výmena rozvodov

Více
17 roků 7 měsíců zpět #1 od scherer012
výmena rozvodov vytvořil uživatel scherer012
Môžte mi poradiť?
Chcem kúpiť Tipo 1.7D a majiteľ (aj keď je 1. majiteľom) mi nevel povedať, kedy bol menený rozvodový remeň.
chcel by som vedieť či sa mení iba remeň, alebo aj napínacia kladka (prípadne aj niečo iné)
a na čo si mám pri výmene dávať pozor
:roll: :roll:

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 7 měsíců zpět #2 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: výmena rozvodov
vždy se mění rozvoďák a kladky (já mám v 1,4ce jednu). Zanedbání nebo ušetření se může docela vymstít, když to praskne a vymele ventily a písty... Celá atrakce mě přišla na nějakých 1300 v servisu, generálka motoru po "setkání" by asi byla trochu dražší :lol:
Dávej pozor aby se neposunuly ozubený kola, jeden zoubek se postará, že to moc nepojede. Neměl jsem na to čas, tak jsem to nechal udělat v servisu.

Více
17 roků 7 měsíců zpět #3 od paldous
Odpověděl paldous pro téma Re: výmena rozvodov
ja menil na 1.7d rozvody v zime, stalo me to i s obema kladkama do 3000 slovenskejch a to bez prace jelikoz jsem si to delal doma, jedna kladka vodici a jedna napinaci,jinak ta napinaci byla uz K.O., uplne hucela a mela vysypany lozisko-docela velkou vuli.... predchodzi majitel mel auto 2 roky a prej vubec nemenil rozvody, kdyz jsem dal dolu remen tak uz byly v nem praskliny,cili vymena na poslednou chvili, ted plna spokojenost....

Fiat Tipo 1.7D, r.v.:1988

Více
17 roků 7 měsíců zpět #4 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: výmena rozvodov
Já jsem stále rekognoskoval ten řemen, protože jsem ho neměnil při koupení auta, stále vypadal jako nový... V servisu mi ale říkal mechanik, že dnes už nemusí být stáří na řemenu ani poznat nějakými prasklinami a tak, že to stále vypadá jako vpoho, až to jednou praskne.
Ale už se mi zdálo, že hučela napínací kladka a začal pískat řemen, tak šel ven...

Více
17 roků 7 měsíců zpět #5 od scherer012
Odpověděl scherer012 pro téma Re: výmena rozvodov
včera som sa rozprával s predchádzajúcim majiteľom a vravel, že rozvodový remeň nemenil (na tachometri je 112000km) :?
takže sa do toho budem musieť pustiť. čo to asi stojí? taký rozodový remeň? 8O

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

Více
17 roků 7 měsíců zpět #6 od paldous
ja som kupoval rozvodovy remen do 900 Sk, ale drahsie boli tie kladky, na dieslu mam 2, cize dohromady ma to vyslo 3000 bez prace

Více
17 roků 7 měsíců zpět #7 od DURI123
Odpověděl DURI123 pro téma Re: výmena rozvodov

včera som sa rozprával s predchádzajúcim majiteľom a vravel, že rozvodový remeň nemenil (na tachometri je 112000km) :?
takže sa do toho budem musieť pustiť. čo to asi stojí? taký rozodový remeň? 8O

nazdar ja som ho kupil ze 590-650 nejaky talinsky,ale kvalita ke OK :D

Fiat Tipo 1.7D, r.v. 1989, 215 000km, zachvilku po smrti... momentalne Tipo 1.9TD, 233tis a stale stupa :)

Více
17 roků 7 měsíců zpět #8 od scherer012
nazdar ja som ho kupil ze 590-650 nejaky talinsky,ale kvalita ke OK :D[/quote]

De si to kúpil? 8O
Ako zistím, či je treba meniť aj kladky?

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

Více
17 roků 7 měsíců zpět #9 od DURI123
Odpověděl DURI123 pro téma Re: výmena rozvodov

nazdar ja som ho kupil ze 590-650 nejaky talinsky,ale kvalita ke OK :D

De si to kúpil? 8O
Ako zistím, či je treba meniť aj kladky?[/quote]

nazdar! kupil som to to v ruzomberku - BK Autodiely., a tie kladky, no asi sa do zisti podla zraku :oops:

Fiat Tipo 1.7D, r.v. 1989, 215 000km, zachvilku po smrti... momentalne Tipo 1.9TD, 233tis a stale stupa :)

Více
17 roků 7 měsíců zpět #10 od mk-tec
Odpověděl mk-tec pro téma Re: výmena rozvodov
Prostě tu kladku musíš vydělat. Když ji protočíš, bude mít vůli a ložiska uvnitř budou chrastit, tak je v háji zéleném. Já ji měl v háji už při 90.000km, tak raději počítej s tím, že ji bude třeba koupit. Stejně bych ji preventivně vyměnil, bo rozvody...

FIAT TIPO - 1,6 MPI, r.v 1994 ...zatím

Více
17 roků 7 měsíců zpět #11 od DannyF
Odpověděl DannyF pro téma Re: výmena rozvodov
U řemene bych se řídil najetými kilometry. Kladka vydrží o něco víc, ale pokud se netočí volně nebo motor píská či zvoní, je potřeba ji vyměnit.
Výměna není vůbec složitá, a když víš jak fixovat motor na značkách tak se nemůže nic stát. Rozhodně napoprvé protoč motor ručně a ne starterem - co kdyby?

DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)

Více
17 roků 7 měsíců zpět #12 od scherer012

U řemene bych se řídil najetými kilometry. Kladka vydrží o něco víc, ale pokud se netočí volně nebo motor píská či zvoní, je potřeba ji vyměnit.
Výměna není vůbec složitá, a když víš jak fixovat motor na značkách tak se nemůže nic stát. Rozhodně napoprvé protoč motor ručně a ne starterem - co kdyby?

Tak to teda neviem
Ako sa fixuje motor na značkách? 8O

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

Více
17 roků 7 měsíců zpět #13 od DannyF
Odpověděl DannyF pro téma Re: výmena rozvodov
Motor se natočí na značky tak, že se dá 1.píst do horní úvrati. Tu poznáš podle značek na řemenici klikové hřídele (po sundání krytu), řemenici od vačky ventilů (nahoře pod plastovým krytem), a v okénku nad setrvákem (ryska setrváku naproti rysce okénka), palivové čerpadlo má také rysku a značku. Anebo si uděláš značky svoje křídou nebo pilníčkem.

DAN
//// Tempra 1,9Tds, 66kW, digi, klima, alu, 125tis.km, 1991, 6,9l/100km (čeká na prodej nebo šrot)
Nebožka: Lancia Prisma 1,9Tds, 58kW, 250tis.km, 1986, 5l/100km (do konce pojízdná, nyní ve šrotu)

Více
17 roků 6 měsíců zpět #14 od scherer012
tááááááááááák a je to :D
predvčerom som ich konečne vymenil- ďakujem všetkým za rady- veľmi mi pomohli a uľahčili prácu :god: :god: :god:

Remeň bol menený v hodine 12-tej- bol zošúchaný od pridretých kladiek- divím sa, že ho neroztrhlo............, ale už som spokojnejší :D

Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy

Více
17 roků 6 měsíců zpět #15 od paldous
a kolko ta stala vymena?

Vygenerováno za 0.487 sekund