senzory ABS

Více
17 roků 9 měsíců zpět #1 od Max-el
senzory ABS vytvořil uživatel Max-el
Za jízdy občas problikne kontrolka abs. Chtěl bych vyčistit senzory a zkontrolovat jejich výšku, ale mám problém s jejich demontáží. Povolil jsem ten šroub, na kterým podle mě čidlo drží (hned vedle čidla), ale čidlo se ani nehnulo. Nechtěl sem to brát moc silou, protože nevim jak je pevný. Prostříkával sem okolí WDčkem, ale taky nic. Jak to čidlo mam demontovat?

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
17 roků 9 měsíců zpět #2 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: senzory ABS

Za jízdy občas problikne kontrolka abs. Chtěl bych vyčistit senzory a zkontrolovat jejich výšku, ale mám problém s jejich demontáží. Povolil jsem ten šroub, na kterým podle mě čidlo drží (hned vedle čidla), ale čidlo se ani nehnulo. Nechtěl sem to brát moc silou, protože nevim jak je pevný. Prostříkával sem okolí WDčkem, ale taky nic. Jak to čidlo mam demontovat?

no já jsem jedno doslova vysekávaql je to tam přirostlý být tebou tak bych ho vyčistli na autě jinak myslím že máš asi jedno čidlo v háji když ti to problikne , možná bych zkusi i tojestli nemáš povolenou žárovku
ještě změř odpory to hodně napoví

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Více
17 roků 9 měsíců zpět #3 od Pavel
Odpověděl Pavel pro téma Re: senzory ABS
No každopádně když ho vymlátíš tak ho asi odepíšeš :lol:

my car:
Fiat 131 CL Mirafiori 1,4 rv.83
Fiat Tempra 1,6ie rv.90
Fiat Tempra 1,6 MPI rv.96
Fiat Bravo 1,8 16V GT rv.96
Fiat Bravo 1,9 JTD GT rv.99
Fiat Stilo - 1,9 MultiJet 110kw!!

Více
17 roků 9 měsíců zpět #4 od csala
Odpověděl csala pro téma Re: senzory ABS
Na senzore vela toho nenacistis. Skontroluj len tu vzdialenost. Ta vzdialenost nie je extremne kriticka. Skontroluj kabliky k cidlam, ci nie su popraskane, v blizkosti kolesa velmi trpia. Pripadne skontroluj, ci nie je uvolneny niektory konektor cidla. Ak uz tie konektory najdes, zmeraj odpor kazdeho cidla - ma mat cca 1000 Ohmov.
Jednotka ABS si kontroluje cidla vzdy pri rychlosti 5km/hod. Ak pri tej rychlosti sa kontrolka ABS rozsvieti - je problem s niektorym cidlom.
Vymontovanie cidla z drziaku je vacsinou problem. Ak to predsa len budes musiet demontovat, tak je lepsie s celym drziakom a trapit sa s tym vo zveraku. Horsie je, ak je cidlo uchytene priamo v naboji kolesa.
Ja by som vyberal len zarucene spatne cidlo, inac ho velmi lahko mozes pri demontazi poskodit.

Fiat Croma TDid

Více
17 roků 9 měsíců zpět #5 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: senzory ABS

Jednotka ABS si kontroluje cidla vzdy pri rychlosti 5km/hod. Ak pri tej rychlosti sa kontrolka ABS rozsvieti - je problem s niektorym cidlom.

kontrolka se klasicky rozsvítí po otočení klíčkem, ale někdy třeba nezhasne, stojím na místě třeba 2 minuty a svítí. Potom třeba při zabrždění zhasne.

Jindy třeba jedu po městě a najednou začne svítit a po chvilce zhasne.

Ještě se taky stává, že jedu a z ničeho nic blikne, ale nezůstane svítit

Více
17 roků 9 měsíců zpět #6 od Pavel
Hele to spíš vypadá na nějakej blbej kontakt, nebo kostru.

my car:
Fiat Tempra 1,6ie rv.90

Více
17 roků 9 měsíců zpět #7 od Max-el
kostry sem čistil ty v motoru. tady ty:
fiattipo.net/modules.php?name=News&file=article&sid=64
ještě nějaký???

kontakty a odpory zkouknu asi zítra, vykopnu rodinného Opla z garáže :twisted:

Více
17 roků 9 měsíců zpět #8 od Krtek
Odpověděl Krtek pro téma Re: senzory ABS
Kluci moc to sem nepatří, ale řeším podobnej problém na Fordu. ABS šlapalo jak hodinky a včera jsem na to hodil 15´´hlíny na léto a ejhle na palubce na mě svítí oranžová mrcha ABS. Máte někdo nápad??? Dík.

