Fiat tipo 1.6 cuka

Více
16 roků 7 měsíců zpět #16 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Fiat tipo 1.6 cuka

ja mam OHC, da se to nak vycistit treba?

potenciometr nejde vyčistit, je to zalitý v tom plastu, a není tam ani pořádně co čistit, tam jsou odporové dráhy po kterých jezdí kontakt podle natočení klapky, a to se prostě časem vydře a už tam přestane být kontakt... nejhorší je že ono to ani dost dobře nejde vyměnit, pak se blbě dolaďuje aby to sedělo

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #17 od Funman
Odpověděl Funman pro téma Re: Fiat tipo 1.6 cuka
Tak mě trápí úplně to samé... Už chvíli hledám, kde je problém. A dneska (vlastně už včera :-) )jsem se naštval a jak jsem jel večer domů, tak jsem odpojil lambdu a ejhle, ono to přestalo... Tak bude asi v háji. Ještě jí zkusím proměřit a když bude OK, tak mi nezbývá nic jiného, než hledat dále...

Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522

Více
16 roků 7 měsíců zpět #18 od shortycz
Odpověděl shortycz pro téma Re: Fiat tipo 1.6 cuka
Nevite nakej shop na netu kde se da koupit? co nejlevnejsi potenciometr? treba i pouzity

Více
16 roků 7 měsíců zpět #19 od Charles
pokud použitý, tak jedině vrakoviště....jinak nový si myslim že pod ty 3000,- neseženeš :(

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
16 roků 7 měsíců zpět #20 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: Fiat tipo 1.6 cuka

no to vypadá na vydřenej potenciometr, měl jsme to taky, takové hluché místo v plynu kolem cca 2200 až 2500ot. a když jsem držel pedál v tom hluchym místě, tak auto poskakovalo, kuckalo a ani to nejelo....vyměnil jsem to a je vše padáda :) auto jede i když šlápnu málo na plyn

Můžu se zeptat, jestli takovýhle potenciometr má i 1.4 karburátor? Taky mi to něco podobnýho dělá, ale ten motor řekl bych má skutečně málo elektroniky.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #21 od Charles
já si myslím, že karburátor nemá potenciometr i když se mohu mýlit, pokud si dobře pamatuju, tak tam je veden benzín přes plovákovou komoru a tenkou trubičkou s jehlou do hlavní sací trubky a podtlak proudícího vzduchu strhává s sebou kapičky benzínu, ktreré se tim smíchají s benzínem....nikdy jsem karbec moc nezkoumal...ale je možné, že tam je taky nebo něco podobného co ho nahrazuje

Více
16 roků 7 měsíců zpět #22 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: Fiat tipo 1.6 cuka

já si myslím, že karburátor nemá potenciometr i když se mohu mýlit, pokud si dobře pamatuju, tak tam je veden benzín přes plovákovou komoru a tenkou trubičkou s jehlou do hlavní sací trubky a podtlak proudícího vzduchu strhává s sebou kapičky benzínu, ktreré se tim smíchají s benzínem....nikdy jsem karbec moc nezkoumal...ale je možné, že tam je taky nebo něco podobného co ho nahrazuje

Já si právě myslim že u tohohle motoru je klasický karbec, všechno mechanické. Jenom jsem se ptal, jestli zas třeba FIAT nevymýšlel nějakou vyfikundaci. Snad ne, nemám tď čas to prolejzat a zjišťovat. Ale to už zabíháme od tématu, omlouvám se.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #23 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: Fiat tipo 1.6 cuka
nene..karbec žádné poťáky ani nic podobného nemá :wink:

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Vygenerováno za 0.407 sekund