Benzínový smrad

Více
16 roků 7 měsíců zpět #1 od Předseda
Benzínový smrad vytvořil uživatel Předseda
Nějak mi v poslední době smrdí v autě benzín, a to hlavně když je to studený (čili na sytič). Prošel jsem celý benzínový potrubí a nic jsem nenašel, nikde to neprosakuje. Ale dneska když jsem u toho stál a studený to běželo, všimnul jsem si takovýho prd-prd-prd zvuku, čili bych řekl, že to možná chvílema neběží na všechny 4 válce. Zkusím vyměnit svíčky a kabely, ale otázka - myslíte si, že když by jeden válec nepálil a benzín by lítal ven výfukem, bylo by to za jízdy cítit v kabině?

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #2 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: Benzínový smrad
kdyby ti jeden válec nehořel,tak ti to nepotáhne,to by si poznal na výkonu :wink:

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #3 od Kounect
Odpověděl Kounect pro téma Re: Benzínový smrad
Teoreticky slabě ano...jak se to za aute víří, tak se něco málo dostane i kufrem do kabiny.
Ale popravdě, hledal bych spíše jinde. Aby nesmrděli u stříkačky výpary, tak je tam ta nádobka s aktivním uhlím mne? Není problém někde tam? Jenom jeden nástřel, možností řešení asi bude vícero :-)

Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/ :-)

Více
16 roků 7 měsíců zpět #4 od Kounect
Odpověděl Kounect pro téma Re: Benzínový smrad

kdyby ti jeden válec nehořel,tak ti to nepotáhne,to by si poznal na výkonu :wink:

On ale táhnout může, jenom občas zaškobrtne a to nepozná...krom toho jestli to běží nepravidelně třeba jenom se sytičem...tak proto to smrdí. Pak se to ohřeje a už je všechno v pohodě, tak to smrdět přestane. V tom by to ukazovalo - svíčky, kabely, palec, čidla. Obecná to odpověď.

Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/ :-)

Více
16 roků 7 měsíců zpět #5 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: Benzínový smrad
Svíčky vypadaly sice dobře, nejsou od oleje, nebo zakarbonované, ale kabely jsou podezřelé. Ty budu měnit určitě, jsem zvědavej jestli to pomůže. Bál jsem se aby z toho někde nekapal benzín, naštěstí se to nepotvrdilo.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #6 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Benzínový smrad
U studenýho motoru je možný, že smrdí benzín, prodože v katalyzátoru dochází k jeho zbytkovému spálení čímž se katík zahřívá když je na začátku studený, tak se nemůže ten zbytek, co nestihne spálit motor, spálit v katu a průchodem chladným potrubím se v podstatě pohodlně dostane až za výfuk. Při rozpáleném katu to nehrozí, protože tam dohoří veškeré zbytkové palivo, které by mohlo jít z válců. (třeba při prudkém uvolnění plynového pedálu chvilku trvá, než se elektronika "vzpamatuje" a dává víc benzínu, než na kolik je kyslík a nedokonale se spálí...)
Tohle sem o tom četl...

Více
16 roků 7 měsíců zpět #7 od JARDAS
Odpověděl JARDAS pro téma Re: Benzínový smrad
me tadyto delal sportovni filtr dal jsem ho do auta a od ty doby sel citit benzin

1.6DOHC vymena motoru za 2,0 8v

Více
16 roků 7 měsíců zpět #8 od Tomas-Oaza
Odpověděl Tomas-Oaza pro téma Re: Benzínový smrad
kdyz jsem mel benzinovou toyotu,tak mi to dycky smrdelo takhle na jare a nikdy jsme nedosel na to proc. snad tlakem ovzdusi,hledal jsem to kolikrat a nikdy jsem na nic neprisel. ale delalo mi to jen u plne nadrze a pak kdyz jsem dojizdel tesne pred rezervou.

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
16 roků 7 měsíců zpět #9 od Předseda
Nemám ani katalyzátor, ani sportovní filtr a ani toyotu :) Ale vzal jsem plnou nádrž, to je pravda.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #10 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Benzínový smrad
Na Mareackem foru neco podobneho resili a dostali se k zaveru, ze je mozne, ze vicko od nadrze muze zpusobovat tuto neplechu.
Btw v jake kondici je system vraceni vyparu pres uhlikovy filtr?

Více
16 roků 7 měsíců zpět #11 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Benzínový smrad
Tenhle systém by měl být v naprostém pořádku, jinak to bude smrdět. Známej to vykuchal, že prý je to zbytečné a teď mu to v autě smrdí jak na benzíně...Ale co, vůně benzínu je hezká :D

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 7 měsíců zpět #12 od Předseda

Na Mareackem foru neco podobneho resili a dostali se k zaveru, ze je mozne, ze vicko od nadrze muze zpusobovat tuto neplechu.
Btw v jake kondici je system vraceni vyparu pres uhlikovy filtr?

No hele, to opravdu netuším. Kde ten filtr najdu víš?

Více
16 roků 7 měsíců zpět #13 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Benzínový smrad
v motorovém prostoru pod pravým světlem (pohledu ze předu) je černá plastová nádoba od ní vedou dvě plastové trubky. Ale jestli je to i u karbce to bůh ví???

Více
16 roků 7 měsíců zpět #14 od drto
Odpověděl drto pro téma Re: Benzínový smrad
ja mam tiez karbec a za studena ked to startnem na sytic tak tiez niekedy citim benal v kabine. ja si myslim ze sa dovnutra dostava cez vetranie. ked kusok prejdem a vypnem sytic tak to prejde a je to vsetko v pohode. je to len pri starte a aj to len 10 - 15 sekund :)

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Vygenerováno za 0.476 sekund