únik vody z chladiaceho systému

Více
15 roků 4 měsíců zpět #1 od eifel
Zdravím Páni,

V predošlom prípsevku som mal problém so zohrievaním vody v systéme pri státí. Ručička vybehla niekedy až k 105 st. Celsia. Robí to stále. Na to som si zvykol. A viacerí ste písali, že máte podobný problém. Keď idem je to v pohode, ale keď stojím ide to stále až pod červenú čiarku - t.j. na tých 105 - 110.

Donedávna by bolo všetko OK, ale včera som si všimol, že v nádrke mi chýba voda. Dolial som až 7 dcl l vody. Naposledy som vodu pozeral cca pred necelým mesiacom. Takže za necelý mesiac sa stratilo 7dcl. vody. Vychádza mi to buď na tesnenie pod hlavou, alebo na prasknutú hlavu. Keď dlhšie alebo aj kratšie stojím po vode pod autom ani stopy. Všimol som si ešte, že z výfuku prská niečo, čo zanecháva na ceste stopy ako keď streknete rozprašovačom. Podľa pachu aj podľa nastavenia ruky na výfuk mi to pripadá na vodnú paru zmiešanú z emisiami.

Máte niekto podobný problém ? Príp. čo by to ešte mohlo byť ? Je možné, že by praskla aj hlava ? Dá sa hlava pri výmene tesnenia pod hlavou nejak jednoducho odskúšať ? Mám v pláne to vymeniť, ale ak vrazím do výmeny tesnenia pod hlavou a do rozoberačky a skladačky 100 EUR bez výsledku, tak ma asi drbne.

...a na siedmy deň podvečer unudený stvoriteľ riekol: Buď TIPO !

A bol Fiat Tipo 8)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.252 sekund