ventil topení-špatná funkce

Více
16 roků 7 měsíců zpět #1 od Charles
ahoj všem, chci se zeptat, zda někdo z vás už neřešil problém s ventilem topení :? ....stává se mi to, že když otočim ovladačem topení naplno a pustim, tak se mi vrátí zpět tak do tří čtvrtin a málo to topí, pokud ho tam držím rukou, tak topí krásně, ale jak povolim, zase se vrátí. Proto si myslim, že to má něco společnýho s ventilem nebo snad s táhly....co to způsobuje, že nedrží a budu ho muset vyměnit, nebo se to dá opravit :?:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #2 od doomik
mozna ti ovladaci drat povyjel. Musis kouknout na ovladani u ridice dole.
Timhle tahlem vlastne ovladas klapku privodu vzduchu k vymeniku a tahlem
dolu se otevira ventil topeni.
Podle mne mas v 3/4 uz klapku uplne nahore a ventil jeste neni otevren a nebo neco jineho :-)

Fiat Tipo 1,6 DOHC - PRODANO, slouzi dal
Lancia Delta Nuova 1,6 16V
Lancia Delta 1,6 GTie
Fiat Multipla 1,9JTD

Více
16 roků 7 měsíců zpět #3 od drto
ja ked som minule opravoval ventil lebo mo tiekol tak som si vsimol ze tam kde sa ovlada ten ventil pomocou lanka tak to na radiatore drzi len na takych umelohmotnych stuplikoch a ja mam jeden utrhnuty. sice mi to zatial funguje ale neviem dokedy. skus sa pozriet ci to nemas ulomene a preto ti to nechce drzat :wink:
na tejto fotke to nie je moc vidiet ale hore ako konci lanko uz je vidiet kusok toho bieleho plastoveho bazmeku
img87.imageshack.us/my.php?image=31425299jk2.jpg

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Více
16 roků 7 měsíců zpět #4 od Augustin
Pod ovladaci je soustava tahel, ktere ovladaji klapky a take ventil. Zrejme budes mit uvolneny ten drat, ktery je na tom ovladaci napojen. Je fakt, ze to je reseno pomoci upinacu z plastu a ty bohuzel za ty leta provozu praskaji. Ja to resil tak, ze jsem to pripevnil pomoci sroubku a mam klid. Take to padalo dolu, ale je to uz v poradku. :wink:

Vygenerováno za 0.305 sekund