-
Fórum
-
Technické fórum
-
MOTORY - benzín
-
problémy se startem a zhasínáním motoru za jízdy
16 roků 7 měsíců zpět #1
od rob1975
ahoj. potřeboval bych poradit s tímto problémem.mám tipo 1.6 55 kw 94 a stává se mi v posledních dnech i dnes,že jakmile se auto zahřeje na provozní teplotu a vyřadím rychlost(při dojezdu na křižovatku) motor zhasne a svítí jen kontrolky taky se mi stává že při starování teplého motoru to nejde natočit, čerpadlo je slyšet jak naběhne startér točí vše se zdá být v pohodě ale nejde prostě nastartovat,když počkám tak 10 minut auto natočim v pohodě.měl někdo podobný problém?díky za pomoc
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
16 roků 7 měsíců zpět #3
od hovi
použij hledání , někdo tu řešil úpmě stejný problem jako ty
tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...
16 roků 7 měsíců zpět #4
od vilímek petr
Jo řešil a mám pocit že to byl snímač otáček motoru.
16 roků 7 měsíců zpět #5
od Ram512
Ano snímač otáček motoru, mě to dělalo taky vyměnil jsem snímač a jede ok.
Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012
[/URL
16 roků 7 měsíců zpět #6
od rob1975
díky za odpovědi. můžete mi napsat co přibližně stojí ten snímač otáček a jak náročná je to výměna?myslím zda to zvládne člověk sám v garáži
16 roků 7 měsíců zpět #7
od Ram512
Ano zvládne to čidlo je namontované u setrváku ve spoji kde drží převodovka na motoru výměna cca 5 min
Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012
[/URL
16 roků 7 měsíců zpět #8
od rob1975
díky a nevíš kolik stojí nové nerad bych tam dával nějaké z vrakoviště
16 roků 7 měsíců zpět #9
od hovi
tem snímač stojí něco kolem 1000-1500kč , ale pozor sou dva druhy jeden s 3 kablíkama a druhý se dvouma , nejlepší je vymontovat ho a jít i s ním do obchodu
tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...
16 roků 7 měsíců zpět #10
od rob1975
já jsem dnes odpojil konektor toho čidla a jsou tam 3 kolíky a našel jsem i na netu kolik stojí a ta cena je jak říkáš ale přesto díky.jen doufám že to bude tím.zkusil jsem to odpojit a natočit a udělalo to přesně to co jsem popisoval, startér točí ale motor nechytne
16 roků 7 měsíců zpět #11
od MAXO1973
skús konektor toho čidla prečistiť a prípadne aj kábliky nanovo osadiť, možno si ušetríš kúpu nového čidla
ja som to urobil na prevodníku rýchlosti a nakoniec som vobec nemusel kupovať iný - akurát, že som ho kúpil skôr
Fiat 600D bol môj prvý \\\\"Fiacik\\\\" ktoreho som rozobral do šrubky a poskladal - jazdil!
Tipo 1,6 DOHC 1989 - už je v novej stajni
Ford Focus combi 1,8TDdI
16 roků 7 měsíců zpět #12
od hovi
eště bych ho skusil vyndat a lehce harříkem očistit , jen tak pro jistotu
16 roků 7 měsíců zpět #13
od rob1975
kluci nevíte proč to čidlo přestane fungovat jen když je zahřátý motor? nemůže být vadná třeba zapalovací cívka?mám vyčistit ten konektor nebo i to čidlo dole u motoru?
16 roků 7 měsíců zpět #14
od hovi
i to čidlo , no v tom snímači je odpor a ten když odejde , tak se pak vlivem teploty od motoru mění odpor toho snímače a pak to hodí řídicí jednotce informaci třeba že motor se netočí a přitom se točí
ale podle mě budeš musek koupit nejspíš nový , kerý zase nějakých těch pár let fude funfovat
-
Fórum
-
Technické fórum
-
MOTORY - benzín
-
Vygenerováno za 0.482 sekund