dym z predného kolesa

Více
17 roků 5 měsíců zpět #1 od scherer012
dym z predného kolesa vytvořil uživatel scherer012
chlapi- pri jazde dole dlhým a strmým kopcom- mi začalo dymieť pravé predné koleso, brzdy reagovali iba slabo a smrdelo to, akoby horel plast, čo to môže byť?
Ložisko náboja na kolese je zrelé na výmenu, ale iba ložiskom by to byť nemalo :? myslím :roll:

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 5 měsíců zpět #2 od michal_tipar
nepřibržďuje ti přední kolo? Dělají to staré tlakové hadice. Při zabrždění se natlakují, ale už nepustí kapalinu zpět při povolení a tak pořád přibržďují... Špatné brzdění by mohlo být taky tím, začala vařit brzdovka a zavzdušnila tak celý okruh...
Mě to dělalo ale nebylo to tak dramatický, prostě jen rozpálilo kolo, že se na něj nedala dát ruka, ale nehořelo... Jo a jel jsem z Liberce cca 200 km, bylo to rozpálený jak pěťák, hned nato jsem nechal vyměnit i ložisko, jsou to tak dva nebo tři roky, od té doby je klid. Mám už vyměněné všechny tlakové hadice a je to super...

Více
17 roků 5 měsíců zpět #3 od csala
Odpověděl csala pro téma Re: dym z predného kolesa

chlapi- pri jazde dole dlhým a strmým kopcom- mi začalo dymieť pravé predné koleso, brzdy reagovali iba slabo a smrdelo to, akoby horel plast, čo to môže byť?
Ložisko náboja na kolese je zrelé na výmenu, ale iba ložiskom by to byť nemalo :? myslím :roll:

Zodvihni koleso na heveri, poriadne zatlac a uvolni brzdovy pedal, a skus koleso, ako ho odbrzdilo. Hned zistis, na com si.

Fiat Croma TDid

Více
17 roků 4 měsíců zpět #4 od petr1978
Odpověděl petr1978 pro téma Re: dym z predného kolesa
Tok tak vidím na výměnu brzdové kapaliny. Asi si ji uvařil. Dej tam předepsanou ( myslím Dot 4) ne Dot 3.
Dot 4 je odolnější na větší teploty při brždění.

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Vygenerováno za 0.294 sekund