Provozní teplota 1,9 TD?
nebolo by zlé- prekopať to..............
ale na druhej strane- ako často meníš termostat? :
nejde o to že bys často měnil termostat. jde o to ze to podstatne lip drzi provozni teplotu, rychleji se motor zahreje (mensi opotrebeni),a hlavne v zime topi za chvilku.jezdím s tím cca 2mesíce a zatím žádné negativum nevidím.vsechno šlape jak má.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
jeste me napadla taka vec: kudyma utika pretlak kdyz se zvysi teplota vody a tim i jeji objem? normalne to de cez chladic do expanzni nadrze ale kdyz to uzavres jenom na malej okruh tak ti to muze nekde pretlacit cez nejake tesneni /pod hlavou, ventil radiatoru topeni a pod/, mam na mysli dovtedy pokud se neotevre termotat, anebo ti to potom tlaci cez zavrenej termostat a tim se zbytecne namaha a pak se mu zhracuje zivotnost,vlastne se tim namaha ta pruzina na silu a pak se deformuje a po por mesicich se uz nemusi celkem vracet do puvodni uzavrene polohy a bude ti to zase prepoustet....anebo to mas nejak osetreny nakym primym prepadem do expanzky? celkem by me to zajimalo, jo a kdyby si mel chvilku cas mohl by si to vyfotit,urcite bychom se na to radi vsichni podivali jak to vypada v realu.....
jen mi řekni jak sem přídám fotku/obrázek...
jeste me napadla taka vec: kudyma utika pretlak kdyz se zvysi teplota vody a tim i jeji objem? normalne to de cez chladic do expanzni nadrze ale kdyz to uzavres jenom na malej okruh tak ti to muze nekde pretlacit cez nejake tesneni /pod hlavou, ventil radiatoru topeni a pod/, mam na mysli dovtedy pokud se neotevre termotat, anebo ti to potom tlaci cez zavrenej termostat a tim se zbytecne namaha a pak se mu zhracuje zivotnost,vlastne se tim namaha ta pruzina na silu a pak se deformuje a po por mesicich se uz nemusi celkem vracet do puvodni uzavrene polohy a bude ti to zase prepoustet....anebo to mas nejak osetreny nakym primym prepadem do expanzky? celkem by me to zajimalo, jo a kdyby si mel chvilku cas mohl by si to vyfotit,urcite bychom se na to radi vsichni podivali jak to vypada v realu.....
Malo by to byť ako napr. v Škodovke- keď termostat neotvorí- voda ide von cez expanzku.............
Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy
po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny
Mám stejný problem jezdím tak na 60 max na 70 a to když jedu dál a nebo v koloně. Topí mi to celkem dobře tak to asi nebudu řešit.me se zase zda ze mammalou teplotu.....60stupnu max..jinak v lete po ceste na rusavu na chatu plne nalozeny tipo melo 90stupnu a vetrak bezel i kdyz sem ho zaparkoval....ale tech 60 se mi taky nezda nevim cim to
/T/I/P/O/ 1.9 DS r.v.1992 najeto přes 275000km
SCANIA R420 tandem