Provozní teplota 1,9 TD?

Více
17 roků 1 měsíc zpět #1 od Dave_Pv
Provozní teplota 1,9 TD? vytvořil uživatel Dave_Pv
Kolik je provozní teplota tohodle motoru? Jelikož jsem jel ve čtyřech, plně naložen do kopců (u Libavé) a teplota mi vylezla skoro ke 120 °C A to mi přišlo celkem hodně. Co vy na to?

Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Audi coupé quattro 2,3 20v
Fiat uno 45 fire

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 1 měsíc zpět #2 od paldous
Odpověděl paldous pro téma Re: Provozní teplota 1,9 TD?
no mne se obcas stane ze u 1.7d mi vyhoupne teplota na cca 110, ale nemam strach,predchodzi majitel rikal ze to je tak v poradku, sice manual pise ze pri teplote neco pred 90 stupnema se postupne spina ventilator,nejdriv na 1 a pak na druhy stupen, ale jeste se mi nestalo ze by to neuchladil, takze pokud si zkontrolujes sepnout ventilator na jeden a pak na druhy stupen /primo pod kapotou na kabelu/ a mas v poradku spinac tak bys nemel mit problem....pripadne to muze byt problem termostatu- ze je zapecenej v medzipoloze a neotevre uplne celkem pri ohratem motoru

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Více
17 roků 1 měsíc zpět #3 od majster
Odpověděl majster pro téma Re: Provozní teplota 1,9 TD?
no 120 je vela ale otazka je ci to je skutocne ci nemas vadne meranie, pri tej teplote sa uz musel zapnut aj ventilator chladica.
skusil si odvzdusnit komoru temostatu ?

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Více
17 roků 1 měsíc zpět #4 od BlackJack
Mně zase podle budíku nevyleze teplota nad 85°C. A jestli se mi někdy zapínal větrák, tak naposledy sem si toho všimnul při dovolené 2 roky zpět v létě, kdy sem vypnul motor a ono to ještě něco přes minutu ventilovalo.

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Více
17 roků 1 měsíc zpět #5 od csala

Více
17 roků 1 měsíc zpět #6 od Dave_Pv
Odpověděl Dave_Pv pro téma Re: Provozní teplota 1,9 TD?

no 120 je vela ale otazka je ci to je skutocne ci nemas vadne meranie, pri tej teplote sa uz musel zapnut aj ventilator chladica.
skusil si odvzdusnit komoru temostatu ?

A jak to odvzdušnit? Předem dííky moc ;-)

Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Fiat uno 45 fire

Více
17 roků 1 měsíc zpět #7 od majster
Odpověděl majster pro téma Re: Provozní teplota 1,9 TD?
ked je studeny motor, otvor veko nadrzky, potom ho zatvor a nahrej motor, ak je nahriaty, tak povol odvzdusnovak, mal by vatlacit vzduch, ak uz ide len voda, tak je ok, ak tam ostal vzduch, tak nechat vychladnut motor, a vsetko opakovat.
PS: system by sa mal spravne odvzdusnit sam, toto pouzij ak to nefunguje, dovod treba pohladat.

zapečeny fiaťak
marea 1.9 JTD 77/105
tipo 1.9 TDS 66/90-predane-s lutostou spominam
favo-lpg
favo-be - zosrotovane

Více
17 roků 1 měsíc zpět #8 od tomakecTD
me se zase zda ze mammalou teplotu.....60stupnu max..jinak v lete po ceste na rusavu na chatu plne nalozeny tipo melo 90stupnu a vetrak bezel i kdyz sem ho zaparkoval....ale tech 60 se mi taky nezda nevim cim to

tomakecTD
Fiat Tipo 1,7D 1988, 94 dovoz Italie,socket edition(interiér z 1.4 i.e 92)Felicia 1.3LXi,Forman 1.3LS LPG dovezen z D,spotreba 16/100 plynu a na benzin nejede vubec :-D

Více
17 roků 1 měsíc zpět #9 od Dave_Pv

me se zase zda ze mammalou teplotu.....60stupnu max..jinak v lete po ceste na rusavu na chatu plne nalozeny tipo melo 90stupnu a vetrak bezel i kdyz sem ho zaparkoval....ale tech 60 se mi taky nezda nevim cim to

Že by poslední dobou pořád zmiňovaný termostat?? :-)

Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Fiat uno 45 fire

Více
17 roků 1 měsíc zpět #10 od tonna85
Odpověděl tonna85 pro téma Re: Provozní teplota 1,9 TD?

