Brzdová trubka v čudu

Více
16 roků 9 měsíců zpět #1 od Jenda
Brzdová trubka v čudu vytvořil uživatel Jenda
Tak vám jedu do práce jako obvikle,chci si přibrzdit před železničním přejezdem a ha,zůstal jsem s otevřenou hubou a s nohou až na podlaze.Po prozkoumání v garáži sem zjistil,že křupla brzdová trubka na levim předním (když sedím za volantem).Snadná pomoc,vzal jsem drát kterej sem měl po ruce,změřil délku a druhej den sem šel koupit trubku do naší mototechny,kde maj vše a zároven nic.Koupil jsem trubku na Favorita za 40 Kč,(závit i průměr je stejný) podle délky to vycházelo na zadní kolo.Na koleně patřičně sformoval a nainstaloval.Brzdí zase jako dřív. :D Ale pokud to začalo jednou ze čtyř,tak to bude pokračovat.

Tímto tématem chci říct,zkontrolujte si trubky na svém mazlíkovi,možná se budete divit.

PS: Já je měl původní.

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 9 měsíců zpět #2 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: Brzdová trubka v čudu
no to už mám za sebou malem jsem boural ,a tak jsem udělal předek a čekal doslova až rupne zadek a to se taky stalo no tak došlo i na zadek a mám klid

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
16 roků 9 měsíců zpět #3 od skypan
Odpověděl skypan pro téma brzdová trubka v čudu
souhas ano tímto způsobem mám už měněný dvě trubky(samo je nejlepší kyš je prázdný brzd.okruh udělat vše/veškeré vedení trubyček),ale u mě to jde složitě páč na to nemám čas tak to (jak to postupně bude odcházet) tak podle toho...ano jasně takhle je to špatně já to vím .. :lol:

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 9 měsíců zpět #4 od michal
Odpověděl michal pro téma Re: Brzdová trubka v čudu
jo díky za radu hned zítra se na to podívám :wink: to bylo štěstí že nebyli šranky dole co?

/T/I/P/O/ 1.9 DS r.v.1992 najeto přes 275000km
SCANIA R420 tandem

Více
16 roků 9 měsíců zpět #5 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Brzdová trubka v čudu
A pasujou tedy všechny trubky z favorita na tipo, nebo je potřeba je nějak upravovat :?: Nejsou moc dlouhý nebo tak :?: Případně z jakého auta tam taky jdou (třeba felicie) :?:
Díky moc, ptám se, protože mám v plánu měnit téměř celý brzdy (asi mimo třmenů a HBV) :)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 9 měsíců zpět #6 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: Brzdová trubka v čudu
Závity a převlečné matky pasují na 100 %, LP brzdu už jsem tak na Tipu taky řešil - tuším jsem to zde už ventiloval.
Co do délek pro kompletní brzdový systém nevím, to by se asi muselo odměřit kus od kusu.
Delší trubky ale vůbec nevadí, vždycky se tam dá udělat oblouk navíc, moc krátké se dají spojit dvě a více za sebe pomocí škodulácké hadičky (stojí tuším 70 Kč).
Trubky asi budou na Favorita a Felicii hodně podobné.

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
16 roků 9 měsíců zpět #7 od hovi
Odpověděl hovi pro téma Re: Brzdová trubka v čudu
no tak mohly by tam po menších úpravách jít . auta sou skoro stejně dlouhý a mají podobně vedený trubky

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 9 měsíců zpět #8 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: Brzdová trubka v čudu
tak já taky nedělal přesné ohyby na cm,ta favoritácká byla asi o 8cm delší.Nikdy nepočítej s tím,že ji jen přineseš a namontuješ,při těch nepravidelnejch,vymyšlenejch ohybech se ta délka ztratí razdva. :lol:
Hlavní je,aby to všechno bylo kde uchytit a aby to jen tak neplandalo a zase aby to nedrnčelo někde o kastli. :wink:

Více
16 roků 9 měsíců zpět #9 od hovi
no hlavně musí pasovat to šroubení :wink:

tipo 1.6 ie decent tuning - 14"alu , sportovní filtr,prahy,leddiodove neony,blinkry fabia,mračítka, M3 zrcátka ...

Více
16 roků 9 měsíců zpět #10 od Jenda
šranky dole naštěstí nebyli,vlak jel až za cca 10 minut.ještě že jsem neměl spoždění.Občas chvátám a honím vteřiny.V práci máme čipy a jak nečipneš 1 min před 6 tak pul hodiny nemáš započítáno,je to voprus a buzerace.

Více
16 roků 9 měsíců zpět #11 od Charles
Jo s tím ohýbáním je to jasné, nebudeš někde dělat tak strmé ohyby a ztratí se to

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
16 roků 9 měsíců zpět #12 od hovi
jinak tady u nás dělaj i trubky na zakázku z mědi, takže nereznou a cena je tak o polovinu větší, než na favorita a dobře se tvaruje

Více
16 roků 9 měsíců zpět #13 od Jenda
to sem nevěděl,no holt doba a vízkum dou dopředu :lol:

Více
16 roků 9 měsíců zpět #14 od Charles

jinak tady u nás dělaj i trubky na zakázku z mědi, takže nereznou a cena je tak o polovinu větší, než na favorita a dobře se tvaruje

zjisti cenu metru takový trubky a dej vědět...to zní zajímavě a když bych v tom jednou byl, stálo by asi to za to ;)

Více
16 roků 9 měsíců zpět #15 od hovi

zjisti cenu metru takový trubky a dej vědět...to zní zajímavě a když bych v tom jednou byl, stálo by asi to za to ;)

kámoše stály trubky dlouhý 1,5m a 1m nějak kolem 300kč myslim

Vygenerováno za 0.625 sekund