problém s řazením, jde ztuha!

Více
16 roků 8 měsíců zpět #1 od michalkulistak
omlouvám se jestli toto téma už někde existuje :oops:(fora jsem jen tak proletěl) ale
mám problém a potřebuju ho bleskurychle vyřešit:
spojka mi zabírá tak v polovině zdvihu a řazení jde strašně ztuha, že se kolikrát nemůžu trefit do kvaltu, nebo musím škubnout klackem abych přeřadil. navíc mi na nějakém hrbu dvakrát vypadla rychlost. mám za to, že to bude asi problém s tím kloubem pod řadičkou, prosba je jak to rychle vyřešit, abych nemusel moc rozebírat. dík za rady

fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 8 měsíců zpět #2 od Charles
podle mě máš vyběhaný táhla řazení na převodovce, konkrétně ty kloubky na táhlech....mám to samý, občas jedničku tam skoro nemůžu dostat :( proto taky ty kvalty občas vytahuješ silou a hledáš je....nebo další možnost by mohla být špatný simerink na převodovce a proto jak se pohne motor se vytrhne kvalt

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 8 měsíců zpět #3 od skypan
Odpověděl skypan pro téma problem z řazením jde ztuha
no Michale,nápad: :idea: vem si ještě jednoho člověka co bude lehce naznačovat řadit a taky to vidím na vyběhané táhla mezi převodovkou a kulisou...a jak ti stím ten drujej bude hejbat tak uvidíš co se tam vl. děje,najdeš které táhlo má vůli,nebo jde ztuha

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 8 měsíců zpět #4 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma řazení
8O co jsou simerinky? :oops: jo eště řadička zůstane v poloze v jaké ji nechám(na neutrálu) a nevrátí se doprostřed. když je do boku tak se ozývají od motoru divné zvuky. bouchání drncání, nevím jak to popsat

FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
16 roků 8 měsíců zpět #5 od michalkulistak
jaké jsou možnosti léčby, teda když to budou táhla.potřebuju aby to eště týden vydrželo :cry:

Více
16 roků 8 měsíců zpět #6 od skypan
Odpověděl skypan pro téma problém s řazením jde ztuha
no simering(gufero)jdou těsnění nejčastěji se tím těsní ložizka,hřídele uložené na ložiskách a podobně.
a ty zvuky,v převodovce mě to dělá na pětce (taky už to mám tam asi vyběhaný)tam bych to vyděl už na vyběhanou vidličku,která má velkou vůli a kdyš to přetáhneš tak se ozívá takový kovový zvuk(vyz můj případ)

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním

Více
16 roků 8 měsíců zpět #7 od michalkulistak
přiznám se, normálně bych tak nevyšiloval, ale ještě týden potřebuju nutně auto do práce, a zhoršilo se to tak během týdne dvou, takže obavy aby to někde nekleklo( asi zbytečné, a co kdyby) :?

Více
16 roků 8 měsíců zpět #8 od skypan
Odpověděl skypan pro téma problém s řazením,jde ztuha
vůbec se ti nedivím, já osobě bych na tom byl stejně,stímto problemem,mě to asi taky čeká,ale zatím to nemám tak vážný. :) zatím :!:

Více
16 roků 8 měsíců zpět #9 od michalkulistak
ještě mě napadá jestli mám vůbec olej v převodovce, předloni mi servis měnil nadvakrát spojku, a nekontroloval jsem to. ten olej má být po ten nalívací šroub?

Více
16 roků 8 měsíců zpět #10 od skypan
Odpověděl skypan pro téma Re: řazení

ještě mě napadá jestli mám vůbec olej v převodovce, předloni mi servis měnil nadvakrát spojku, a nekontroloval jsem to. ten olej má být po ten nalívací šroub?

jo,je z boku a je to zároven kontrolní(hladinovej)šroub :)

Více
16 roků 8 měsíců zpět #11 od Charles
No olej udělá hodně, ale taky mě napadlo, jestli nemáš silentblok na převodovce utrženej

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
16 roků 8 měsíců zpět #12 od temprař
Kamarádovi jde řazení tak stuha že při studeném motoru nemůže zařadit u svého peugeotu rychlost. Musí ji tam dorvat silou. Jeho strýc mu řek,že je stuhlý olej který se lepí...

Tempra je už bohužel pryč - ale zůstává v mém srdci na věky. Zlatý 2.0 8V.
Nový tel kontakt 774 688 475
mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
I LOVE YOU TEMPRA.
- nyní BMW 525 TDS -

Více
16 roků 8 měsíců zpět #13 od michalkulistak
dělá to i při teplém motoru,silentblok se nachází kde? spíš to budou myslím ty tyčky. co s tím? promazat atd.?

Více
16 roků 8 měsíců zpět #14 od skypan
Odpověděl skypan pro téma problem s řazením,jde ztuha
no kloubky už asi nezachráníš(pokud sou vyběhané),ale ten držák na kastli co na něm sou kloubkya táhla pak vedou na převodovku,tak ten držák je kluzně na čepu a ten jde promazat.
jo a ten silenbluk je pod autem na takovém polorámu a ten nepřehlídneš,je u převodovky.

Více
16 roků 8 měsíců zpět #15 od Charles
nové táhla řazení cca 1500,- kupoval jsem všechny 3, ale ještě jsem je nestihnul vyměnit...potom mrkni na tyč řazení co jde od šaltpáky k těm táhlům, může už být taky vymletá

Vygenerováno za 0.498 sekund