Kolik je provozní teplota tohodle motoru? Jelikož jsem jel ve čtyřech, plně naložen do kopců (u Libavé) a teplota mi vylezla skoro ke 120 °C A to mi přišlo celkem hodně. Co vy na to?

moje tipo melo do nedavna naprosto stejne priznaky a taky v chladnejsim obdobi naprd topilo. problem je jednoduchy-termostat. na tipu je to docela zajimave reseno, termostat otvira a zavira studenou vetev. hlavni vystup teple vody z hlavy castecne koluje pres chladic i za studena. tzn. ze i za studena s "funkcnim" termostatem mate teplou hadici k chladici. rozhodl jsem se to vyresit po svem-nechal jsem si vyrobit z kusu hliniku novy termostat podle originalni priruby na hlavu a dovnitr jsem dal termostat z vozu Š favorit (otvira pri 89st C)....a cely chladici okruh je prekopany podle favorita (reguluje teplou vetev).a neverili by jste jaky je vysledek....krasne topí- o 100% líp než původně-provozní teplota drží asi 1mm za 90st C podle teplomeru a to at jedu velmi ekonomicky lehkou nohou,nebo jedu dlouhym stoupanim 12% na 4plny plyn nekolik kilometrů.

a mimo jiné to souvisí s problémem sytice. já mám sice mechanický-predelaný na servomotorek,ale vím jak mě to chodilo dřív.když byla teplota na 90 tak OK,ale motor pri jizde z kopce na neutral dost chladl a lehce to zapinalo sytic = vetsi otacky volnobehu = vetsi spotreba.

cidlo sahary-termospinac v chladici podle me taky neni moc spolehlive, nejednou se mi stalo ze sahara zapla "dost nevhod" kdyz jeste teplota nebyla moc vysoka. udelal jsem si na saharu jednoduchou elektroniku ktera presne pozna jaka je teplota vody a podle toho vyhodnoti jestli ma zapnout nebo ne.

jako nejmene poruchove se u me jevi jen a pouze ukazatel teploty v palubce.(za predpokladu dobreho ukostreni a dobreho cidla)

Více
17 roků 1 měsíc zpět #11 od Dave_Pv
Zajímavé 8O 8)

Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Fiat uno 45 fire

Více
17 roků 1 měsíc zpět #12 od tom.podluzak
jo neco na tom bude taky mam problem s nizkou teplotou

Fiat Tipo 1,9td r.v 92
Skoda Octavia combi 1,9tdi 170PS r.v 04

Více
17 roků 1 měsíc zpět #13 od paldous
Odpověděl paldous pro téma Re: Provozní teplota 1,9 TD?
nevim co je na tom pravdy,ale nekde jsem slysel ze pry termostat z favoritu pasuje bez uprav na tipo,tak nevim,ja to jeste nevidel na vlastni oci takze to nemuzu porovnat jaky je v tom rozdil ale muze na tom neco bejt,totizto dost konstrukcnich reseni na favoritu je prevzanych prave z tipa....jo a nevite nahodou nekdo kolik je cena termostatu na favorita? prej kolem 2-3 stovek,jestli jo tak by me to zajimalo to prekopat na favoritovsky termostat

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Více
17 roků 1 měsíc zpět #14 od tonna85
Odpověděl tonna85 pro téma Re: Provozní teplota 1,9 TD?

nevim co je na tom pravdy,ale nekde jsem slysel ze pry termostat z favoritu pasuje bez uprav na tipo,tak nevim,ja to jeste nevidel na vlastni oci takze to nemuzu porovnat jaky je v tom rozdil ale muze na tom neco bejt,totizto dost konstrukcnich reseni na favoritu je prevzanych prave z tipa....jo a nevite nahodou nekdo kolik je cena termostatu na favorita? prej kolem 2-3 stovek,jestli jo tak by me to zajimalo to prekopat na favoritovsky termostat

termostat z favorita bez uprav nepasuje. origo term. je zalitý, takže bych neřekl že to jde bez uprav.aspon ne na 1.9TD. u benzinaku je tusim rozdelavatelny. favorittacky termostat stoji kolem 130Kč. mě ta prestavba stala cca 1500 i s novym termostatem. nejvic stalo nechat udelat do kusu hliniku diru pro termostat a celkove opracovani.

jak tady vložím obrázek?

Více
17 roků 1 měsíc zpět #15 od scherer012
nebolo by zlé- prekopať to.............. :roll:
ale na druhej strane- ako často meníš termostat? :?: :D

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny

Vygenerováno za 0.499 sekund