Spatne radenie rychlosti

Více
15 roků 7 měsíců zpět #1 od duro7
Spatne radenie rychlosti vytvořil uživatel duro7
Zdravim Tipaci mam problem z radenim rychlosti su take gumove a ked mam zaradenu 4tvorku a prejdem po nerovnosti tak mi beha jak na zigulaku a citim v radiacej pake taky pohyb ako keby bol odtrhnuty silentblok len som si neni isty ci to bude ono ale nic ine ma nenapada. :?

Fiat Tipo 1,8 GT 3dv. Modráák:)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 7 měsíců zpět #2 od zefo
Odpověděl zefo pro téma Re: Spatne radenie rychlosti
Este su tam aj tiahla radiacej paky, maju take gumove klbiky ktore mozu byt vybehane. Ale to behanie paky by aj mna zaujimalo.

Fiat Tipo 1.7D, 1989, 112.000 km

Více
15 roků 7 měsíců zpět #3 od michal_tipar
řadící mechanismus je před vstupem do převodovky spojený do takového bazmeku kde jde jedna tyčka v druhé, mezi nimi by měly být nějaký ložiska a vymezovací podložky, já sem to měl komplet vymlácené, skoro nešlo řadit, běhalo to jak se auto pohybovalo. Kupil jsem nové vymezení včetně ložisek a dal to do servisu, ty mi vrátili skoro všechno s tím, že tem udělali jakési silonové futro a od té doby jde kupodivu vcelku lehko řadit a šaltr nelítá...
Tak hledej někde nad vstupem do převodovky, když za ten mechanismus vezmeš a zameleš s tím tak tam bude velká vůle, ta se musí vymezit

Více
15 roků 7 měsíců zpět #4 od JiFi
Odpověděl JiFi pro téma Re: Spatne radenie rychlosti
jj souhlasim s michalem, je to tak, znam to velmi dobre, dela to vule a za tu dobu uzivani kdo vi, jestli to nekdo nekdy menil nebo resil.. Takze mrkni tam... Mám podobný problém, ale nastesti to zatim je uchazejici a opravovat se mi to ted nechce, ted jsou na prvnim miste brzdy

Fiat Croma Nuova 1,9JTD MultiJet 88kW 2006

EX Fiat Marea Weekend 1,9TD 100 1998

EX Fiat Tipo 1,4 i.e. 1988

Více
15 roků 7 měsíců zpět #5 od duro7
Odpověděl duro7 pro téma Re: Spatne radenie rychlosti
tie tiahla to mozu robit tiez ale to by sa len tazsie radilo a navyse som vystriekal spoje wdckom ale nepomohlo a navyse to behanie radiacej paky na 4ke ale iba ked prejdem cez nejaku nerovnost na ceste,drzal som radicku pri jazde a je to citit na kazdej rychlosti ale na tej 4ke je to citit najviac a vcera mi za jazdy tak jemne vytlacilo 5tku ze som musel vymacknut spojku a znovu ju tam zatlacit.

Více
15 roků 7 měsíců zpět #6 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: Spatne radenie rychlosti
na řízení je je taková svislá cca 4 cm tyčinka - čep, na něm je ta kulisa řazení, co má asi ve středu ten silonový bazmek, od té kulisy vedou 3 táhla řazení k převodovce..
táhlo s vymlácenýma pouzdrama poznáš pohmatem, musí být pevně na čepech nasazeny tj bez vůle,
vytřískanou kulisu řazení poznáš tak, že nejlépe vlezeš pod auto s baterkou a někdo ti bude lehce kvrdlat šaltrpákou, a budeš se koukat po té tyči až k motoru a narazíš na tu kulisu, má ve středu ten bazmek a baterkou si na něj posvítíš, nesmí být vůle..
jinak pokud to máš ok tak je to silentblokem na převodovce..

