Jaký olej do 1.7D???
Prosím o pár rad:
Jaký olej dáváte do svého dieslika, jak do motoru tak převodovky...?
Tak nějak vibruje motor na volnoběžné otáčky, čím by to mohlo být?
Co je to? v motorovém prostoru na pravym kole (ve směru jízdy) dál hadice jde do vzduch. filtru...
Je možné nějak opravit svépomocí digitální budík (některé části nejdou)???
Němáte náhodou prosím naskenovaný manuál?
Díky moc za rady!!!
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
tomakecTD
Fiat Tipo 1,7D 1988, 94 dovoz Italie,socket edition(interiér z 1.4 i.e 92)Felicia 1.3LXi,Forman 1.3LS LPG dovezen z D,spotreba 16/100 plynu a na benzin nejede vubec
tomakecTD
Fiat Tipo 1,7D 1988, 94 dovoz Italie,socket edition(interiér z 1.4 i.e 92)Felicia 1.3LXi,Forman 1.3LS LPG dovezen z D,spotreba 16/100 plynu a na benzin nejede vubec
jak vibruje? ono kazdej motor vibruje ale jestli nepravidelne,a je to zastudena a trosku se kouri z vyfuku tak vymen zhavice
To také, ale i třeba při rozjezdu....ale jak se zvýší lehce nad volnoběžné otáčky vše se uklidní, mohl by to dělat silentblok (uchycení motoru)???
Nebo, že by něco v motoru?
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Lancia Delta HPE HF Turbo
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
eSHOP-vybavení dílen, nářadí,nástroje.Pište co potřebujete:)
a jakej olej to ti nepovim presne co tam mam....ale myslim shell 15w 40 ale nechci kecat
Takže bezproblémů minerál ju :
Díky za info
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
Do tohohle motoru, zvlášť pokud má už něco za sebou nic řidšího nedoporučuji. Takže ta 15 dobrá volba.
No za sebou toho má již celkem dost!
Takže by klidně měl stačit např.: Mogul Super Stabil 15W/40 (5 l) :
Ještě mě tak napadá, že rovnou bych mohl vyměnit převodovej, tam je vhodné dát 75W/80, 75/90, 80/90 jaký výrobce doporučuje a kolik je třeba :
Díky...
Já když měnil převodovej, tak sem koupil na benzíně..myslím, že mogul..taková modrá flaška. Je ho tam cca 2L
AR 156 1.9 JTDm
Lancia Lybra SW 1.9 JTD
Piaggio NRG Salit Sport
www.lanciaklub.cz
Tipo 1.7 d vibruje, hlavně za studena a občas i dost. Mě se pokaždé zklidní po výměně oleje a vzduchového fitru, ale vydrží tak 1000 km a pak zase začne. Když mě to hodně štve, třeba někde na semaforu, přišlápnu trochu plyn. Někdy pak běží motor klidně i po sundání nohy z plynu.
Digitální palubovka se dá rozebrat, a displeje se dají vyměnit, případně tam mohou být vadné kontakty. Jsou tam kontaktní pole, proužky nějaké gumy s drátky skrz které dosedají na ty skleněné displeje. Ale na vrakovišti chtějí prodávat jen celou palubovku, ne po kouskách. Tak je možná lepší to vyměnit vcelku a nedrbat se s tím.
Fiat Tipo 1.7d, r.v. 1989, 250.000+ km najeto
a aký manuál by si chcel? 8O
Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy
po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny
palubovka sa dá v poho opraviť- najčastejšie sú vypálené kontrolky alebo zlý kontakt
a aký manuál by si chcel? 8O
Manuál - uživatelskou příručku
Fiat Tipo 1.7D
pomaly dávaný dokopy
po tráve sa nechodí- po tráve sa smeje
práca ma fascinuje- dokážem sa na ňu dívať celé hodiny
pošli mailovú adresu........
e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Díky...
Při výběru oleje není hlavní viskozitní charakteristika SAE, ale výkonová charakteristika API nebo ACEA. Je tady o tom článek a už se o tom diskutovalo. Motorý olej pro 1.7d by měl být API CD nebo lepší, nebo ACEA B3. Do převodovky API GL-4.
Tipo 1.7 d vibruje, hlavně za studena a občas i dost. Mě se pokaždé zklidní po výměně oleje a vzduchového fitru, ale vydrží tak 1000 km a pak zase začne. Když mě to hodně štve, třeba někde na semaforu, přišlápnu trochu plyn. Někdy pak běží motor klidně i po sundání nohy z plynu.
Digitální palubovka se dá rozebrat, a displeje se dají vyměnit, případně tam mohou být vadné kontakty. Jsou tam kontaktní pole, proužky nějaké gumy s drátky skrz které dosedají na ty skleněné displeje. Ale na vrakovišti chtějí prodávat jen celou palubovku, ne po kouskách. Tak je možná lepší to vyměnit vcelku a nedrbat se s tím.
Brumlo, díky
Oleje, filtry již vyměněny, malinko jsme přidal volnoběžné otáčky, ať se to tolik neklepe...a již spokojenost...
Ještě mě čekají vyměnit všechny tlumiče, a komplet výfuk, tyčky řazení...již mám připraveno...