Kde a jake by jste koupili Brzdove kotouče a destičky?

Více
16 roků 10 měsíců zpět #1 od Kracmi
Tak chci koupit na Tipo 1.4 ie do predu kotouče a destičky a mam trochu dilema. A to takovehle:
V AUTOKELLY STOJEJ...
kotouč Straline 448Kč 1ks.......asi pěkný jebky
kotouč Ferodo 485Kč 1ks.......to mi prijde zlatej stred

V AUTO BADOS STOJEJ...

kotouč JURID....cca 1000kč 1ks.......opravdu kvalitni

A ted v AUTOKELLY koupit feroda za polovic ale tady u nas je prodavač docela debil. Libilo by se mu kdybych mu ten kotouč nejlepe prinesl poměřil protože když sem mu rekl Tipo 1.4ie rok 1991 vykon 51Kw bez ABS tak mi stejne nerekl kterej kotouc tam ma byt. Tak jedine skusit stesti v AUTOKELLY jinde.

A nebo si pridat nejakou tu kacku a koupit v BADOSU kvalitni zbozi s profesionalnim pristupem?
Co by jste volili vy? nebo kde je kupujete vy?

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #2 od čenda
Kotouče z Elitu, Brembo 8)
Kus za 430 bez DPH, 510 maloobchodní cena.
Řadu Starline od Auto Kelly nedoporučuju, koupil jsem ramena této značky a byl to očistec.

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
16 roků 10 měsíců zpět #3 od mk-tec
...já beru od známýho z Autokelly - kotouče drážkovaný nauhličený ATE a desky Ferodo Premium - je to osvědčené a podstatně lépe to funguje.

FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím

Více
16 roků 10 měsíců zpět #4 od jirkaR

Kotouče z Elitu, Brembo 8)
Kus za 430 bez DPH, 510 maloobchodní cena.
Řadu Starline od Auto Kelly nedoporučuju, koupil jsem ramena této značky a byl to očistec.

to jako fakt A PROč TED MÁM JEDNO OBJEDNANÝ

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5 od Vali
No já zrovna taky řešil tenhle problém. Doma mám kotouče Ferodo, zrovna ty z Autokelly za těch 485 a myslím si, že jsou celkem v poho- zatím je na autě teda nemám - záleží kolik chceš investovat - myslím si, že poměr cena značka asi dobrá. Ty Bremba jsou taky za super cenu a kvalitní. Nad tím jsem taky uvažoval, ale pak jsem vzal i desky Ferodo Target, což je střední třída a sehnal jsem je za 800. Tak uvidím, až to hodím na auto. Ale ty starline určitě neber!!
Jinak nemáš co pokazit, i když je ten prodavač patla- máš kotouče asi jako já 240 mm průměr, bez ABS to tam v té kartě je všechno popsaný. Mu koukej přes rameno a dobře to dopadne. Jak říkám, záleží, kolik chceš investovat. Tak hlavně dobře vyber :wink:

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Více
16 roků 10 měsíců zpět #6 od Charles
Mohu mít jeden blbej doatz :? chci se podívat celkově na brzdy, u totohle tipa jsme je ještě nijak zvlášť nestudoval, protože to brzdí opravdu dobře :) ale jak silný by měly být kotouče abych měl uvažovat o výměně :?:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #7 od jirkaR
no podle mě ty parametry někde jou ale poznáš to jestli tam je už vybržděná drážka :!: :?:

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
16 roků 10 měsíců zpět #8 od mk-tec
...když si najdeš v Autokelly v e-shopu ty konkrétní otouče a klikneš na ně, tak se ti u některé ze značek zobrazí průměr, tloušťka a min. tloušťka - je to u všech ostatních stejné, protože je to předepsané výrobcem.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #9 od mk-tec
Takže na to tvoje (1,4 r.v. 91 51kW) by to mělo být asi takhle:

s ABS:
průměr [mm] 257,5
tloušťka brzdového kotouče [mm] 12,0
minimální tloušťka [mm] 10,2
typ brzdového kotouče plný
Počet děr 4
průměr kruhového otvoru [mm] 98,0
výška [mm] 40,5
Centrovaci prumer [mm] 59,0
vnitřní průměr [mm] 123,0
průměr otvoru [mm] 13,0
do roku výroby [04/93]

bez ABS:
typ brzdového kotouče plný
průměr [mm] 240.5
výška [mm] 40
tloušťka brzdového kotouče [mm] 11
minimální tloušťka [mm] 9.2
centrovací průměr [mm] 59
počet děr 4
montovací strana prední náprava
Použití pro vozidla bez ABS

