motorový olej smrdí benzínem, co to znamená?

Více
15 roků 7 měsíců zpět #1 od michalkulistak
přátelé a kamarádi :) tak jsem kontroloval olej v puntovi, a zjistil jsem že olej páchne, dle mého názoru docela dost, po benzínu. otázka je jak je to možné? je mi jasné že to benzínem bude cítit asi normálně, ale nějak se mi to nezdá

fiat tipo 1,7DGT 1989, už jen ve vzpomínkách
FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 7 měsíců zpět #2 od mirek01
No může jít benzín do oleje přes vylágrovaný pístní kroužky, jinudy se tam snad nemůže ani dostat.

Více
15 roků 7 měsíců zpět #3 od michalkulistak
Odpověděl michalkulistak pro téma olej
doplním že z měrky oleje nic nefouká a olej nepřibývá ani nemizí

FIAT PUNTO II 1.8 16V HGT 96kW, 3 dveř,klima a plno dalších vymožeností. azurový démon 8-)

Více
15 roků 7 měsíců zpět #4 od jipaf
teoreticky, pokud jsou kroužky v háji, musela by být v háji i svíčka na stejném cilidru, protože by jinak nebyl cítit benzín s oleje ale shořel by a tím pádem kdyby shořel, foukalo by to s dírky po měrce,
přibýt nebo ubýt by tam nic stejně nemělo, protože po zahřátí se benzín dobře odpařuje a vracel by se zpět do spálení spolu s olejovou mlhovinou,
ale je to jenom teorie :D

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 7 měsíců zpět #5 od michalkulistak
ano špatná svíčka = nespálený benzín, ale svíčky mám dobré. a ano výpary z klikové skříně odcházejí pryč odvětráním.

Více
15 roků 7 měsíců zpět #6 od jipaf
i přesto tam cítíš benzín?

Více
15 roků 7 měsíců zpět #7 od Charles
Cítit benzín z oleje byl i když jsme měnili olej na naší fabii 1.4 po ujetí prvních 10 tisíc km. Mě je u tipa taky trošku z oleje cítit benzín a řekl bych, že to je zkrátka normální. Nic nejde udělat dokonale těsné a kroužky něco pustí :P

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 7 měsíců zpět #8 od Honza
u tipa nic necejtím, u bejvalýho HGT trochu a u coupe dost -tam je ale důvod jasnej..moc paliva v nižších otáčkách, to se nestačí spálit a vrací se z5 do sání a ve válcích trochu omejvá olejovej film...to samý u závoďáku s weberama.. tam je též hodně cejtit..ale neřeším to..pokud jsou tlaky OK, tak je motor dobrej..

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
15 roků 7 měsíců zpět #9 od Předseda
U škodovek tohle dělalo když byla prasklá membrána v AC pumpě.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
15 roků 7 měsíců zpět #10 od michalkulistak
no otázka je co to může nebo dělá s olejem? ještě zkusím proměřit lambdu, prý by mohla byt kaput a diktovat hodně bohatou směs, je fakt že to punto jede jak z praku :lol:

Více
15 roků 7 měsíců zpět #11 od Charles
No lambda nevím, já ji mám novou a taky mi je cítit olej. Je možné, že to je horšími kroužky, ale kdo ví.

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 7 měsíců zpět #12 od jipaf
michalkulistak,
myslím si, že kdyby byla lambda v háji, asi by jsi to musel poznat na spotřebě..

Vygenerováno za 0.443 sekund