1.7D vs 1.9TD

Více
16 roků 9 měsíců zpět #1 od Kounect
1.7D vs 1.9TD vytvořil uživatel Kounect
Ahoj všem,
víte někdo jak moc jsou rozdílné nápravy 1.7D vs 1.9TD? Potřeboval bych dát ramena, tlumiče, pružiny, poloosy i s kloubama z 1.9TD do 1.7D. Nechci měnit řízení...ale kdyby to bylo nezbytné, tak taky. Jde to? Máte někdo nějakou zkušenost s tímto swapem? Díky

Fiat Tipo 1.7D
Lomítko /--/ :-)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 9 měsíců zpět #2 od Dresik
Odpověděl Dresik pro téma Re: 1.7D vs 1.9TD
Nápravnice bude stejná, ramena také, ale mám pocit, že 1.7 má jiné poloosy. V převodovce jsou na kameny, kdežto TD to má na šrouby...ale ať řeknou i jiní..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 9 měsíců zpět #3 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: 1.7D vs 1.9TD
1.7d má jiné čepy v ramenách,ramena nejsou zaměnitelná kuly tomu čepu.Poloosy u 1.9TD sou jiná v ložiskách,(u převodovky nevím)tak že budou i silnější.TD má větší ložiska v kolech než 1.7d.myslím,že bys musel vyměnit komplet nápravnici i s kolama 14",(13 na 19td nejdou kuli větším brzdičům.) Holt je to na velkou operaci.

Víc nevím. Snad někdo další. Většina věcí se dají porovnat v online katalogách,ty co jsem vyjmenoval,jsou z vlastních zkušeností.

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
16 roků 9 měsíců zpět #4 od Kounect
Odpověděl Kounect pro téma Re: 1.7D vs 1.9TD
No neděláte mi radost. Pokračujte ve spisování zkušeností prosím...

+ přidám další otázku : příruba na převodovku je stejná 1.7D s 1.9TD? Zkráceně dám 1.7D do 1.9TD? Resp. myslím to obráceně - nechat 1.7D motor v mém autě a zbytek = převodovka, poloosy, nápravnice, ramena, brzdy, tlumiče apod. dát z 1.9TD. Je šance, že se to povede?

Fiat Tipo 1.7D

Více
16 roků 9 měsíců zpět #5 od Jenda
Očividně sou stejný,akorát vím,že 1.9td má jinak převody.A je i jiná spojka,ale jestli to jinač pásne tak to nevím.Nechám radit ostatní,nemám s převodovkou zkušenost.Ohledně záměny.Ještě se chci vrátit s těma ramenama,je možný že máš na 1.7d stejný ty čepy jako na 1.9td,ale dělaly se dva rozměry.Čepy sou u dieslů 15 nebo 17 musíš si to nejdřív změřit ten průměr.

Více
16 roků 9 měsíců zpět #6 od Kounect
Tady na fóru se to rozebíralo a většina se shodla, že 1.9TD má stejnou převodovku jako 1.7D...to jsem z toho jelen.
Jinak v případě, že ten průměr jak Ty povídáš by byl jiný, je možné to vyměnit a následně zaměnit?

Fiat Tipo 1.7D

Více
16 roků 9 měsíců zpět #7 od Jenda
Zrovna sem se ti po tom koukal,1.7d má přítlačný talíř průměr 200mm a 1.9TD má přítlačný talíř průměr 215 mm. ještě se ti kouknu na přítlačný ložisko,jestli je vnitřní průměr stejnej.

Více
16 roků 9 měsíců zpět #8 od Jenda
Tak lamela je jako přítlačák,opět ruzné rozměry a ložisko,očividně jinej tvar,ale jestli tam je jinej průměr mrkve tak to už sem nezjistil.Snad někdo poradí. Ted sem si vzpoměl,Freedom má překopaný auto z 2.0 na 1.7d tak mu pošli SZ a zeptej se ho,vzpomínam si,že říkal že převodovku má jinačí.

Více
16 roků 9 měsíců zpět #9 od Kounect
Jendo děkuju za rady.

I když je tam jinej přítlačák a ložisko a lamela, tak kdyby byla mrkev stejná tak by to šlo dát dohromady ne?

Fiat Tipo 1.7D

Více
16 roků 9 měsíců zpět #10 od Jenda
Snad ano,ale už budeš mít další problém,musel bys dát jiné poloosy a tím pádem jiné náboje kol s tima většíma ložiskama na 1.9td. a na závěr i kola 14.máš skype?

Více
16 roků 9 měsíců zpět #11 od skypan
Odpověděl skypan pro téma 1.7d vs 1.9td
tak jelikož je velký rozdíl výkonem,váhou (1.7d/1.9td) tak začnu od převodovky (je jinak zpřevodovaná),tím jsou i jiné poloosyv síle drážkované řídele s celk. sile(i kloubů)tím na vazujou jiné ložiska v kolech,rozdíl ve velikosti třmenú(brzd destičky,jiná velikost)rozdíl v průměru kotoučů,a v zad.nápravě bubnú(brzd.paken),tlumiče silnější(rozdíl i v síle sam.péra)...musel bys upravit i táhla řazení.
a na konec fréma převodovky bude asi taky jinačí,takže ti nesedne (převodovka z 1.7)na motor 1.9td.

Tempra 1.9TDs-už je pryč,měl sem jí pět let,nebylo to nudné auto,jako tedˇvlastním
TedˇŠvedské Audi,s obsahem pěti pivních půllitříků

Více
16 roků 9 měsíců zpět #12 od Freedom
Odpověděl Freedom pro téma Re: 1.7D vs 1.9TD

Tak lamela je jako přítlačák,opět ruzné rozměry a ložisko,očividně jinej tvar,ale jestli tam je jinej průměr mrkve tak to už sem nezjistil.Snad někdo poradí. Ted sem si vzpoměl,Freedom má překopaný auto z 2.0 na 1.7d tak mu pošli SZ a zeptej se ho,vzpomínam si,že říkal že převodovku má jinačí.

jo to mám predelaný ale kdo to předělával netušim já to už tak koupil..... :wink: ale převodovku už sem měnil z 1.7D takže to je vše víc k tomu moc nevím

Fiat Tipo 1.7D 88 v karoserii 2.0 z roku 92
Nyní Lancia Delta HPE 1.6 76kW

Více
16 roků 9 měsíců zpět #13 od Kounect
Jde mě o to...dám si komplet přední nápravu i s poloosama z 1.9TD do mého auta 1.7D = neřeším problém s nábojema, ložiskama, brzdama apod. Pokud jsou poloosy jiné na vnitřku do převodovky, tak to vymením i s převodovkou. V tom okamžiku je zde pouze otázka - sedne motor 1.7D přírubou na převodovku 1.9TD? Je stejný rozměr mrkve na 1.7D i na 1.9TD?

Fiat Tipo 1.7D

Více
16 roků 9 měsíců zpět #14 od Jenda
A proč to chceš vlastně přehazovat?

Více
16 roků 9 měsíců zpět #15 od Kounect
Protože mám možnost koupit za směšnej peníz 1.9TD s dobrýma všema náležitostma ( tlumiče, čepy, poloosy resp. homokineťáky atd. ) a chtěl bych to dát do mojeho. 1.7D jsem ještě takovou nepotkal, tak mě to zajímalo jak je to se záměnou mezi těmahle dvěma. Krom toho takhle by se mi líbilo mít absolutně naddimenzovaný brzdy, poloosy, spojku apod. věci.

Fiat Tipo 1.7D

Vygenerováno za 0.499 sekund