spojka - seřízení

Více
16 roků 5 měsíců zpět #1 od Dave_Pv
spojka - seřízení vytvořil uživatel Dave_Pv
Nevím sice jestli je to stejně jako u Alfy ale asi jo. Máte na 1,9 TD hydraulickou spojku? Mě se zdá, že mi zabírá až úplně u vrchu a potřeboval bych ji seřídit. Jde to???

Peugeot 206 GTI
Alfa romeo 146 1,9TD
Audi coupé quattro 2,3 20v
Fiat uno 45 fire

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #2 od Tomas-Oaza
Odpověděl Tomas-Oaza pro téma Re: spojka - seřízení
pokud ti zabira az u vrchu tak je zrejme pred smrti. mely by zabirat od spodu,koukni v jake urovni mas pedaly,mely by byt stejne vysoko. pritahnout to trochu jde,budes tam mit lanko

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

• vilímek petr
16 roků 5 měsíců zpět #3 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: spojka - seřízení
Zdarec,pánové když jste u té spojky tak jsem dnes zaslech takové lupkáni když jsem zešlapoval a potom pouštěl spojkový pedál,dělalo to když jsem stál na neutrál s nastartovaným motorem.Jak píšu tak lup,lup jen když sešlápnu a pustím.Co to muže být?Spojka před smrtí nebo ložisko?Dík

Více
16 roků 5 měsíců zpět #4 od Tomas-Oaza
treba jen lanko v bovdenu, dela to ted na jedne felde ktera ma novou spojku komplet :wink:

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

• vilímek petr
16 roků 5 měsíců zpět #5 od vilímek petr
Tome myslíš že by třeba pomohlo ho máznout třeba sprejem nebo injekční jehlou pod bowden?

Více
16 roků 5 měsíců zpět #6 od Tomas-Oaza
no lanko by se nemelo mazat,a uz vubec tam necpat vazelinu. ty lanka sou obaleny teflonem nebo co to je a to ma dobrej kuzkej povrch

Lancia Kappa 2,4 TDS
Škoda Favorit čundrbudka

www.lanciaklub.cz

• vilímek petr
16 roků 5 měsíců zpět #7 od vilímek petr
Tak to raději nechám tak a pokud to někde umře tak to bude alespon záminka už asi na celou spojku,popřípadě jenom na to lanko.Dík za radu,čus.

Více
16 roků 5 měsíců zpět #8 od Tonny Tempra SW
aj mne uz pedal zabera uplne na vrchu a aj do kopca uz presmikne,ked dam podlahu tak nezahrabem ani na piesku,uplne dochadza a aj ked stlacim spojku na volnobehu tak to lupka,je to lozisko ale to sa zvicajne opotrebuje rovnako ako lamela a pri vymene sa meni komplet spojka aj s loziskom a pritlacnym tanierom.

TEMPRA SW 1,9 tds 66Kw 303000km
r.v:96
5l na 100km

Více
16 roků 5 měsíců zpět #9 od Jenda
Odpověděl Jenda pro téma Re: spojka - seřízení
Ano,v bovdenu je teflon,kdybys tam nacpal vazelínu,tak zachvilku je po lanku.Bovdenu,pokud nejni nikde narušenej,tak si ho moc nevšímej.Vazelína váže na sebe prach a tím se vytvoří super jemná pasta,která prodře teflon a pak to křupne.Jezdit přes křižovatky bez spojky je fakt hukot,kámoši to křuplo zařadil tam za jedna s plynem a já sem jak čert vylít s auta a zastavoval sem na kruháči dopravu,aby mohl projed volně křižovatkou.Skrátka zastavíš jen jednou,ale už se nerozjedeš.Byl to diesel Bravo TD. Pak sem jako kaskadér naskočil za křižovatkou do auta.Lidi si klepali na čelo :lol: To byla groteska. :lol:

Kdy má zabírat spojka? Od podlahy ? nebo skoro nahoře?

1.6 DOHC r.v.89,naj.220 000Km,spotř.8.2L/100
Šlape jako hodinky,ale nemá STK,spinká v depozitu.
Opel AstraF 1.7TDs,momentálně plně využito.
Fiat 127, spotř.5.2L/100 ,spinká v garáži.

Více
15 roků 6 měsíců zpět #10 od Libor
Odpověděl Libor pro téma Re: spojka - seřízení
Mám takové neblahé tušení, že má spojka se blíží do věčných lovišt..při rozjezdu když je auto víc v záběru, tak je slyšet takový zvuk jako když spojka prokluzuje a rozjezd je trhavý. Za jízdy při přeřazování občas jako lupne. No a hlavně pedál spojky mám cca 4cm nad pedálem brzdy a spojka bere až nahoře.. myslíte že pomůže když bych přitánul lanko tak aby byl padál zaroven? Ale stejně to asi nebude mít dlouhého trvání co ?

F/I/A/T/ Tempra 1,9 TD 1993 250tis.km
Moje hobby www.foto-tapety.cz

Více
15 roků 6 měsíců zpět #11 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: spojka - seřízení

Mám takové neblahé tušení, že má spojka se blíží do věčných lovišt..při rozjezdu když je auto víc v záběru, tak je slyšet takový zvuk jako když spojka prokluzuje a rozjezd je trhavý. Za jízdy při přeřazování občas jako lupne. No a hlavně pedál spojky mám cca 4cm nad pedálem brzdy a spojka bere až nahoře.. myslíte že pomůže když bych přitánul lanko tak aby byl padál zaroven? Ale stejně to asi nebude mít dlouhého trvání co ?

Ta bude na výměnu. Taky mě to letos čeká.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
15 roků 6 měsíců zpět #12 od Libor
No já si to myslím taky....a jestli ještě nebyla měněná tak po 220tis. km bude mít dost a žádné poladění nepomůže.

Více
15 roků 6 měsíců zpět #13 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: spojka - seřízení
Já mám o pár tisíc míň, pedály mám v rovině, ale zabírá až nahoře. Zatím neklouže, ale cítím že už to není ono no.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
15 roků 6 měsíců zpět #14 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: spojka - seřízení
Ano pedály (brzda, spojka) mají být v jedné rovině a spojka má zabírat zhruba v polovině její pracovní výšky, ale pokud je to o něco dříve, tak to nevadí. Horší je to, když zabírá až nahoře, to už je pak problém, nedá se než ji vyměnit.

Já mám spojku takovou divokou, zabírá sice dobře a krok na lanku má ještě velkej, ale zase je taková jak když šlápneš do h****....prostě taková moc měkká až gumová. Nevím co to je, jestli je na přítlačáku nějakej zub pryč nebo lamela. Opravdu nevim a když funguje dobře, tak se mi to nechce půlit. Zkrátka, když funguje, nechat ji na pokoji :) akorát teda mi to nechce hrabat na asfaltu, ale to přežiju :twisted:

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 6 měsíců zpět #15 od Libor
Hm, po tom co jsem už do toho auta nacpal, a co ještě musím, aby mi to nějaký ten rok vydrželo, tak mě to vůbec netěší.... doporučily by jste mi rovnou celou sadu nebo pokud bude v kopru jen obložení, tak vyměnit jen lamelu? Já jen s jakou částkou mám začít kalkulovat :? no a sám to dělat nebudu takže + ještě celý den práce v servisu... no je to veselé.... koukal jsem sada Starline se nechá sehnat kolem 3500Kč .... a pokud s autem počítám na cca 4-5 let (cca 15-20tis km ročně) tak by to snad mohlo vydržet ne? I když to nebude nic extra kvalita.

Vygenerováno za 0.928 sekund