fiat tipo 1.4 skube velka spotreba
auto startuje skvele volnobezne otacky ma vpohode na neutral jde doplnejch.
Skvaltem to je horsi pomalu se stim neda jet
vymenili jsme labdasondu,benzinove cerpadlo.svicky zapolovaci kabely a vycko rozdelovace.
1.6DOHC vymena motoru za 2,0 8v
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
Ste zbytečně vyměnily půl motoru za spoustu prachů a výsledek žádný, vás bych nechtěl mít za mechaniky...
Ale zase nové díly dýl vydrží...
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
Nejprve bych šel do potenciometru a zkontroloval kostry motoru.
Potenciometr je jak koukám bolístka Bosch systémů
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
skusim ten potenciometr
je stejna ridici jednotka z 1.6 OHC
Já bych neřekl že Bosch systémů ale přimo tohodle modelu na Fáčku je stejný jen jinak konstrukčně udělaný a tam tenhle problém není. Že by soudruzi z Bosche udělali někde chybu???No z popisu jsem pochopil, že se to dusí při sešlápnutí plynu.
Nejprve bych šel do potenciometru a zkontroloval kostry motoru.
Potenciometr je jak koukám bolístka Bosch systémů
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Jinak z toho co píšeš bych především šel prvně po čidle nasávaného vzduchu - po výměně lambdasondy jsem se prakticky nemohl rozjet za 1. Jen s velmi vytočeným motorem. Poté co jsem dal jiné čidlo vzduchu, nestačil jsem se divit. Prostě když to bylo rozdrbané komplet, tak to ukrutně žralo, ale jelo, jak jsem začal opravovat a vyměňovat - tak se mi zdálo, že je to čím dál horší.
Krom toho tohle čidlo spolu s čidlem tepoty vody má největší vliv na spotřebu - takže určitě zkontrolovat tyto 2 čidla. Troufám si říct, že ikdyž jsem měl nové čidlo vody a lambdu a špatné čidlo vzduchu spotřeba byla min. o 2 litry vyšší.
Další věc je, že může být opravdu špatný regulátor tlaku paliva, ale nemyslím si, že proupouští moc velký tlak - to by jelo dobře a žralo. Ba naopak když jsem byl v servise a bavil jsem se s borcem, ten mi říkal, že když regec dává menší tlak paliva (můj případ, auto po výměně celé vstřikovací jednotky jelo líp), víc tomu šlapeš , auto nejede , ale přesto více žere. Když by byl tlak zvýčený, tolik tomu šlapat nemusíš, ale asi by spotřeba taky nebyla optimální. Zjistit se to dá, jestli ti propouští regulátor tlaku paliva, tlak jaký má (za předpokladu, že čerpadlo je v pořádku) poměrně snadno, pomocí přemostění přívodní palivové hadičky před vstřikem, ale pochybuju, že máš tento jednoduchý přístroj doma (já taky ne) ale v servise by to neměl být problém.
Co se týče potenciometru - tak tam si myslím, že především vliv na cukání a propady v plynovém pedálu - asi více než spotřeba, ikdyž na toto taky může mít vliv.To se dá zjistiti jedině na osciloskopu, jak na tom poťák je.
No pak spousta další věcí co mě napadá - ucpanej katík, díra ve výfucku - tzn., ztráta výkonu a a větší spotřeba. No a potom ještě nemilá věc přeskočenej rozvod o zub. Protože 20l/100 to je opravdu šílenost.
Jo a ještě v prdel.. vstřikovací jehla - vstřik. Ale to měl Criton a tomu to sice žralo jak blázen, bo mu tam benzín tekl jak z kohoutku, ale taky i jelo.
Jak vidíš je toho moc a než měnit, chce to prvně, co je dostupné změřit a kontrolovat co se dá, pak případně zajet na měření osciloskopem a emise společně se sledováním vstřikování u někoho schopného, což je většinou problém. Tak držím palec, já si hrál rok, než jsem tak nějak se dostal na rozumnou spotřebu a ješta jsou tam nějaké mouchy
Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651
Jo a ještě v prdel.. vstřikovací jehla - vstřik. Ale to měl Criton a tomu to sice žralo jak blázen, bo mu tam benzín tekl jak z kohoutku, ale taky i jelo.
No tomu to jelo opravdu závrtaně, nikdo Critonovi ani mě nevěří , že to auto jelo plně naložený (5 lidí, byl jsem jeden z nich) na trojku 150km/h a šlo by asi ještě vejš, jenže potom mu prasknul palec v rozdělovači a bylo hotovo.....ale tento ukrutný výkon byl kompenzován spotřebou, jedna cesta cca 25km ho stála 500Kč
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
a je to uz kamos jezdy
No tomu to jelo opravdu závrtaně, nikdo Critonovi ani mě nevěří , že to auto jelo plně naložený (5 lidí, byl jsem jeden z nich) na trojku 150km/h a šlo by asi ještě vejš, jenže potom mu prasknul palec v rozdělovači a bylo hotovo.....ale tento ukrutný výkon byl kompenzován spotřebou, jedna cesta cca 25km ho stála 500Kč
to je skoro 70litrů na 100km 8O .levnější by bylo pronajmout si svatebního lincolna
bery1970 /F/I/A/T/ tipo 1,4 ie
r.v.1988-už je pryč
fiat marea weekend 1.6 16v
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
NACHYSTEJTE KVĚTINÁČE NA VÁNOCE JSEM ZPÁTKY