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 7 měsíců zpět #7 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Spatne radenie rychlosti
Pokud ti to vytahuje kvalty, je to spíš silentblok, protože se motor moc hýbe a tahá za řazení.
Ještě co občas dělá problémy je futro přímo na převodovce, je tam silonové futro na tom držáku, co je přišroubovanej k převodovce třemi osmičkami šrouby. To se dá koupit nové za asi 60Kč (jednu sadu mám na prodej).

Pro ilustraci, jeden obrázek :)

Soubor přílohy:

Mluvim o tom konci vlevo na fotce...dvě táhla k tomu jdou. Ještě je krásně vidět, jak jsou tu táhla ohnutá, to taky není dobré pro řazení, musí být absolutně rovná, aby nedocházelo k nějakému křížení a podobně.

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 7 měsíců zpět #8 od michal_tipar
Charlesi to si tam rval rychlosti kladivem, že máš tyčky tak zohýbaný??? :lol:

Více
15 roků 7 měsíců zpět #9 od Palinko46
Odpověděl Palinko46 pro téma Re: Spatne radenie rychlosti
tak presne tie tyčky som ja dnes vystriekal WD-čkom lebo ked pohybem rychlostnou pakou tak to vrzga ale stale to vrzga....ale vola na každej jednej je velka tak sa a ni nečudujem.ani neviem ako sa tie gumičky volaju či čo to tam ma byt aby som to vymenil.....

FIAT TIPO 1.9TDs predosly majitel Majster.302 000 km motor super, uz je v novej kasni.Pomaly davany do kopy :D

Více
15 roků 6 měsíců zpět #10 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Spatne radenie rychlosti

Neee, to není z mýho auta. Já je teda taky nemám nejrovnější, ale mám doma nové všechny, jen až to budu dělat, tak si musim v práci nechat vysoustružit futro na ten čep, co to celé drží na řízení. Tam je dost vůle, ale jinak ani ne.

Palinko, to promazání tomu nepomůže, jak jsou jednou ty hlavičky a pouzdra na těch táhlech vymleté, tak jedině nová. Ty vnitřní pouzdra jsou hliníková a to je měkký materiál, tak se to hold za ty roky používání vydře.

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 6 měsíců zpět #11 od Palinko46
Odpověděl Palinko46 pro téma Re: Spatne radenie rychlosti

Neee, to není z mýho auta. Já je teda taky nemám nejrovnější, ale mám doma nové všechny, jen až to budu dělat, tak si musim v práci nechat vysoustružit futro na ten čep, co to celé drží na řízení. Tam je dost vůle, ale jinak ani ne.

Palinko, to promazání tomu nepomůže, jak jsou jednou ty hlavičky a pouzdra na těch táhlech vymleté, tak jedině nová. Ty vnitřní pouzdra jsou hliníková a to je měkký materiál, tak se to hold za ty roky používání vydře.

OK už som si to všimol..dnes začiname davat moj motor do druhej karoserie z benzina.Ta, su tie tahla ovela lepšie.

FIAT TIPO 1.9TDs predosly majitel Majster.302 000 km motor super, uz je v novej kasni.Pomaly davany do kopy :D

Více
15 roků 6 měsíců zpět #12 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: Spatne radenie rychlosti
tolik práce kvůli táhel.... :roll:

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 6 měsíců zpět #13 od duro7
No vyzera ze to bude asi ten silentblok na prevodovke.Pri otvorenej kapote mi brat hadzal rychlosti tak som pozeral co to robi a prevodovka si tam beha sem a tam :)

Více
15 roků 6 měsíců zpět #14 od duro7
Takze moje Tipko bolo u mechanika a zistil ze vsetky 3silentbloky su pr..li.Len sa chcem informovat ci ste to niekto robili doma ci by som to zmakol aj sam a kolko cca stoja.

Více
15 roků 6 měsíců zpět #15 od duro7
Takže silentbloky su vymenené a velmi to pomohlo,rychlosti uz nevytlaca radička je v klude ale to radenie este nejde tak ako by som si predstavoval ked to porovnam ako sa radia rychlosti v otcovom Tipe tak je to dost velky rozdiel asi budem muset kuknut este veci ktore ste tu opisali.

Vygenerováno za 0.537 sekund