Zpětné zrcátko

Více
18 roků 2 měsíců zpět #1 od Jan
Zpětné zrcátko vytvořil uživatel Jan
Nevíte jak rozebrat boční zpětné zrcátka? mám je vymontované ale nedaří se mi vytáhnout skla z toho plastu a nerad bych je zničil :( dělám to kvůli nastříkání do barvy auta

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #2 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: Zpětné zrcátko
Ja by som radsej prelepil skla maliarskou papierovou paskou. Inak skla su tam nalepene, ale neviem presne ako, nemal som to rozobrane.

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
18 roků 2 měsíců zpět #3 od Jan
Odpověděl Jan pro téma Re: Zpětné zrcátko
kdyz to prelepim tak nedostanu poradne barvu na tu vnitrni cast ktera je docela hodne videt

Více
18 roků 2 měsíců zpět #4 od rat21
Odpověděl rat21 pro téma Re: Zpětné zrcátko
Mne sa zda, ze sa to tu uz preberalo skus hladat.

1.9 TDsX - r.v. 1991 - 270.000 km - po smrti :-(

Více
18 roků 2 měsíců zpět #5 od Jan
hledal jsem ale nic nenasel :( snad se nekdo ozve kdo se s timhle nejak zabyval a poradi :wink:

Více
18 roků 2 měsíců zpět #6 od Funman
Odpověděl Funman pro téma Re: Zpětné zrcátko
Ty skla tam jsou přilepeny oboustrannou lepící páskou... Takže nezbývá nic jiného, než opatrně zapáčit a odlepit... Ale celkem dobře drží, takže fakt opatrně, ať neprasknou...

Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522

Více
18 roků 2 měsíců zpět #7 od Jan

Ty skla tam jsou přilepeny oboustrannou lepící páskou... Takže nezbývá nic jiného, než opatrně zapáčit a odlepit... Ale celkem dobře drží, takže fakt opatrně, ať neprasknou...

jdou potom prilepit zpet? nebo je potreba sehnat novou tu pasku ?

Více
18 roků 2 měsíců zpět #8 od Criton
Odpověděl Criton pro téma Re: Zpětné zrcátko
jestli si to měl lepící páskou, tak to už někdo před tebou rozebíral.. já se snažil opatrně to zrcátko vyndat a prasklo mi.. bylo tam přilepěný takovým strašně tuhým silikonem.. tak sem si nechal uříznou nový a to tam mám přilepený oboustranou páskou... dřží to pěkně a půjde příště určitě líp rozebrat...

Už je pryč: Fiat Tipo 1.6 DOHC r.v. 1989
Nyní: Škoda Octavia 1.9TDi

Více
18 roků 2 měsíců zpět #9 od Jan
zkousel jsem ho jen tak naslepo trochu pacit na vsechny strany a mam pocit ze kdyz zaberu trochu vic tak praskne, nejspis to vzdam :( co jsem hledal na netu demontaze zrcatek tak snad u vsech typu aut se da normalne demontovat.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #10 od Funman
Odpověděl Funman pro téma Re: Zpětné zrcátko

jestli si to měl lepící páskou, tak to už někdo před tebou rozebíral.. já se snažil opatrně to zrcátko vyndat a prasklo mi.. bylo tam přilepěný takovým strašně tuhým silikonem.. tak sem si nechal uříznou nový a to tam mám přilepený oboustranou páskou... dřží to pěkně a půjde příště určitě líp rozebrat...

Všechno je možný... Já to měl tou oboustranou páskou. Takže určitě byly už demontované...

Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522

Více
18 roků 2 měsíců zpět #11 od nuni
Odpověděl nuni pro téma Re: Zpětné zrcátko
Musis je nejdriv nahrat fenem,pak by mely jit odlepit.Potom je prilep novou paskou.

tipo 1,6DOHC najeto 180000km
....a prece se toci!

Více
18 roků 2 měsíců zpět #12 od MichalW
Odpověděl MichalW pro téma Re: Zpětné zrcátko

Musis je nejdriv nahrat fenem,pak by mely jit odlepit.Potom je prilep novou paskou.

Tak tak. Akorat se ta původní lepidlo fakt blbě odstraňuje. Mně jedno prasklo, druhé jsem sundal. Ale ta skla už byla stejně taková všelijaká, tak jsem koupil náhrady, stojí kolem 200,- Kč kus. Anebo nechat vyřezat u sklenáře...

Více
18 roků 2 měsíců zpět #13 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Zpětné zrcátko
Nevím jak při výrobě ale já jsem kupoval zrcátko origo a bylo k nalepení na oboustranku. Sundával jsem je tak, že jsem to dost nahřál fénem a pak pod to vrazil z vnejší strany dlouhej šroubovák a postupně jsem to dostal pryč a neprasklo. Pak jsem to nalepil na novou oboustranku.
Někde v článcích nebo downloadu jsem popsal celý postup při lakování a dalších úpravách na zrcátku.

Více
18 roků 2 měsíců zpět #14 od Augustin
Odpověděl Augustin pro téma Re: Zpětné zrcátko
Jak tady pisou ostatni. Origo je to na oboustranne lepici pasce. Je to dost dobre prilepene, protoze, kdyz mi jeden chnup pri mijeni meho auta v zime naboril svym zrcatkem do meho, tak jsem tam mel pavucinu, ktera se nevysypala (coz u jeho feldy ano). Pak jsem kupoval za 150Kc, cele zrcatko vc.lepici pasky (je mirne tonovane-to asi sklenar nevyresi!?).

Více
18 roků 2 měsíců zpět #15 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Zpětné zrcátko
jo jo je mírně tónované, což je výhoda v noci když svítí auto za tebou do zrcátek ale hlavně je to zrcátko panoramatické (nebo jak se tomu nadává - prostě kulová plocha) takže zobarzí daleko větší úhel něž rovné. To tam dal nějaký všeuměl, co měl auto předemnou a z levého zrcátka nebylo vůbec vidět, hrůza. Musel jsem ho přeštelovávat kvůli couvání (kolem baráku to mám takový na prd, takže tam dost couvám) a pak zase abych za sebou něco viděl znova přenastavit.
Ale to tu nebylo předmětem diskuse, Prostě to sundat jde, blbě, ale při troše opatrnosti bez následků. Fakt to chce dost ohřát fénem.

Vygenerováno za 2.566 sekund