Nad 100km/h se třepe volant

Více
16 roků 5 měsíců zpět #1 od Ram512
Nad 100km/h se třepe volant vytvořil uživatel Ram512
Nad 100km:h se třepe volant. Prosím poradte co to dělá??

Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012 :)

Soubor přílohy:
[/URL

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #2 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma volant
napadá mě třeba: vyvážení kol, geometrie, špatně sjeté gumy, křivé kotouče, ložiska, hrbaté cesty

fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
16 roků 5 měsíců zpět #3 od Ram512
Odpověděl Ram512 pro téma Re: volant

napadá mě třeba: vyvážení kol, geometrie, špatně sjeté gumy, křivé kotouče, ložiska, hrbaté cesty

No kotouče mužou byt křivé i nad 80km/h při brždění to tříská jako prase je to kotoučema??

Soubor přílohy:
[/URL

Více
16 roků 5 měsíců zpět #4 od michalkulistak
no jestli se to zhorší při brždění, tak jsou to kotouče, klepe se to hned nebo až po delší cestě?

FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
16 roků 5 měsíců zpět #5 od Freedom
Odpověděl Freedom pro téma Re: volant

no jestli se to zhorší při brždění, tak jsou to kotouče, klepe se to hned nebo až po delší cestě?

aaa aspoň vim co mi to dělá taky kotouče ale nějak moc mi to nevadí je to jenom málo a když koukám na kámoše co maj taky starší auta tak jim to dělá taky takže asi tak :wink:

Fiat Tipo 1.7D 88 v karoserii 2.0 z roku 92
Nyní Lancia Delta HPE 1.6 76kW

Více
16 roků 5 měsíců zpět #6 od michalkulistak
pokud máš nějakého známého dobrého soustružníka tak si je nech stočit, pokud ještě půjdou. nevím to jistě ale at ti to pak nevyhoní ložiska

Více
16 roků 5 měsíců zpět #7 od Charles
Jo to stočení občas pomůže, já jsem si to nechal udělat na žigulu (kde je mu dneska konec :cry: ) a pak to i brzdilo o milion procent líp :!:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
16 roků 5 měsíců zpět #8 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma brzdy
taky jsem to dělal na fáčku a bylo to poznat

• vilímek petr
16 roků 5 měsíců zpět #9 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: Nad 100km/h se třepe volant
Tady toto mě dělalo taky,a byly to kotouče.Tak jsem vyměnil zrovny kotouče aj desky a klidek.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #10 od Ram512
Odpověděl Ram512 pro téma Re: volant

No při brždění to dělá nad 80km/h a to sou vybrace jako prase. Když jedu nad 120km/h tak to dělá taky aji bez brždění ale slabě . Takže si je nechám stočit! Mám jednoho dobrého kamaráda a on má známosti tak by to mělo být bez problémů. Vyměním pak destičky a uvidíme. Doufám že to nebude nic jiného.

Soubor přílohy:
[/URL

Více
16 roků 5 měsíců zpět #11 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma brzdy
bacha ten známý známého musí být aspon trochu odborník na soustruh, nebo ti ty kotouče dorasuje ještě víc. taky znám takové mistry

Více
16 roků 5 měsíců zpět #12 od Dresik
No hele hlavně bacha. Já si taky nechal stočit kotouče, ale na zadek a bylo to je lehounce a poctivě sem to proměřil, aby to nebylo do zakázaný tloušťky. Pokud to stočíš hodně a budeš k tomu mít hodně ojeté desky, tak se ti může lehce stát, že ti při brždění prostě vyletí a pak víš co... 8)

AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)

Více
16 roků 5 měsíců zpět #13 od michal_tipar
mě se taky klepe volant při rychlosti nad 110 asi. Kola jsou vyvážený, kotouče rovný a při brzdění to nedělá nic, ložisko jsem měnil na jedné straně a nevšiml sem si změny, ramena a čepy měním každou chvíli - podle toho co vydrží to snad dělají v číně nebo co :?
Nepodařilo se mi zjistit proč to dělá, doufám, že mi něco jednou neuletí 8)

Více
16 roků 5 měsíců zpět #14 od oBzB
Odpověděl oBzB pro téma Re: Nad 100km/h se třepe volant
Mě to taky klepalo, tak jsem byl v pneu servise a zjistilo se, že mám vnitřní stranu pneumatiky vyboulenou, protože byla prořízlá až do vnitřní konstrukce, že mohla každou chvílí bouchnout. A to sem do toho pneuservisu chtěl jít až jindy. Taky se zjistilo, že mám tu stejnou pneumatiku propíchlou celkem tlustou ocelovou tyčkoum takže bych tam stejně brzo musel. Mě se zpravidla věci sypou společně - na podzim mi u favorita uhnilo zavěšení zadní nápravy a ten stejnej den, když jsem ho chtěl uklidit, tak odešla i spojka :wink:

Když mi to začne klepat při brždění (neklepe se volant, spíš pedál, jako by seplo ABS, který nemám), ale až delším a intenzivnějším, tak to je normální nebo taky vada? Jinak to nedělá, i když to brzdí občas dost tragicky. Kotouče i destičky jsou dobrý, brzdy jsem odvzdušňoval.

dříve Tempra 1.6ie.cat 55kW (159A3.048) r.v. 1992
nyní Marea Weekend 1.6 76kW r.v. 1998

Více
16 roků 5 měsíců zpět #15 od Charles

Když mi to začne klepat při brždění (neklepe se volant, spíš pedál, jako by seplo ABS, který nemám), ale až delším a intenzivnějším, tak to je normální nebo taky vada? Jinak to nedělá, i když to brzdí občas dost tragicky. Kotouče i destičky jsou dobrý, brzdy jsem odvzdušňoval.

Vidim, že ti to dělá stejné věci jako mě, když intenzviněji brzdím (např. z tech 110km/h na 50km/h) tak mi jakoby začne drnkat pedál do nohy, takové zpětné rázy, ale volant drží....no a to jsem hnedka v lednu dělal brzdy nově, kotouče jsme kontrolovali a byly rovný, desky skoro nový

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Vygenerováno za 0.498 sekund