Více
17 roků 9 měsíců zpět #9 od Pavel
Jo ale tyto sou včetně hlavní mínusové větve jen k osvětlení pokud vím. Tam ABS asi nebude! A koukal si na konektor ABS? jestli tam není nějakej bordel nebo zoxidovanej nějake štekr?

my car:
Fiat Tempra 1,6ie rv.90

Více
17 roků 9 měsíců zpět #10 od Max-el

Ak uz tie konektory najdes, zmeraj odpor kazdeho cidla - ma mat cca 1000 Ohmov.

Zatím sem proměřil jenom přední senzory a mají 1,5k ohmů. Konektory jsou čisté, suché a bez koroze. Zjistil sem že mam zarezlý destičky, tak sem rozebíral přední brzdy a čistil to.

Nemůže to být tim, že by se jedno kolo občas blokovalo? To je asi kravina co, protože kontrolka svítí, nezačne svítit, když je kolo ve smyku

Více
17 roků 9 měsíců zpět #11 od csala
Odpověděl csala pro téma Re: senzory ABS

Ak uz tie konektory najdes, zmeraj odpor kazdeho cidla - ma mat cca 1000 Ohmov.

Zatím sem proměřil jenom přední senzory a mají 1,5k ohmů. Konektory jsou čisté, suché a bez koroze. Zjistil sem že mam zarezlý destičky, tak sem rozebíral přední brzdy a čistil to.

Nemůže to být tim, že by se jedno kolo občas blokovalo? To je asi kravina co, protože kontrolka svítí, nezačne svítit, když je kolo ve smyku

Jednotka ABS tiez kontroluje napajacie napatie - musi byt vacsie ako 10,5 V, inac rozsvieti kontrolku. Takze skus este konektory na riadiacej jednotke, ukostrenie a celkovo kabelaz suvisiacu s ABS.
Ak maju senzory zhodnu hodnotu, tak su OK. Vzdialenosti senzorov od ozubenych vencov su OK?
A funguje ABS? Koleso nema co blokovat pri rychlosti vacsej ako 5 km/hod. Musi brzdit prerusovane.
Mozno by pomohlo prehodenie riadiacej jednotky z ineho auta, aby si sa pohol dalej. Vela zdaru.

Fiat Croma TDid

Více
17 roků 9 měsíců zpět #12 od Max-el
RJ pro ABS je ta pod zadníma sedačkama? nebo je ještě někde jinde? Jak napadl sníh, tak sem ABS testoval a fungovalo. Ale při rozsvícené kontrolce nevim jesli funguje.

Více
17 roků 9 měsíců zpět #13 od Pavel
Jo bude pod zadníma sedačkama, pkud svítí kontrolka ABS 100% nebude fungovat!

my car:
Fiat Tempra 1,6ie rv.90

Více
17 roků 9 měsíců zpět #14 od Max-el
Tak třeba dnes popis závady: Nastartuju v garáži, kontrolka svítí. Vyjedu před vrata, chcípnu motor. Zavřu garáž a vrata na dvůr. Nastartuju a kontrolka nesvítí. Jedu si pro svačinu (asi tak 1km) kontrolka stále nesvítí. Vrátím se se svačinou, nastartuju a kontrolka svítí. Jedu do práce a svítí pořád.

Teď večer jedu domů a svítí taky. Tohle nemůže být normální porucha jednotky, v tom bude něco jinýho.

Více
17 roků 9 měsíců zpět #15 od jirkaR
Odpověděl jirkaR pro téma Re: senzory ABS
no když nastartuješ tak kontrolka mě svíti po rozjetí zhasne . Možná je zlomenej drát až to budeš měřit zkus s ním zahýbat. Zkoušel si tu žárovku jestli není uvolněná.Mě tenkrát když jsem měl špatný čidlo abs fungovala třeba jenom prvních 5 Km.
Jestli třeba nezkusit reset řd to mi tenkrát pomohlo když jesem vyměnil čidlo za jiný a stejně to nechodilo

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal

Vygenerováno za 0.490 sekund