-
Fórum
-
Technické fórum
-
PODVOZEK
-
nejak mi píská přední kolo kua
17 roků 5 měsíců zpět #1
od tomakecTD
zdarek lidi,jezdim s mou 1,7D cca mesic,davam ji dost zabrat a zacalo mi desne piskat predni prave kolo,kdyz zahybam do zatacky je to desnej zvuk,co to dre ze by lozisko kola? nebo kotouc? na rovince to nekdy i uplne prestane,diky za rady,jo a jestli je to lkoziskem da se nejak namazat? nechce se mi menit
tomakecTD
Fiat Tipo 1,7D 1988, 94 dovoz Italie,socket edition(interiér z 1.4 i.e 92)Felicia 1.3LXi,Forman 1.3LS LPG dovezen z D,spotreba 16/100 plynu a na benzin nejede vubec
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
17 roků 5 měsíců zpět #2
od čenda
Mění se to nějak při sešlápnutí brzdy - přestává nebo mění tón? Pokud ano, nejspíš destičky. Možná by stačilo namazat nebrzdící stranu měděnou vysokoteplotní pastou.
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
17 roků 5 měsíců zpět #3
od tomakecTD
bohuzel se to nemeni,meni se to jen kdyz spomalim atd,na tech brzdach myslim ze to nebude,nevim no,ale s tim autem sem zacal jezdit pred mesicem a pred tim asi pul roku stalo,nez sem ho poradne zajel tak prave toto kolo bylo pri jizde tak horky ze se nedalo na disk sahnout,ale zvuky to nedavalo zadny,jediny co vim ze je tam novej kotouc...proste to piska jen kdyz jedu do zatacky a chvili po ni.vcera mi to delalo celej den a dnes treba vubec,nevim no...
tomakecTD
Fiat Tipo 1,7D 1988, 94 dovoz Italie,socket edition(interiér z 1.4 i.e 92)Felicia 1.3LXi,Forman 1.3LS LPG dovezen z D,spotreba 16/100 plynu a na benzin nejede vubec
17 roků 5 měsíců zpět #4
od SKV
Zkus sundat kolo a podívat se, jestli Ti chodí plovoucí třmen. Z Tvýho popisu to vypadá, že asi ne! A když to budeš mít rozdělaný, koukni na pístíky, zda se Ti vracejí. Zkus je rozhýbat a zase to půjde!
Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km
17 roků 5 měsíců zpět #5
od petr1978
Určitě asi budeš muset rozhýbat písty, a nejspíš i vyměnit destičky:-(
To se stává když auto dlouho stojí tak zareznou písty:-(
Ale taky se zkus podívat jestli ti nechodí kolo do boku. Pak máš v háji i ložosko. Myslím že těch příčin tvého pískání bude víc:-(
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
17 roků 5 měsíců zpět #6
od Charles
Já jsem to měl na svém předchozím autě podobně, když jsem zatáčel doleva, tak mi pravé přední kolo hnusně pískalo. Nakonec se ukázalo, že to dělají dvě věci. Tou první byla menší vůle v ložisku, kdy se kolo v zatáčce mírně vyklonilo a tou druhou byl přidřenej jeden pístek v třmenu. Proto když jsem jel doleva, tak se trochu pohnul kotouč a jak se opřel o destičku, tak to dělalo šílenej pískavej zvuk. Ale když jsem se pak na to každé 3 až 4 měsíce podíval a promazal pístky, tak vše bylo v pořádku a bylo po kraválu
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
17 roků 5 měsíců zpět #7
od tomakecTD
Moc díky za rady,jako vůle v tom ložisku není,ale těma pístama to může opravdu bejt,jak je mám zkusit rozhejbat??
jako jinak pred tim pul rokem co to stálo,kotouc i ty desticky byly meneny tak nevim nemusel bych je měnit myslím.ale je fakt že jak sem s tím jezdil to kolo bylo tak horký,že se mi zavzdušnila brzdová soustava brzdilo to blbě musel sem tam nalít novou kapalinu,tedka to 14dnu nedelalo nic a teď píská no
tomakecTD
17 roků 5 měsíců zpět #8
od tomakecTD
a jinak sem minulej týden měnil na mém tipu zpočátku ložiska zadního uložení ramene,ale ukázalo se,že tam už nejsou žádné ložiska a je poškozené i rameno,od toho velkého 16mm šroubu,bylo to prošmajdany z jedne strany až ven,čili sem vyměnil na obou stranach cele ramena,byla to desna praca,delal sem to sam celej vikend,kdo bude chtit poradit jak na to muze se na me obratit:))) ale rikam,je potreba flexa
a pod autem aspon 50cm mista na výšku
tomakecTD
17 roků 2 měsíců zpět #9
od bery1970
mě asi týden to samý píská pravý přední kolo.jenže mě to píská když jedu rovně,když zatočím tak to právě přestane i když první impuls k pískání je že zatočím do leva,ale až po ujetí několika kilometrů ze začátku jízdy nic.
bery1970 /F/I/A/T/ tipo 1,4 ie
r.v.1988-už je pryč
fiat marea weekend 1.6 16v
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE
NACHYSTEJTE KVĚTINÁČE NA VÁNOCE JSEM ZPÁTKY
17 roků 2 měsíců zpět #10
od petr1978
Moc díky za rady,jako vůle v tom ložisku není,ale těma pístama to může opravdu bejt,jak je mám zkusit rozhejbat?? jako jinak pred tim pul rokem co to stálo,kotouc i ty desticky byly meneny tak nevim nemusel bych je měnit myslím.ale je fakt že jak sem s tím jezdil to kolo bylo tak horký,že se mi zavzdušnila brzdová soustava brzdilo to blbě musel sem tam nalít novou kapalinu,tedka to 14dnu nedelalo nic a teď píská no
Než začneš rozhýbávat písty podívej se jestli nemáš rezavé písty pod prachovkou. Pak to nemá moc velký smysl a je lepší vyměnit písty. Jestli je včechno O.K. tak vem nějaká velký šrobovák nebo páčidlo a zaraz ho mezi destičku (ze strany kde není píst) a prasátko. Zapáč. Mělo by se ti pohnout celé prasátko a tím zatlačit píst dovnitř. Pak párkrát sešlápni pedál, tím se ti píst zase vysune. Když to uděláš několikrát,mělo by to stačit.
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
-
Fórum
-
Technické fórum
-
PODVOZEK
-
Vygenerováno za 0.392 sekund