ramená? kupovať???

Více
16 roků 11 měsíců zpět #1 od zryb
ramená? kupovať??? vytvořil uživatel zryb
Chlapci dnes som sa dozvedel, že spodne ramená netreba kupovať, že sa dajú repasovať, a to na takej úrovni,že kamoš ich má už 60 000 km nahodené a kalí ako víno... :twisted:

Tempra 1,9 Tds 66KW 1991
Tempra 1,6 ie SX.cat 57KW 1992 Abarth

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 11 měsíců zpět #2 od Dave_Pv
Odpověděl Dave_Pv pro téma Re: ramená? kupovať???
Zjisti více info... :-)

Ale myslím, že půjdou jedině nová. Jedině, že by ten čep nějak vypodložily, čož je ale dle mě na prd...

Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Audi coupé quattro 2,3 20v
Fiat uno 45 fire

Více
16 roků 11 měsíců zpět #3 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Re: ramená? kupovať???
...akože na ramenách sa dajú predsa meniť samotné silenbloky,tak nevidím v tom žiadny problém...viac info=obchod.autokelly.sk(cz)

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 11 měsíců zpět #4 od skypan
Odpověděl skypan pro téma ramena?kupovat??

...akože na ramenách sa dajú predsa meniť samotné silenbloky,tak nevidím v tom žiadny problém...viac info=obchod.autokelly.sk(cz)

ano sollenbloky jdou měmit(slisovat a nové nalisovat,jedno stojí 250k)ale kulové čepy,nevím nevím,jsou strojově lisovaná,teoretisky neopravitelná(taky už sem nad tím přemýšlel)ale zatím nezkusil..

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 11 měsíců zpět #5 od zryb
Odpověděl zryb pro téma Re: ramená? kupovať???
no mám na mysli čap, no asi sa dá zjavne opraviť, pravdepodobne má chlapík na to stroje a živí sa tým... jedno rameno 800,- sk a že to je tak spravené že čap ani nepohneš v pazúroch :lol:

Tempra 1,9 Tds 66KW 1991

Více
16 roků 11 měsíců zpět #6 od Tomas-Oaza
Odpověděl Tomas-Oaza pro téma Re: ramená? kupovať???
nez se s tim drbat tak si radeji za 950 koupim novy a mam klid :wink:

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
16 roků 11 měsíců zpět #7 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: ramená? kupovať???
...a navíc se to tak vymění rovnou i se silentbloky, které se stejně vytlučou zhruba ve stejnou dobu jako čep.

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
16 roků 11 měsíců zpět #8 od drto
Odpověděl drto pro téma Re: ramená? kupovať???
jj urcite je lepsie vymenit nove. ja sa na jar tiez chystam menit obidve predne ramena komplet. a nove ma budu stat 850.- Sk co nie je tak strasne moc :wink:

Fiat Tipo, 1.4 karbec, r.v. 1990, 210 000 km - predané

Fiat Brava, 1,6 16V, r.v. 1998, na tacho 61 500 km

Více
16 roků 11 měsíců zpět #9 od bjukemen
Odpověděl bjukemen pro téma Re: ramená? kupovať???
...podla toho čo je na AutoKelly tak sa dá vymeniť takmer všetko tak newiem kde je problém...možno tiež kúpim nowe ale podla mna je to zbytočné...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 10 měsíců zpět #10 od zryb
Ľudia, čítal som tu pokec ohľadne tých ramien, no a dať 1000,- alebo dokonca 2500,- sk a vydrží ti to 2000 KM a dať spraviť čap, a vydrží to aj cez 60000 km a za 800 sk... No neviem, ja osobne s tým jazdím, nieje mi až tak jedno aký hnoj tam montujem... apropo, ja mam ramená origo, a auto už má cez 210 000 km nalietané... 8)

Tempra 1,9 Tds 66KW 1991

Více
16 roků 10 měsíců zpět #11 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: ramená? kupovať???

Ľudia, čítal som tu pokec ohľadne tých ramien, no a dať 1000,- alebo dokonca 2500,- sk a vydrží ti to 2000 KM a dať spraviť čap, a vydrží to aj cez 60000 km a za 800 sk... No neviem, ja osobne s tým jazdím, nieje mi až tak jedno aký hnoj tam montujem... apropo, ja mam ramená origo, a auto už má cez 210 000 km nalietané... 8)

A Ty origo ramena jsou jake? Kdo to vyrabi? Vis jaka je cena?

Více
16 roků 10 měsíců zpět #12 od zryb
Tie origo su zjavne dobré, keď tolko na tom najazdíš, a kto to vyrába neviem, ale mam na tom ramene odliate FIAT LANCIA, čo asi na neoriginali nieje, no a cenu som chcel zistiť vo fiate, ale keďže mame dobrý repas, už netreba :lol:

Tempra 1,9 Tds 66KW 1991

Více
16 roků 10 měsíců zpět #13 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: ramená? kupovať???
Jo a jeste jedna vec. Uz se mi stalo dvakrat, kdy mi v servisu menily ty ramena jeste pred uplynutim dvou let. Tim chci rici, ze jsem je vyreklamoval a tim padem mi dali nove. Avsak naklady na vymenu ramen a geometrii mi nikdo neuhradil :cry:
Ty prvni ramena mi vydrzely 10mesicu -8tis km, to druhe rameno 1,5roku a nejakych 13tis km (meneno prave predni - no jo kanaly :) ). Vzdy byla vule na spodnim cepu.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #14 od hondzik1
Odpověděl hondzik1 pro téma Re: ramená? kupovať???
jj...
Původní originály jsem taky měnil někdy kolem 200 tis km... Ale to už bylo o hubu... měl jsem štěstí, že navylítly ty čepy...
Jinak se mi zdá nesmysl repasovat rameno za 800, když nový stojí 1100.
Mám je tam už dlouho a stále v pohodě... Jen když něco dělám, tak běžná kontrola prachovek, případně trochu grafitu do nich a pohoda...
A jinak... Vůle se udělá všude.. hlavneě na našich silnicích...
Ale je zanedbatelná...
Nikdy to neni na 100%... A ani nebude....

Fiat Tipo 2.0 i.e 8V GRANTURISMO
cca. 350 000 km už je K.O., jen motor je stále O.K.
Nyní Tipo 1.4, 51KW, které mě mile překvapilo..
Bude transplantace a znovuoživení 2.0 ie

Více
16 roků 10 měsíců zpět #15 od DannyF
Odpověděl DannyF pro téma Re: ramená? kupovať???
Ještě doplním: koupil jsem obě nová ramena, protože mi to při rozjezdu a brždění mlátilo do řízení, ale závada byla jinde. A sice horní uložení tlumiče v podběhu. Ta poklička nahoře nad tlumičem co drží vinutou pružinu (šroub "19" od hydraulického tlumiče) měla místo otvoru pro píst ovál. Takže až budete měnit někdy přední tlumiče -dobře dotáhněte horní matku jinak se vám to vymele!

DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)

Vygenerováno za 0.491 sekund