-
Fórum
-
Technické fórum
-
MOTORY - benzín
-
Potíže při rozjezdu
Potíže při rozjezdu
16 roků 1 měsíc zpět #1
od Jurasek
Ahoj všem.Mám takový problém.Mám Tempru 1.6 IE a když se chci rozjet tak se začne dusit a chcípe.Když běží na volnoběh tak je vše v pořádku,ale když dám ryclost a přidám plyn tak ztratí sílu zadusí se a chcípne.Neví někdo čím by to mohlo být.Díky za všechny rady Jirka
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
16 roků 1 měsíc zpět #2
od vilímek petr
Co spojka,neklouže?Nemáš zatáhlou ruční brzdu?
16 roků 1 měsíc zpět #3
od F@ster
Jak psal vilímek petr...
Zkouknul bych spojku, zataženou ručku předpokládám nemáš, ale kouknul bych jestli ti ty brzdy nezatuhly zabržďěný...
Případně mě napadá nějakej problém s převodovkou ale to už mi přijde spíš jako blbina...
16 roků 1 měsíc zpět #4
od Jurasek
Spojka je v pohodě,neklouže a zabírá nahoře.Ručku jsem zataženou neměl a brzdy taky nebyli kouslý
16 roků 1 měsíc zpět #5
od vilímek petr
Tak potom projdi veškerou elektriku,pročisti kostry a veškeré zásuvky,a co benzínové čerpadlo,změř kolik dává.
16 roků 1 měsíc zpět #6
od Jurasek
Asi jsem blbej protože jsem zapoměl říct že to dělá jenom když je teplý motor.Za studena běží krásně
16 roků 1 měsíc zpět #7
od vilímek petr
Tak možná to bude čidlo na klice,tuším snímač počtu otáček.Takže jak to pomalu schládne tak se to lepší?
16 roků 1 měsíc zpět #8
od Jurasek
Přesně tak čím je to chladnější tak tím líp to jede.Pročítal jsem tady různý články a chci se zeptat jestli by to nemohlo dělat čidlo na teplotu vody?Protože mě připadá že mi to hlásí vysokou teplotu v chladiči.Když se mi ohřeje motor tak mám teplotu nějakých 92-94 stupňů
16 roků 1 měsíc zpět #9
od vilímek petr
Teplotu neřeš pokud ti dobře spíná sahara tak to je v pohodě.Spíš bych se zaměřil na to čidlo počtu otáček.Jo a ta teplota poskakuje i mě o malinko nahoru,ale větrák jede tak si myslím že u mě je nemocný budík,respektive čidlo na něho.
16 roků 1 měsíc zpět #10
od Jurasek
Sahara spíná normálně na to už jsem koukal.Dobře zkusím teda vyměnit ten snímač otáček a uvidím jestli se to zlepší
16 roků 1 měsíc zpět #11
od Jurasek
A kdyby se to nezlepšilo,napadá tě ještě něco jinýho čím by to mohlo být?
16 roků 1 měsíc zpět #12
od Jenda
A to začlo dělat z ničeho nic? Nebo si to takhle koupil?
1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.
16 roků 1 měsíc zpět #13
od stiglitz
Tak potom projdi veškerou elektriku,pročisti kostry a veškeré zásuvky,a co benzínové čerpadlo,změř kolik dává.
Podepisuju každý slovo. Tohle přesně dělala kostra na motoru.
stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.
16 roků 1 měsíc zpět #14
od Jurasek
No právě že to začalo dělat z ničeho nic bez předchozího varování
16 roků 1 měsíc zpět #15
od BOBO
Ahoj.Mě to taky tohle dělala(Tempra 1,6).Někdy se prostě auto zastavilo a basta.Musela jsem chvíli počkat a pak zas jelo,nebo při nastartování naskočilo,rozjelo se a chcíplo. Opravář mi říkal,že bylo špatné čidlo automatického sytiče.Stálo to 1000,-kč a je po problému.Od té doby(1rok) se mi jen jednou stalo ,že jsem musela po rozjetí znovu startovat.Ale to jsem se tu někde dočetla,že to dělá když má málo benzínu,tak to krmím když je benzín na "dvou čárkách "a je klid a nebo pak nekvalitní benzín(od té doby kupuji jen u jedné mě osvědčené benziny-pro jistotu).Jinak je to super autíčko.
-
Fórum
-
Technické fórum
-
MOTORY - benzín
-
Potíže při rozjezdu
Vygenerováno za 0.456 sekund