Fiat tipo 1.6 cuka

Více
16 roků 7 měsíců zpět #1 od shortycz
Fiat tipo 1.6 cuka vytvořil uživatel shortycz
Dobry den, potreboval bych poradit. Kdyz pridam benzin tak ma motor snahu se zadusit, pokud pridavam benzin pomalu tak je to dobry, ale je zde dalsi problem, kdyz pridam benzin a necham nohu jen tak aby motor bezel kolem 2000 otacek tak zacne cukat. Proste to nechce spalovat. Co by to mohlo byt? Motor ma najeto 190 tisic a je po vymene oleje.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #2 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: Fiat tipo 1.6 cuka
Ze všeho nejdřív prozraď, co máš za motor nebo aspoň z jakého roku je auto. Co vím, 1,6 existuje v nejméně dvou verzích - OHC a DOHC.
Podle mě a bez záruky to je filtr (vzduchový, palivový), víčko rozdělovače, kabely, svíčky nebo vydřená dráha v potenciometru.
Šestnáctkáři Ti jistě poradí lépe :wink:

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
16 roků 7 měsíců zpět #3 od shortycz
Odpověděl shortycz pro téma Re: Fiat tipo 1.6 cuka
je to rok vyroby 1989 , 1.6 ie , cuka to pro vsech kvaltech (ale jen kdyz jedu stejne rychle) a netahne to.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #4 od MAXO1973
Odpověděl MAXO1973 pro téma Re: Fiat tipo 1.6 cuka
Palivový a vzduchový filter, prípadne čerpadlo paliva - nedostáva sa mu asi paliva :D , ja som mal poškodený kábel na čerpadle - šlo to, ale nestačilo čerpadlo, po oprave kábla ok

Fiat 600D bol môj prvý \\\\"Fiacik\\\\" ktoreho som rozobral do šrubky a poskladal - jazdil!
Tipo 1,6 DOHC 1989 - už je v novej stajni
Ford Focus combi 1,8TDdI

Více
16 roků 7 měsíců zpět #5 od hovi
Odpověděl hovi pro téma Re: Fiat tipo 1.6 cuka
no tak já bych skusil nový svíčky , to je asi nejlacinější záležitost a eště bych skusil ten palivovej filtr , určitě ho nikdo neměnil :D jako u mě ,měl sem na něm najeto 160tis a pořád v pohodě , ale jistota je jistota a ešte bych skusil sundat filtr , jestli to neni tim , jestli neni ucpaný

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 7 měsíců zpět #6 od shortycz
benzin tam jde, a svicky a filtr sem menil.... furt to netahne a cuka

Více
16 roků 7 měsíců zpět #7 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: Fiat tipo 1.6 cuka
Podívej se na svíčky,jak vypadaj.Podívej se,jestli na předstihu není udělaná ryska,když tak si ji tam udělej a zkus pootočit rozdělovačem.Může to bejt jen předstih,pokud se tím problém nevyřeší,tak dej rozdělovač zase zpět,tam kde byl.Koukni na ten palivovej filtr,jestli bude od pohledu starej,nebo o něm nic nevíš,tak ho vyměn.A asi další krok by byl ten potenciometr škrtící klapky.Cuká to jen v určitejch otáčkách?-třeba 2000-2500ot/min?

Pokud ano tak po těchto úkolech bych typnul na ten potenciometr.

Kolik máš najeto na ten vzduchovej filtr? Jakou máš spotřebu?

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #8 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Fiat tipo 1.6 cuka
Pokud jsou v pohodě jak svíčky, tak filtry a kabely, tak bych to také tipnul na ten poťák klapky. Nebo zkusit čistící sprej na klapky..Popřípadě vymýt a očistit třeba v benzínu..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 7 měsíců zpět #9 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Fiat tipo 1.6 cuka
měl jsi ještě napsat výkon motoru, podle toho ti řekneme jestli to máš OHC nebo DOHC 8)
no to vypadá na vydřenej potenciometr, měl jsme to taky, takové hluché místo v plynu kolem cca 2200 až 2500ot. a když jsem držel pedál v tom hluchym místě, tak auto poskakovalo, kuckalo a ani to nejelo....vyměnil jsem to a je vše padáda :) auto jede i když šlápnu málo na plyn

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 7 měsíců zpět #10 od MAXO1973
Odpověděl MAXO1973 pro téma Re: Fiat tipo 1.6 cuka
ten poťák to môže byť, ale ani kontrola palivovej sústavy nemusí byť na zahodenie...
že ide benzín, neznamená, že ho ide pri vyššej potrebe dosť, po kúpe mi to robilo to isté. riešil som to vytočením (krátkodobým) a neskôr som tlakom prefúkol hadičky - toho sajrajtu čo tam bolo usadeného.... :( , a to aj napriek filtru!
rieš najprv veci, ktoré nevyžadujú investície...
a nezabudni na kostrenia a elektriku všeobecne, ono to na elektriku nevyzerá, ale DOHC je na nej neskutočne závislá a pár ohmov sem a tam a nakoniec je z toho záhada, aj káble môžu byť v ri....

Fiat 600D bol môj prvý \\\\"Fiacik\\\\" ktoreho som rozobral do šrubky a poskladal - jazdil!
Tipo 1,6 DOHC 1989 - už je v novej stajni
Ford Focus combi 1,8TDdI

Více
16 roků 7 měsíců zpět #11 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: Fiat tipo 1.6 cuka
souhlas,elektrika u tohohle typu DOHC je boj.

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #12 od hovi
Odpověděl hovi pro téma Re: Fiat tipo 1.6 cuka
a nepřisává někde vzduch? nejčastěji je to u posyolovače tou hadicí

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 7 měsíců zpět #13 od shortycz

měl jsi ještě napsat výkon motoru, podle toho ti řekneme jestli to máš OHC nebo DOHC 8)
no to vypadá na vydřenej potenciometr, měl jsme to taky, takové hluché místo v plynu kolem cca 2200 až 2500ot. a když jsem držel pedál v tom hluchym místě, tak auto poskakovalo, kuckalo a ani to nejelo....vyměnil jsem to a je vše padáda :) auto jede i když šlápnu málo na plyn

Kolik te stala oprava ,to bude asi ono. Nebo to staci vycistit? a kde to presne najdu, dik. Je to moje prvni auto a ucim se.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #14 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Fiat tipo 1.6 cuka
No koupil jsem celou jinou vstřikovačku, protože mi začal jít do věčných lovišť i krokomotorek volnoběhu, dal jsem za ní komplet asi 1000,- celou jsem ji rozebral a vyčistil a chodí to skvěle, i spotřeba mi klesla ;) jinak protože se v dílech pohybuju, tak ti předem říkám, že novej potenciometr stojí 3000,- proto je lepší zajít na vrakáč a koupit ji celou, ale bylo by lepší z nějakého pojízdného auta :?

mrkni se sem do mé galerky kde to je vidět jak jsem ji čistil, ale jde o to jaký máš tipo jestli OHC nebo DOHC, protože já mám vstřikovací jednotku úplně jinou než OHC.
Jinak potenciometr je vidět hned na první fotce, taková plochá plastová věc na boku vstřikovačky, je spojená osičkou se škrtící klapkou
www.fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=9689

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 7 měsíců zpět #15 od shortycz
ja mam OHC, da se to nak vycistit treba?

Vygenerováno za 0.481 sekund