rada ohledně výměny manžety

Více
16 roků 7 měsíců zpět #1 od pardal5
zdravím všechny,konečně jsem začal nandavovat věci a zjistil jsem že mám utrženou manžetu na poloose,chci tímto někoho poprosit o návod jak to nejrychleji vyměnit moc dík

tipo 1.9 td 1992 59 kw

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 7 měsíců zpět #2 od scherer012
je to manžeta pri motore, alebo pri kolese?
ak je pri kolese, tak musíš: povoliť maticu na náboji(asi 32 kľúč- ideálny je obrúsený orech, alebo nástrčkový-ale pozor, aby si si nestrhol hrany na matici), zhodiť koleso, povoliť matice od tlmiča a (pre lepší prístup)-dať dole kotúč a vybiť čap riadenia. vyberieš homokinetický kĺb z náboja a dáš ho dole z poloosi(mal by tam byť zaistený zvnútra poistným krúžkom, ktorý sa roztiahne-stačí máličko roztiahnuť- a kĺb vylezie)manžetu stiahneš a vymeníš.
pri montáži postupuješ opačne, ale nemusíš rozťahovať poistný krúžok, len tam kĺb narazíš.
Nezabudni kĺb poriadne povymývať a potom poriadne namazať :!:
:roll:

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny

Více
16 roků 7 měsíců zpět #3 od čenda

Nezabudni kĺb poriadne povymývať a potom poriadne namazať :!:

Vazelinou s molybdendisulfidem (MoS), je tmavošedá.

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
16 roků 7 měsíců zpět #4 od Dresik
Já teď přesně nevím, jak je to u Tipa, ale u Prismy TD byla poloosa u převodovky na šroubcích a bylo tam takový velký ložisko (kloub) a na něm druhá manžeta. Rozhodně doporučuji vyměnit obě najednou. Nestojí tolik a lepší, než to rozhazovat za měsíc znova.

Tam já to dělal tak, že sem to jen vyklepl z čepu na remeni, nechal i na čepu řízení. Jen to vyhnul do strany a poloosu vyndal. Sundal kloub u převodovky, stáhnul obě manžety. Pak natáhnul jako první k vnějšímu kloubu a pak druhou. K překonání různých přechodů na poloose sem požil vystřižený kus PET flašky ta manžeta po tom pak pěkně klouže a v pohodě se nasadí.

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 7 měsíců zpět #5 od pardal5
strašně dík za rady,strhl jsem imbus,tak je to v servise :cry:

tipo 1.9 td 1992 59 kw

Více
16 roků 7 měsíců zpět #6 od Dresik
Jo ten imbus je tam na pi.u. Taky se mi to jednou stalo a doloval sem to jak blázen ven. je dobrý ten šroub (hlavu) pořádně očistit a pak tam ten imbus naťuknout kladivem. Tím, jak je tam bordel to nenasadíš pořádně a pak se to lehce strhne..

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 7 měsíců zpět #7 od pardal5
jo jo,ten v servisu nadává na ten šruob co je užvejklej,takže to vypadá na další den v servisu :cry:

tipo 1.9 td 1992 59 kw

Vygenerováno za 0.345 sekund