dym z predného kolesa
- scherer012
- Autor tématu
Méně
Více
17 roků 5 měsíců zpět #1
od scherer012
Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy
po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny
dym z predného kolesa vytvořil uživatel scherer012
chlapi- pri jazde dole dlhým a strmým kopcom- mi začalo dymieť pravé predné koleso, brzdy reagovali iba slabo a smrdelo to, akoby horel plast, čo to môže byť?
Ložisko náboja na kolese je zrelé na výmenu, ale iba ložiskom by to byť nemalo myslím
Ložisko náboja na kolese je zrelé na výmenu, ale iba ložiskom by to byť nemalo myslím
Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy
po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Méně
Více
17 roků 5 měsíců zpět #2
od michal_tipar
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: dym z predného kolesa
nepřibržďuje ti přední kolo? Dělají to staré tlakové hadice. Při zabrždění se natlakují, ale už nepustí kapalinu zpět při povolení a tak pořád přibržďují... Špatné brzdění by mohlo být taky tím, začala vařit brzdovka a zavzdušnila tak celý okruh...
Mě to dělalo ale nebylo to tak dramatický, prostě jen rozpálilo kolo, že se na něj nedala dát ruka, ale nehořelo... Jo a jel jsem z Liberce cca 200 km, bylo to rozpálený jak pěťák, hned nato jsem nechal vyměnit i ložisko, jsou to tak dva nebo tři roky, od té doby je klid. Mám už vyměněné všechny tlakové hadice a je to super...
Mě to dělalo ale nebylo to tak dramatický, prostě jen rozpálilo kolo, že se na něj nedala dát ruka, ale nehořelo... Jo a jel jsem z Liberce cca 200 km, bylo to rozpálený jak pěťák, hned nato jsem nechal vyměnit i ložisko, jsou to tak dva nebo tři roky, od té doby je klid. Mám už vyměněné všechny tlakové hadice a je to super...
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
17 roků 5 měsíců zpět #3
od csala
Fiat Croma TDid
Odpověděl csala pro téma Re: dym z predného kolesa
Zodvihni koleso na heveri, poriadne zatlac a uvolni brzdovy pedal, a skus koleso, ako ho odbrzdilo. Hned zistis, na com si.chlapi- pri jazde dole dlhým a strmým kopcom- mi začalo dymieť pravé predné koleso, brzdy reagovali iba slabo a smrdelo to, akoby horel plast, čo to môže byť?
Fiat Croma TDid
17 roků 4 měsíců zpět #4
od petr1978
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Odpověděl petr1978 pro téma Re: dym z predného kolesa
Tok tak vidím na výměnu brzdové kapaliny. Asi si ji uvařil. Dej tam předepsanou ( myslím Dot 4) ne Dot 3.
Dot 4 je odolnější na větší teploty při brždění.
Dot 4 je odolnější na větší teploty při brždění.
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Vygenerováno za 0.294 sekund