Podsvícení ovládání topení ...

Více
16 roků 1 měsíc zpět #1 od BlackJack
No nadpis zní desně, ale tak zhruba abych to vystihnul - poslední dobou mě trápí špatný kontakt podsvícení na topení na palubce. Prostě nastartuju, ovladače svítí, zapnu topení a je tma. Není mezi tím žádná souvislost a tak mě to trápí! Občas to svítí všechno v pohodě, občas to nesvítí vůbec, občas to samo zhasne a zase svítí, někdy svítí jen jedna půlka, pak zase druhá. Už jsem to rozdělal, hledal co bych kde bych. Kabely jsem mírně popotahoval, abych vyloučil třeba špatný kontakt.
Podsvícení topení se zkládá z prostých 2 žárovek, z toho každá na prostých 2 kabelech. Stejný problém dělá podsvícení tlačítka předních mlhovek.
Difné ... Kdybych aspoň věděl, odkud jsou tyhle žárovky napájené. Něví někdo?

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
16 roků 1 měsíc zpět #2 od zaba
Ty žárovky jsou myslím napájeny přímo z pojistkové skříně od potkávaček. Možná špatná kostra.

Fiat Tipo 1.4 i.e, r.v. 1991
Fiat Tipo 2.0 16v, r.v. 1991
Fiat Barchetta 1.8 16v, r.v. 1996

Více
16 roků 1 měsíc zpět #3 od BlackJack
Vůbec nevím kam ty dráty vedou .. tak se nemám čeho chytit. Kdybych věděl, tak na to mrknu.

Více
16 roků 1 měsíc zpět #4 od bjukemen
...ja som mal vadne žiarovky raz to svietilo a raz nie,vyriešil som to tak že som tam naletoval zelené ledky na 12 V a od tedy je pokoj a svieti to ovela lepšie!!

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 1 měsíc zpět #5 od BlackJack
Takové ty ledky, co se dávají místo obrysovek? Já bych je tam taky pichnul, ale zase aby nebyl problém s kontaktem někde jinde

Více
16 roků 1 měsíc zpět #6 od bjukemen
...nie tae ale podobne su bez pätice a maju dva vyvody cele ta to vyde na 50 ck a myslím že bude po probleme

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 1 měsíc zpět #7 od zula
najdi si to v sekci článek

Live to ride
Tipo 1,6dohc 66kw,dgt-bývalý mazel
Brava 1,6 16v

Více
16 roků 1 měsíc zpět #8 od stiglitz

...ja som mal vadne žiarovky raz to svietilo a raz nie,vyriešil som to tak že som tam naletoval zelené ledky na 12 V a od tedy je pokoj a svieti to ovela lepšie!!

Chlapi, můžu odbočit? Ty diody 12V, kde se dají sehnat, a je tam potřeba nějaký odpor, napětí bývá i víc než 12V. Ještě tohle. Zahřívají se? Totiž já mám v přídavných budících žárovičky a zevnitř se mi potí sklo.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
16 roků 1 měsíc zpět #9 od bjukemen
...nezahrievajú sa nemaj strach a dioda je určená pre napätie od nejakých 10,5 az do 14 V aspon tie čo som kupil ja tak boli také,rozdiel 1volt velmi nevadí len sa skracuje životnosť...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 1 měsíc zpět #10 od BlackJack
No diody jdou směrem kupředu. Jejich spotřeba je minimální a výsledný výkon je dobrý. Diody se nezahřívají jako žárovky, nepraskají. Určitě podle mě tyhle větší diody už mají integrovaný odpor nebo jsou přímo stavěné na pracovní napětí až něco málo přes 12V (12V se uvádí proto, že se obecně rozlišuje napětí podle baterie na 6V, 12V a 24V). Koupíš je na obvykle v radio-video nebo taky na benzinkách či prodejnách s ND.

Více
16 roků 1 měsíc zpět #11 od bjukemen
...presne tak ako uviedol BlackJack :wink:

...inak ja sa tiež chystám vymeniť všetky žiarovky v digi palubke za takéto diody nakolko v panely sa to osvedčilo :!:

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 1 měsíc zpět #12 od stiglitz
Když příjdu do mototechny a tý břehuli řeknu o diodách 12V, bude čumět jak játro. Je to označený + a - ?

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
16 roků 1 měsíc zpět #13 od BlackJack

Když příjdu do mototechny a tý břehuli řeknu o diodách 12V, bude čumět jak játro. Je to označený + a - ?

Označené to + a - nejspíš nebude. Teda aspoň klasické diody se neznačí + a -. Jejich polaritu určuje takovej "hrb" na drátku a výřez na diodě. Ale nemusíš se obávat. Dioda je polovodičová součástka. Takže pokud ti nebude svítit, stačí otočit - zaměnit polaritu :wink:

Více
16 roků 1 měsíc zpět #14 od bjukemen
...no neviem čo klasicke led diody kúpiš v mototechne,skôr by si ich mal hladať v predajni elektrotechniky...

No Smoke no Fan

Fiat tempra 1.9 TDid

Více
16 roků 1 měsíc zpět #15 od stiglitz

Vygenerováno za 0.496 sekund