Tempra 1,4 karburátor-spotřeba,údržba atd.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #1 od Weka
Mám Tempru 1,4 karburátor už skoro rok..auto mne zklamalo jen když došel benzín jinak žádný problém...spotřeba se pohybuje kolem 8litrů, na delší trasy po dálnici při průměrné rychlosti 130 kolem 7,5 litrů.Mám jen menší korozi pod lištou za řidičovýma dveřma, ale jinak je auto absolutně zdravé a to ho negarážuju.
A jak jste na tom vy se svýma miláčkama????????? 8)

fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=5540
1.4 Tempra,r.v.91,182km/h,102 000(13.5.2008),el.okna,central na dál.ovládání,alarm,nastavitelný volant,mlhovky

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #2 od Předseda
Mám to samý auto (teda okna mam na kličky a najeto cca 170.000), hodnoty podobný. Shnílý ale bylo a to teda ukrutně, od zadních kol dozadu a taky zadní půlka prahů. Nechal jsem to před pár lety vyvařit, ale už se objevuje hniloba v přední části prahů a taky na zadních levých dveřích. Počítám, že to asi bude jeho poslední sezóna, technická je ještě rok a půl a pak už asi nebude vyhnutí a poohlídnu se po něčem novějším. Jinak jízdní komfort je celkem slušnej, má to výborný sedačky, dobrý pérování a nedělá to skoro žádnej hluk v kabině kromě svištění vzduchu.

Jenom malá rada - nenech se ukolíbat tím, že to zvenčí vypadá zdravý. Já jsem si to taky myslel, ale jednou jsem couval, zadníma kolama jsem si přiskříp zástěrky mezi kola a obrubník a utrh jsem si zadní nárazník, na kterým visej. No a nestačil jsem se divit - nárazník se vyrval z plechu blatníku, teda spíš z toho, kde měl plech být. Tak jsem si pod auto lehnul se šroubovákem a píchal jsem do něj zespodu a s hrůzou jsem zjistil, že tam žádný auto neni, jenom se to tak tvářilo. Schválně si to radši zkontroluj, snad to budeš mít dobrý. Já byl nemile překvapenej.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #3 od drto
mam tipo 1,4 karburator r.v. 1990. auto mi klaklo hned asi tyzden po kupe a bolo skoro dva mesiace v servise. nakoniec to dobre dopadlo a auti sa rozchodilo :lol: potom som robil dalsie vymeny ktore uz boli potrebne - vymena oleja, rozvodov aj s kladkami a vodnou pumpou, meneny palivovy filter, vzduchovy filter, olejovy filter, menene predne ramena aj s capmi obidve, meneny chladic ktory mi zacal tiect a kupil som si nove letne gumy :lol: este ma caka par veci na opravu ale to uz su len take drobnosti a cakal som na teplejsie pocasie aby som sa do toho mohol pustit.
no a co sa tyka spotreby:
v zime po meste bola 10 - 10,5L/100 km
po dialnici plne nalozeny aj kufor aj auto 7,3L/100 km
teraz ked sa uz trosku oteplilo tak spotreba po meste klesla na cca 9L

dufam ze ked sa otepli este viac tak to bude este o trosku lepsie :lol:
tot zhruba vse o mojom auticku :wink:

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Vygenerováno za 0.271 sekund