prázdné gumy

Více
16 roků 10 měsíců zpět #1 od bery1970
prázdné gumy vytvořil uživatel bery1970
přátelé prosímvás jak často řešíte dohušťování pneu :?: já asi jednou za dva tři měsíce což zřejmě značí nějakej problém,protože když jsem se ptal v práci tak si málo kdo pamatuje kdy naposledy držel hadici od kompresoru v ruce.slyšel jsem takovou nepodloženou teorii že čím dýl auto stojí tím se gumy vyfukujou.je pravda že já toho moc nenajezdim,jednou, max. dvakrát týdně(do města na nákup,jistě znáte ty příjemné chvíle se starou v kauflandu u zeleniny :evil: :roll: :evil: )teď mezi svátkama auto stálo asi 10dnů a to podhuštění bylo viditelné,hlavně jedna zadní guma.kvůli petardám jsem totiž hodil auto za barák,čili na trávu a tím na nerovný povrch,je možné že stálo to kolo v nějakém výmolu a tím se vyfouklo víc než ostatní pro vyšší zátěž:?:

bery1970 /F/I/A/T/ tipo 1,4 ie
r.v.1988-už je pryč

fiat marea weekend 1.6 16v
r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

NACHYSTEJTE KVĚTINÁČE NA VÁNOCE JSEM ZPÁTKY

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #2 od Freedom
Odpověděl Freedom pro téma Re: prázdné gumy

přátelé prosímvás jak často řešíte dohušťování pneu :?: já asi jednou za dva tři měsíce což zřejmě značí nějakej problém,protože když jsem se ptal v práci tak si málo kdo pamatuje kdy naposledy držel hadici od kompresoru v ruce.slyšel jsem takovou nepodloženou teorii že čím dýl auto stojí tím se gumy vyfukujou.je pravda že já toho moc nenajezdim,jednou, max. dvakrát týdně(do města na nákup,jistě znáte ty příjemné chvíle se starou v kauflandu u zeleniny :evil: :roll: :evil: )teď mezi svátkama auto stálo asi 10dnů a to podhuštění bylo viditelné,hlavně jedna zadní guma.kvůli petardám jsem totiž hodil auto za barák,čili na trávu a tím na nerovný povrch,je možné že stálo to kolo v nějakém výmolu a tím se vyfouklo víc než ostatní pro vyšší zátěž:?:

mě před tím než měnili přední gumy tak se mi to vyfukovalo taky třeba 1 do měsíce....a když sem byl na měnění tak mi řek že mám ty ráfky zevnitř špatný a ptal se mě jestli se mi nevyfukujou....no a zbrousil to tam nějak aby to bylo hladký a od tý doby byl pokoj

Fiat Tipo 1.7D 88 v karoserii 2.0 z roku 92
Nyní Lancia Delta HPE 1.6 76kW

Více
16 roků 10 měsíců zpět #3 od bery1970
Odpověděl bery1970 pro téma Re: prázdné gumy
no ty ráfky to je možný,podle mě jsou origo takže dost pamatujou.píšeš že už máš pokoj,znamená to že já nevim ani jednou za rok žádnej únik :?:

r.v.1988-už je pryč

r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

Více
16 roků 10 měsíců zpět #4 od Freedom
Odpověděl Freedom pro téma Re: prázdné gumy
no až tak zase ne..hele já nevim mě to dělal v létě a až do zimy sem nedofukoval...;)jak sou na tom teď tak to nevim...;)

Fiat Tipo 1.7D 88 v karoserii 2.0 z roku 92
Nyní Lancia Delta HPE 1.6 76kW

Více
16 roků 10 měsíců zpět #5 od Dan
Odpověděl Dan pro téma Re: prázdné gumy
Pánové nové pneu udrží tlak delší dobu než starší pneu protože i guma stárne a spuchří. A podle mně i když máte nové pneumatiky tak z hlediska bezpečnosti by jste měli hadici od kompresoru vzít do ruky alespon jednou za měsíc když už ne častěji protože jak všichni víme tak náhoda je blbec a číhá za každým rohem, ujde tlak a hned se změní chování auta. Jinak stav ráfků ma také vliv na udržení tlaku.

