Jdou 13" kola s šířkou 4,5" z Una na Tipo?
17 roků 3 týdnů zpět #1
od čenda
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
Jdou 13" kola s šířkou 4,5" z Una na Tipo? vytvořil uživatel čenda
...nebo je někde problém?
Případně, neměl by někdo v Plzni a okolí za lidský peníz sadu plechových 13" kol s šířkou 5"?
A ještě jinak, lze u Tipa použít 13" plechy ze starého Favoritu?
Díky.
Případně, neměl by někdo v Plzni a okolí za lidský peníz sadu plechových 13" kol s šířkou 5"?
Díky.
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
17 roků 3 týdnů zpět #2
od codexx
Lancia Kappa SW 20VT
Odpověděl codexx pro téma Re: Jdou 13" kola s šířkou 4,5" z Una na Tipo?
No 13ky kola z Una by jit mely, pokud je chces na Tipo 1,4 jak mas v podpisu. Treba TD nebo 1,8 a 2,0 maji vetsi prumer brzdovych kotoucu a 13ky tam nedostanes...
Prumer stredove diry i ET by melo byt u Una stejne jako u Tipa. Takze no problem. Pokud jde o kolesa z Faka, roztec i prumer stredove diry by mel byt stejny, ET nevim a tak neporadim Kazdopadne pokud si pamatuju kola z Tipa a z Faka vedle sebe tak byly dost podobny (nemluvim o designu) tak by snad problem byt nemel... Ale zarucit se za to nemuzu...
Pokud tu pisu kraviny opravte nebo doplnte me, holt nemuzu vedet vse...
Prumer stredove diry i ET by melo byt u Una stejne jako u Tipa. Takze no problem. Pokud jde o kolesa z Faka, roztec i prumer stredove diry by mel byt stejny, ET nevim a tak neporadim Kazdopadne pokud si pamatuju kola z Tipa a z Faka vedle sebe tak byly dost podobny (nemluvim o designu) tak by snad problem byt nemel... Ale zarucit se za to nemuzu...
Pokud tu pisu kraviny opravte nebo doplnte me, holt nemuzu vedet vse...
Lancia Kappa SW 20VT
17 roků 3 týdnů zpět #3
od codexx
Lancia Kappa SW 20VT
Odpověděl codexx pro téma Re: Jdou 13" kola s šířkou 4,5" z Una na Tipo?
Jinak opiskovany a nastrikany plechy z Faka jsem bohuzel pred tydnem prodal
Lancia Kappa SW 20VT
17 roků 3 týdnů zpět #4
od Dan
FIAT TEMPRA SW 1.8i.e SX. r.v.8/96, ABS, aut. klima, DO
Odpověděl Dan pro téma Re: Jdou 13" kola s šířkou 4,5" z Una na Tipo?
Měl bych al ráfky 5.5Jx13. Jeden sice potřebuje opravit( šmejknul jsem obrubník) ale rád se jich zbavím....nebo je někde problém?
Díky.
FIAT TEMPRA SW 1.8i.e SX. r.v.8/96, ABS, aut. klima, DO
17 roků 3 týdnů zpět #5
od SKV
Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km
Odpověděl SKV pro téma Re: Jdou 13" kola s šířkou 4,5" z Una na Tipo?
Z vlastní zkušenosti:
Na svém Tipu 1,4 ie mám hliníkové disky s letními pneu o rozměrech 185/60/14. Před několika lety jsem měl od kolegy půjčená kola z Una, abych je vyzkoušel, zda by to šly na Típko. Nasadil jsem disk na předek a disk mi dřel o třmen. Vzadu nebyl problém.
Hledal jsem řešení - za málo peněz mnoho muziky. Nakonec jsem sehnal čtyři disky z Ritma celkem za 1000,-Kč , které také brkaly o třmen, ale podstatně méně. Na radu známého, který opravuje Fiaty a Alfy jsem to vyřešil tak, že ze dvou starých kotoučů z Tipa 1,4 jsem nechal odpíchnout na soustruhu přední čelo kotoučů. Vznikla tak podložka mezi disk a původní kotouč. Kotouč je k náboji přichycen šroubem a proto je potřeba ve vytvořené podložce vyvrtat větší díru (v místě, které slouží pro uchycení šroubu k náboji), aby se tam hlava šroubu schovala a na to dávat pozor i při montáži!!! Pokud by hlava šroubu zůstala pod podložkou, mohlo by dojít i k uvolnění kola!!!! Šrouby kol dotahuji znovu pro jistotu asi po 150 km a pak už celou zimu ne!