Více
16 roků 10 měsíců zpět #10 od Vali
No nechci se hádat, ale mám pocit, že tam jsou 240 mm a 11mm tloušťka novejch a 9,2 minimum. Oni když koukneš na kelly, tak mají na jeden typ motoru oba rozměry uvedené a to mate. No i tady v článcích v popisu jsou psané ty 9,2 minimum, ale rozměr tam není . Já mám doma dneska přijité 240 mm, tak snad mám ty správné na moji 1,6 a myslím, že 1,4 nebude mít větší, než 1,6. Kdo vím na 100% tak ať to rozsekne :wink:

Více
16 roků 10 měsíců zpět #11 od mk-tec

No nechci se hádat, ale mám pocit, že tam jsou 240 mm a 11mm tloušťka novejch a 9,2 minimum. Oni když koukneš na kelly, tak mají na jeden typ motoru oba rozměry uvedené a to mate. No i tady v článcích v popisu jsou psané ty 9,2 minimum, ale rozměr tam není . Já mám doma dneska přijité 240 mm, tak snad mám ty správné na moji 1,6 a myslím, že 1,4 nebude mít větší, než 1,6. Kdo vím na 100% tak ať to rozsekne :wink:

...máš pravdu, neuvědomil jsem si, že bez ABS, tak jsem to již opravil. Díky :wink:

Více
16 roků 10 měsíců zpět #12 od Vali
No o nic nejde, já jen začal přemýšlet jestli jsem koupil dobře :lol: :lol: Už jsem chtěl jít k autu s baterkou - né si dělám srandu. Ono těch rozměrů je povíc a aby se v tom prasátko vyznalo. :wink:

Více
16 roků 10 měsíců zpět #13 od čenda

to jako fakt A PROč TED MÁM JEDNO OBJEDNANÝ

www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums...p;highlight=starline

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
16 roků 10 měsíců zpět #14 od Honza
za 3500,- má sadu kotoučů a destiček z autoklucka.cz ..kotouče Pilenga, destičky si už nepamatuju , ale žádnej šmejd, protže se mi brzdy nepovedlo ještě uštvat..(pilenga se dává občas i v prvovýrobě), hlavěn nekupujte destičky remsa (ty smrděj spáleninou když jsou ještě v krabičce :roll: ), nebo cokoliv z polska - na většině aut šli po 50km honem pryč, protože s nima nebylo možný po třetím zabrždění spolehlivě zastavit auto.. a teď se mi začíná líbit kombinace kvalitních kotoučů (AP, zimmerman..) s destičkami Pagid

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
16 roků 10 měsíců zpět #15 od mk-tec
...desky mám osvědčené Ferodo - do prvovýroby se dávají Premium - poměr cena výkon a když chci opravdu krvavě brzdit, tak Ferodo DS Performance a to zastaví skoro na fleku. Jezdíme na tom slalomy i rally. Jinak levný desky mají velký obsah kovových špon a ty vydírají kotouče. Jinak kotouče hlavně nebrat ty polský, co se brzy uštvou a zkroutí, opravdu je lepší trochu připlatit, vždyť to je to nejdůležitější na autě - aspoň podle mě, mít bezpečný a spolehlivý brzdy. Já mám ATE, i když drážkovaný, ale i bez drážky jsou vysoce nauhličeny a brzdí nádherně a jsou zhruba je o 200 dražší, než fřeba Feroda. Co neubrzdíš...

Vygenerováno za 0.493 sekund