FIAT TEMPRA SW 1.8i.e SX. r.v.8/96, ABS, aut. klima, DO

Více
16 roků 10 měsíců zpět #6 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: prázdné gumy
Má to rezavý, ráfek, tam co na něj přiléhá guma, měl jsem to samý, přes tu rez to podchází, nic jinýho.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
16 roků 10 měsíců zpět #7 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: prázdné gumy
Jo to mě taky ucházej, musim je tak 1krát za měsíc nahustit....jinak na tento drobnější únik je jedna osvědčená metoda, ale ještě jsem se k ní nedostal....funguje když do tý gumy, co uchází, nalejt mlíko, ale ne zase litr, stačí tak velkej panák a natlačit injekční stříkačkou, pak to nafouknout a ono to přestane.... nevím jak ale fungovalo to vždy (kolo, moto, naše předchozí auta) ....jen při náhodném vypouštění takového kola doporučuji povolit a rychle utíct dost daleko, to je takovej smrad, že se z toho hned jeden pobleje :)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #8 od Dvoři
Odpověděl Dvoři pro téma Re: prázdné gumy
u kompresoru jsme ještě s autem nebyl ale mám ho taky 3mesíce :D a kontroloval jsme to a drží tolik kolik mi píšou na palubovce

bývalé--Tipo 1.8 GT r.v.93 77kw
nyní--Alfa Romeo 2.0JTS r.v. 2002 125kw

Více
16 roků 10 měsíců zpět #9 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: prázdné gumy
jj..já když sundal na zimu hlíny a dal plechy, tak mi dvě kola také ucházely. Broušení a odstranění rzi nepomohlo, tak sem tam šoupnul duše a je po prdeli.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #10 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: prázdné gumy
mlíko je osvědčená rada. Jen nezapomeň nalít, nafoukat a jet to hnedka projet aby se rozlilo po celé gumě, dostane se do pórů a prostě je ucpe. Ale při vypouštění je to chemická zbraň hadr :lol:
Mě začalo utíkat kolo, když jsem škrtnul gumou o obrubník, asi se pohnula patka, neproskřípl sem ji, ale pomaličku utíkala, už se to spravilo, ale tak měsíc sem musel foukat min jednou týdně

Více
16 roků 10 měsíců zpět #11 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: prázdné gumy
Jo a rez je často i pod ventilkem, měl by se měnit stejně s výměnou plášťů ale většinou se to nedělá...

Více
16 roků 10 měsíců zpět #12 od bery1970

Má to rezavý, ráfek, tam co na něj přiléhá guma, měl jsem to samý, přes tu rez to podchází, nic jinýho.

jsou to hliníkáče.

r.v.1988-už je pryč

r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

Více
16 roků 10 měsíců zpět #13 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: prázdné gumy
použij to mlíko....funguje dokonale, jen je to chemická zbraň při vypouštění

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 10 měsíců zpět #14 od bery1970
jestli to bude ucházet často tak to zkusím.foukal jsem to před týdnem a zatím ok,teda vlastně měřil jsem to dneska před kauflandem a měl jsem tam dokonce víc než sem dofouk.buď jsem to změřil blbě nebo ten měřák je nějakej divnej.jak jsem to před tím kauflem upouštěl,zaparkoval vedle borec
s lagunou a jak jsem byl ohnutej von mě neviděl jen slyšel jak to syčí,myslel si že jemu,tak tam chvilku běhal s nasliňěným prstíkem než jsem se zved,pak pochopil a s odporem odkráčel :?

r.v.1988-už je pryč

r.v.2000
ITALIANO ETERNAMENTE

Více
16 roků 10 měsíců zpět #15 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: prázdné gumy
Gumy dofukuju dvakrát ročně - při vyměně letní / zimní. Jinak ne.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Vygenerováno za 0.513 sekund