Místo původních šroubů s velkou hlavou, které jsou pro uchycení hliníkových disků, jsem použil šrouby z Favorita. Na přední nápravě delší, na zadní kratší. Úpravu používám asi 6 let zcela bez problémů!
Na svém Tipu 1,4 ie mám hliníkové disky s letními pneu o rozměrech 185/60/14. Před několika lety jsem měl od kolegy půjčená kola z Una, abych je vyzkoušel, zda by to šly na Típko. Nasadil jsem disk na předek a disk mi dřel o třmen. Vzadu nebyl problém.
Hledal jsem řešení - za málo peněz mnoho muziky. Nakonec jsem sehnal čtyři disky z Ritma celkem za 1000,-Kč , které také brkaly o třmen, ale podstatně méně. Na radu známého, který opravuje Fiaty a Alfy jsem to vyřešil tak, že ze dvou starých kotoučů z Tipa 1,4 jsem nechal odpíchnout na soustruhu přední čelo kotoučů. Vznikla tak podložka mezi disk a původní kotouč. Kotouč je k náboji přichycen šroubem a proto je potřeba ve vytvořené podložce vyvrtat větší díru (v místě, které slouží pro uchycení šroubu k náboji), aby se tam hlava šroubu schovala a na to dávat pozor i při montáži!!! Pokud by hlava šroubu zůstala pod podložkou, mohlo by dojít i k uvolnění kola!!!! Šrouby kol dotahuji znovu pro jistotu asi po 150 km a pak už celou zimu ne!
Místo původních šroubů s velkou hlavou, které jsou pro uchycení hliníkových disků, jsem použil šrouby z Favorita. Na přední nápravě delší, na zadní kratší. Úpravu používám asi 6 let zcela bez problémů!
Tipo 1,4 iE, najeto
235 000 km
17 roků 3 týdnů zpět #6
od čenda
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
Odpověděl čenda pro téma Re: Jdou 13" kola s šířkou 4,5" z Una na Tipo?
Mně se totiž nějak nedaří koupit po okolí plechy Fiat/Lancia 13x5", proto už jsem začal hloubat i nad těmi z Favorita.
Mám navíc jednu sadu plechů 13x4,5" na Uno, ale
a) nevím, jak je ET u nich a jak u 13x5" pro Tipo a
b) jestli by z toho, že v TP jsou ráfky 5" a na autě 4,5", nechtěl někdo dělat opruz na STK, kterou musím do zimy vyřídit...
Pneumatiky bych tam chtěl dát takové, aby byly případně použitelné na obě auta, 13x145x80 :-k
Mám navíc jednu sadu plechů 13x4,5" na Uno, ale
a) nevím, jak je ET u nich a jak u 13x5" pro Tipo a
b) jestli by z toho, že v TP jsou ráfky 5" a na autě 4,5", nechtěl někdo dělat opruz na STK, kterou musím do zimy vyřídit...
Pneumatiky bych tam chtěl dát takové, aby byly případně použitelné na obě auta, 13x145x80 :-k
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
16 roků 10 měsíců zpět #7
od juraj l
na predaj: Tempra Liberty S.W. 1.6 MPI made in Turkey
Odpověděl juraj l pro téma Re: Jdou 13" kola s šířkou 4,5" z Una na Tipo?
disky zo stareho favorita maju stredovu dieru 58,5 mm a disk FIAT ma 58 mm.
my sme mali problem zohnat disky na Favorita a kupili sme na 13-ky FIAT. to zial NEJDE namontovat (bez zvacsenia diery)
Na druhej strane hrozi nebezpecenstvo, ze disk z Favorita nebude dobre vycentrovany na FIAT-e
my sme mali problem zohnat disky na Favorita a kupili sme na 13-ky FIAT. to zial NEJDE namontovat (bez zvacsenia diery)
Na druhej strane hrozi nebezpecenstvo, ze disk z Favorita nebude dobre vycentrovany na FIAT-e
na predaj: Tempra Liberty S.W. 1.6 MPI made in Turkey
16 roků 10 měsíců zpět #8
od joki
jj
Odpověděl joki pro téma Re: Jdou 13" kola s šířkou 4,5" z Una na Tipo?
Ja mám na 1,7 zimné gumy 13 na diskoch z Lady.Stredná diera je o malinko väčšia ale inač ok. Ozaj a zle na nich držia puklice,pre to ich mám prichytené zdrhovacov páskov.
jj
Vygenerováno za 0.374 sekund