Posilovac rizeni (HUCI)

Více
16 roků 5 měsíců zpět #1 od shortycz
Posilovac rizeni (HUCI) vytvořil uživatel shortycz
Dobry den. Mam tipo 1.6 DOHC (1988) a tedka se mi objevil dalsi problem. Kdyz zatacim trochu vic tak me zacne hucet pod volantem jakoby u leveho kola.Zadny olej mi z auta netekl nebo tak neco. Nebo kdyz stojim a tocim na miste tak to dela strasny hukot a nejvic kdyz zatocim na maximum.Nevite co to je a jak to muzu spravit? Dekuji.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #2 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: Posilovac rizeni (HUCI)
olej sice netekl, ale zkontroloval jsi jeho množství?

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
16 roků 5 měsíců zpět #3 od Freedom
Odpověděl Freedom pro téma Re: Posilovac rizeni (HUCI)

a barvu :wink:

Fiat Tipo 1.7D 88 v karoserii 2.0 z roku 92
Nyní Lancia Delta HPE 1.6 76kW

Více
16 roků 5 měsíců zpět #4 od shortycz
Odpověděl shortycz pro téma Re: Posilovac rizeni (HUCI)

Jak to udelam a jakej olej tam musim nalejt ?

Více
16 roků 5 měsíců zpět #5 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: Posilovac rizeni (HUCI)
v motorovem prostoru je vedle nadrzky na brzdovou kapalinu jeste nadrzka na olej do posilovace. Ma cerne kulate vicko, kdy ho odsroubujes, tak je na vicku merka. Ta by mela byt od oleje. Olej ma byt cerveny, ted predpokladam ze je cerny (to je to co psal Freedom)

Kdyz pujdes nekam, kde prodavaji dily na auta a reknes jim, ze ches olej do serva a ze ma byt cervenej, tak Ti nejakej spravnej daji.
(ja kdyz jim rekl ze chci olej do posilovace rizeni, tak mi odpovedeli, ze v posilovaci je vzduch :lol: tak jsem jeste jednou zopakoval posilovac RIZENI s patricnym durazem a prodavac na to: "jo do serva, jo") :lol:

nejlepsi bude stary olej odsat a az potom tam nelejt novej

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
16 roků 5 měsíců zpět #6 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Posilovac rizeni (HUCI)
Jo taky mi to začíná dělat a je to fakt opotřebováním oleje, je dost černej, ale mám koupenej novej a samozřejmě není čas ho vyměnit...je to červenej do automatických převodovek a posilovačů řízení od Hekry, litr stál 250,-Kč a je ho potřeba skoro 2 litry :idea:
nejlepší je vysát olej z nádržky, nalít trochu nového, odpojit zpátečku hadici a pak nastartovat a otáčet volantem tak dlouho než poteče čirej červenej olej. samozřejmě se musí stále dolévat novej, aby si to necuclo vzduchu :!:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 5 měsíců zpět #7 od oBzB
Odpověděl oBzB pro téma Re: Posilovac rizeni (HUCI)
Já na víčku žádnou měrku nemám, jen na nádobce papírovej proužek s nápisy min. a max. Díky tomu, že nádobka i nápis má k průhlednosti daleko, tak to jde leda odhadnout. A k ty barvě, i když sem ten olej podle rad tady (točení volantem apod.) vyčerpal, tak hned po dolití a tom, co protek, tak ho nevyčerpané zbytky hned zabarvily. Ale ten původní byl tmavší a dělal už jakoby práškové usazeniny. Po výměně jde řízení o něco lehčeji.
Jen pro doplnění - ten olej je specifikace Dexron II, je hlavně do automatické převodovky a na výměnu bohatě stači litrová lahev, osobně jsem ho koupil na shellce.
Nevíte, proč mi servo při otáčení vpravo(vlevo) cvaká? Zní to, jako když spíná relé, cvakne to tak jednou za půl otáčky. Servo funguje dobře, jen to od určitý doby začlo cvakat

dříve Tempra 1.6ie.cat 55kW (159A3.048) r.v. 1992
nyní Marea Weekend 1.6 76kW r.v. 1998

