nejde zařadit spátečka
fiat tempra 1,6KOMBI *sw,ie SPOTŘEBA9.3L
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
Fiat Tempra 1.6i.e cat.kombi 1992!!!
mláti to vtom s cinkáA co to dělá řechtá to nebo to prostě nejde že to nic nedělá???
Ještě skus vipnout motor dát zpátečku sešlápnout spojku a nastartovat jestli ti to vipíná
asi bych to viděl na dvě možné příčiny,
1- můžou to být táhla, jsou celkem tři takové tyčky v motorovém prostoru, někde pod hlav.brzd.válcem, a to začínají na kulise řízení a končí na zamotné převodovce, měly by být pevné a bez vůle
2- vytřískaná kulisa řízení, ta je na řízení na čepu, z jedné strany k ní vede táhlo řadící páky a z druhé strany jsou ty tři tyčky.. a to je za motorem pod dvěma hadicema s vodou k vnitřnímu topení kabiny
právě to táho od řadící páky má na konci takové jako silonové pouzdro, ( mi připadá materiál jako pertinax) a v tom pouzdře má být kloub-kulička, a většinou tam to vemou čerti,
nejdříve bych to tam všechno zkontroloval a pak se uvidí co a jak
TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...
kup je nové, staré opět nebudou dobře sedět, na každém autě je to jinak. Koupíš starší, budou nějak jinak vyhnuté než ty tvoje a nepůjde ti tam třeba dvojka nebo cokoliv jinýho, v horším případě bys tam nedostal třeba taky nic.
Já mám všechny 3 táhla nová a vůle v řazení je mnohem menší a řazení je přesnější...už ty kvalty nemusim tolik hledat ale vůle tam pořád nějaká zbude, jelikož jak psla jipaf, tak bude odratej ten čep, co je na řízení (i můj problém) a to se odstraňuje jen velmi špatně a díly na to se blbě shání.
To jipaf:
mýlíš se, kulisa na táhle řazení není v silonu, ale dneska v hliníkovém domku. Původní origo táhla byly v měděném uložení, protože jak známo, měď je samomazný kov.
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
a řadím jako s funklofkou
to charles, jinak měď možná dobrá domněnka.. ono to je z matrošu který mi opravdu moooc připomíná pertinax a taky i ten se používal i na něco jako kluzná ložiska, krom izolace elektřiny..
hold škoda že jsem si ten utržený kousek neschoval, poslal bych ti ho..
jinak si vem pilník a zkus si kousek na svém táhle pobrousit, nebo někde na nějakém vrakáči..jestli to je CU nebo nějaký plast
TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...
Já to mám taky v háji, ale plast tam není, teda teď. teď je tam vůle jak prase. Musim to nějak poměřit a nechat si v práci vytočit futru buď ze silonu a nebo z té mědi...uvidíme, zda se mi vůbec do toho bude chtít
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
- User_69
mi taky ne, teda ne hned na poprvé, vždy musím dát neutrál pustit spojku / sešlápnout a znovu z5, potom to funguje na 100%prosím o radu nejde mi zařadit spátečka.jinak všechny richlosti jdou1.2.3.4.5 žebi nejaká tička řazení :