66kw

Více
15 roků 2 měsíců zpět #22 od Charles
pokud jde o ten karbec, tak tam se musí předělat prakticky všechno...kabely nebudou sedět asi ani jeden, palivová soustava je taky úplně jinak situovaná než u stříkačky. Podle mě zbytečná práce a výsledek by bylo jen pohoršení...karbec je línější, má menší výkon atd.

Na první část odpovím ANO, mám kompletní hlavu, kterou by jsi jen nechal přebrousit (srovnat) a nasadil ji :) na ceně bychom se dohodli. Napiš SZ ;)
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=17298

Více
15 roků 2 měsíců zpět #23 od ska8er
Odpověděl ska8er pro téma Re: tipo 1,6 dohc vynehava
ak ten motor nemal vela nabehane a isiel dobre.skor nez budes davat hlavu dole alebo cely motor von. najskor zmeraj tlaky na valcoch. je mozne ze ked ti to skocilo o jeden zub tak ohlo sacie ventily. koli tomu to asi aj prdi do sania, ze sa poriadne nezatvoria. v tom pripade bi si kupil 8 ventilov a gufera a tesnenie pod hlavu a jeto spravene!!!

FIAT TIPO 2.0 16V SEDICIVALVOLE 107KW
FIAT TIPO 1.4 51KW

Více
15 roků 2 měsíců zpět #24 od Charles
ohnuty nemusi byt všechny, ale třeba jen dva. A pak nevim, jestli by se vyplatilo kupovat ventily. Je s tim pak hodně práce, protože se musí zabrousit sedla, aby to těsnilo, jinak to je jako bys je skoro neměnil. Pokud si to zabroušení necháš udělat, tak to počítej tak 2-3 tisíce Kč.
Každopádně, když to střílí ve výfuku, tak budou nějaké výfukové ventily podpálené, což je taky jasné výměna. Já bych asi vyměnil hlavu za funkční, než to opravovat s nejistym výsledkem a dělat to pak dvakrát.

Více
15 roků 2 měsíců zpět #25 od asfezorkg
dobre zajtra idem pozret jedno tipko 1,6 dohc za 110e..tak uvidim ak mi to nevyjde tak hlavu beriem od teba..a co je to SZ??..ty maas teda dost dielov na to tvoje tipko

fiat tipo 1.6 DGT 66kw

Více
15 roků 2 měsíců zpět #26 od Charles
no dílů mám dost. Něco by se mi hodilo, kdyby si někdo vzal, nechal bych to za pár šupů. Pokud bys měl zájem o něco, tak dej vědět.

Více
15 roků 2 měsíců zpět #27 od asfezorkg
dobre kebz nieco dam vediet..pocuj charles som bol to tipo pozret motor ide oproti mojmu super je to o dost zivsie ako moje ide aj lepsie...len casto sa mu zapina vetrak ked je aj na volnobehu ale po chvili vypne to nevadi?..ale ako voda nevrela ani nic teplota 90/100 bola niekedy ale vratila sa motor aj dlho stal aj tak by to malo byt ok nie?

fiat tipo 1.6 DGT 66kw

Více
15 roků 2 měsíců zpět #28 od Charles

dobre kebz nieco dam vediet..pocuj charles som bol to tipo pozret motor ide oproti mojmu super je to o dost zivsie ako moje ide aj lepsie...len casto sa mu zapina vetrak ked je aj na volnobehu ale po chvili vypne to nevadi?..ale ako voda nevrela ani nic teplota 90/100 bola niekedy ale vratila sa motor aj dlho stal aj tak by to malo byt ok nie?

no tak samozřejmě, že pojede lépe, když má všechno tak, jak má být. Větrák zapíná podle potřeby, jak se hřeje motor. K tomu je na chladiči termospínač větráku. čidlo spíná v rozmezí 92-95°C. Termostat podle druhu otevírá při těch 81-88°C. Takže tohle je určitě v pořádku.

Více
15 roků 2 měsíců zpět #29 od ska8er
Odpověděl ska8er pro téma Re: tipo 1,6 dohc vynehava
uz si meral tlaky??? nekupuj druhy motor ked nevies ci je K.O.

zbytocna strata penazi

moze to byt elektrika!!! mne nieco podobne spravi motor nastudeno niekedy
a je mechanicky po GO!!!!

FIAT TIPO 2.0 16V SEDICIVALVOLE 107KW
FIAT TIPO 1.4 51KW

Více
15 roků 2 měsíců zpět #30 od asfezorkg
uz mam cele tipo za 190e som kupil cele pojazdne bez spz..motor ide ok pekne lepsie ney moj ale za studena dlho startuje vybral som sviecky a boli suche ked nestartovalo takze nejde benzin z rana ked startujem..cerpadlo uz netlaci dobre si myslim alebo filter pal. moze byt alebo to sitko v nadrzi a budem ho prehadzovat do mojho

fiat tipo 1.6 DGT 66kw

Vygenerováno za 0.532 sekund