Více
16 roků 5 měsíců zpět #8 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Posilovac rizeni (HUCI)

Já na víčku žádnou měrku nemám, jen na nádobce papírovej proužek s nápisy min. a max. Díky tomu, že nádobka i nápis má k průhlednosti daleko, tak to jde leda odhadnout. A k ty barvě, i když sem ten olej podle rad tady (točení volantem apod.) vyčerpal, tak hned po dolití a tom, co protek, tak ho nevyčerpané zbytky hned zabarvily. Ale ten původní byl tmavší a dělal už jakoby práškové usazeniny. Po výměně jde řízení o něco lehčeji.
Jen pro doplnění - ten olej je specifikace Dexron II, je hlavně do automatické převodovky a na výměnu bohatě stači litrová lahev, osobně jsem ho koupil na shellce.
Nevíte, proč mi servo při otáčení vpravo(vlevo) cvaká? Zní to, jako když spíná relé, cvakne to tak jednou za půl otáčky. Servo funguje dobře, jen to od určitý doby začlo cvakat

No to je právě ta chyba co jsi udělal, že jsi nevyměnil všechen olej, proto se hnedka zasvinil....jinak to cvakání není náhodou od volantu, že by to dělali páčky, respektiva ta co spíná blikny, mě to taky cvaká po výměně páček, jak točim, tak se lehce dotýká a cvaká to ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 5 měsíců zpět #9 od oBzB
Odpověděl oBzB pro téma Re: Posilovac rizeni (HUCI)

No to je právě ta chyba co jsi udělal, že jsi nevyměnil všechen olej, proto se hnedka zasvinil....jinak to cvakání není náhodou od volantu, že by to dělali páčky, respektiva ta co spíná blikny, mě to taky cvaká po výměně páček, jak točim, tak se lehce dotýká a cvaká to ;)

To mi je jasný že to je tím, jsem to jen co šlo vyčerpal+vypustil z hadic. Tou páčkou to asi bude, sice sem s nimi nic nedělal, začlo to dělat bez žádný souvislosti. Ale třeba to má souvislost taky s tím, že se mi blinkry sami vypínají jen na jeden směr (když je blinkr vlevo), někdy se na to podívám

dříve Tempra 1.6ie.cat 55kW (159A3.048) r.v. 1992
nyní Marea Weekend 1.6 76kW r.v. 1998

Více
16 roků 5 měsíců zpět #10 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: Posilovac rizeni (HUCI)
Když otočím volantem doleva, tak to na konci píská. Nevím co to je. Po kolika kilometrech se má měnit olej v servu?

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #11 od Tomas-Oaza
Odpověděl Tomas-Oaza pro téma Re: Posilovac rizeni (HUCI)
tak si dosponuj remen. na kapalinu mrkni a jestli je cerna tak ju vymen

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

Více
16 roků 5 měsíců zpět #12 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: Posilovac rizeni (HUCI)
Taky ji mám černou jak botu. :cry: Už abych ji koupil,Tipo bude uplně slintat blahem :lol:

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #13 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: Posilovac rizeni (HUCI)
Teď jsem koupil olej do motoru. Ještě lanovody, olej do serva, přední kotouče a letos je finito. Abych to tisknul.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #14 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: Posilovac rizeni (HUCI)
Letos: kotouče,desky,zadní prasátka,brzdovka,nové kabely,těsnění pod víka ventilů,olej do motoru,vzduch-palivové filtry,svíce,termostat,rádio-anténa,přes 20 žárovek do palubky a koupě pár ND. Ted olej do serva a je s financema vymalováno. 8O

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #15 od michal_tipar
Já měl olej černej hned po výměně, sice vypadá líp než ten původní, ale červenej rozhodně nebyl okamžitě se zabarví zbytkem oleje. Proteklo tam docela dost...

Vygenerováno za 0.491 sekund