Lambda sonda!!!

Více
15 roků 6 měsíců zpět #1 od Michael!!!
Lambda sonda!!! vytvořil uživatel Michael!!!
Kluci chci se zeptat jak bych nejlépe zjistil jestli je Lambda sonda špatná!!!mě se zdá že mi trochu mooc papá!!!
Ještě se chci zeptat jakej je rozdíl Lambda sonda z 1.4,1.6,1.8, z tipa a tempry jestli ej v tom nákej rozdím nebo jestli je to vše stejné!!!:)Díky

Fiat Tempra 1.6i.e cat.kombi 1992!!!

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 6 měsíců zpět #2 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: Lambda sonda!!!
článek o lambdě najdeš tady:
fiattipo.net/modules.php?name=News&file=article&sid=15

je tam jak jí změřit, jinak si myslím, že jediný rozdíl mezi nimi je v počtu drátů. Ale možná že se pletu

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
15 roků 6 měsíců zpět #3 od Michael!!!
Odpověděl Michael!!! pro téma Re: Lambda sonda!!!

článek o lambdě najdeš tady:
fiattipo.net/modules.php?name=News&file=article&sid=15

je tam jak jí změřit, jinak si myslím, že jediný rozdíl mezi nimi je v počtu drátů. Ale možná že se pletu

oki děkuju mooc ano s tima drátama to máš jsitě pravdu ale většinou jsou ty 3-drátové tak jestli mezi nimi je náký rozdíl

Více
15 roků 6 měsíců zpět #4 od Max-el
to je taky v článku :wink:

Více
15 roků 6 měsíců zpět #5 od Michael!!!
jasný už jsem si to přečetl!!!...a pochopil že to mooc Digitálníám multimetrem nezměřím že bych potřeboval osciloskop který ovšem nemán,to bych musel an praxi!!!Mě zajmá jestli můžu zaměnit obsah motoru a tip auta jako je Tempra a Tipo to ž tam napsané není:)

Více
15 roků 6 měsíců zpět #6 od Max-el
obchod.autokelly.cz/detail.aspx?PrimaryC...Path=EPS%201.997.026

klikni si na výskyt produktu, takhle řeším zaměnitelnost já, samozřejmě lze použít i jiné e-shopy

Více
15 roků 6 měsíců zpět #7 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: Lambda sonda!!!
Clovicku nestastna precti si ten clanek jeste jednou a pomalu.
Ja snad budu muset na tu skolu zajet to musi byt unikat v ucnovskem skolstvi. :lol:

Tebe zajima typove cislo te lamdby a pokud sedi je to gud. Pokud je jiny vyrobce tak existuji prevodni tabulky. Jinak navstiv kterykoliv e-shop a koukni na lambdy a zjistis ze lambda se stejnym cislem se pouziva ve vice autech krizem pres automobilky.Fakt te musi zajimat jen pocet dratu a u 4 vodicove jeste jestli je minusovy pol izolovany ci ne.
Jinak nemusis miti strach sirokopasmovou sondu v Tipu nenajdes tam uz to neni tak jednoduche.

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
15 roků 6 měsíců zpět #8 od Michael!!!

obchod.autokelly.cz/detail.aspx?PrimaryC...Path=EPS%201.997.026

klikni si na výskyt produktu, takhle řeším zaměnitelnost já, samozřejmě lze použít i jiné e-shopy

Děkuju!!!

Více
15 roků 6 měsíců zpět #9 od Michael!!!

Clovicku nestastna precti si ten clanek jeste jednou a pomalu.
Ja snad budu muset na tu skolu zajet to musi byt unikat v ucnovskem skolstvi. :lol:

Tebe zajima typove cislo te lamdby a pokud sedi je to gud. Pokud je jiny vyrobce tak existuji prevodni tabulky. Jinak navstiv kterykoliv e-shop a koukni na lambdy a zjistis ze lambda se stejnym cislem se pouziva ve vice autech krizem pres automobilky.Fakt te musi zajimat jen pocet dratu a u 4 vodicove jeste jestli je minusovy pol izolovany ci ne.
Jinak nemusis miti strach sirokopasmovou sondu v Tipu nenajdes tam uz to neni tak jednoduche.

Jen jsem se zeptal RS

Více
15 roků 6 měsíců zpět #10 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Lambda sonda!!!
Lambda je univerzální měřící čidlo, když koupíš univerzálku od Bosche tak to bude fungovat, jen musíš vybrat jestli s vyhříváním (3 nebo 4 drát) nebo obyč jednodrát, a to podle toho jak to máš v autě, abys nekoupil vyhřívanou a pak to vyhřívání neměl na co zapojit 8)
Změřit digi multimetrem to většinou jde, pokud by to něšlo tak ten mulťák musí být hrozný shit... Je tam interval kolem 1s a to většina mulťáků pobere, ručičkový je lepší a dá se taky koupit za 150-200 Kč, je to sice šlupka ale na tohle stačí a je rychlejší v reakci, osciloskop je dobrá věc, ale na tohle je to jak s kanónem na vrabce, to nepoužívají ani ve většině servisů.

Více
15 roků 6 měsíců zpět #11 od Michael!!!

Lambda je univerzální měřící čidlo, když koupíš univerzálku od Bosche tak to bude fungovat, jen musíš vybrat jestli s vyhříváním (3 nebo 4 drát) nebo obyč jednodrát, a to podle toho jak to máš v autě, abys nekoupil vyhřívanou a pak to vyhřívání neměl na co zapojit 8)
Změřit digi multimetrem to většinou jde, pokud by to něšlo tak ten mulťák musí být hrozný shit... Je tam interval kolem 1s a to většina mulťáků pobere, ručičkový je lepší a dá se taky koupit za 150-200 Kč, je to sice šlupka ale na tohle stačí a je rychlejší v reakci, osciloskop je dobrá věc, ale na tohle je to jak s kanónem na vrabce, to nepoužívají ani ve většině servisů.

Díky moooc za radu!!!Normálně tam má 3-drát!!!

Více
15 roků 6 měsíců zpět #12 od tommy
Odpověděl tommy pro téma Re: Lambda sonda!!!
jj,já na 1,4 mám 3 drát a na 1,6 4 drát jinak jsou uplnko stejny i podle čisla

1.6ie 93"

Vygenerováno za 0.420 sekund