auto zdechlo a nejede

Více
15 roků 3 měsíců zpět #1 od blatnik
auto zdechlo a nejede vytvořil uživatel blatnik
Nazdar chlapy tak jsem tu zpatky tempra 1.6 57kw dnes jsem jel a zniceho nic auto zaclo cukat a zdechlo jeste slo jednou nastartovat a hned zdechlo a ted uz aji nenastartuji potreboval bych radu cerpadlo novy palivovy filtr novy svicky novy lamba nova krokovy motorek novy kostry dobry a nejede a ted babo rad diky

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 3 měsíců zpět #2 od Pawel
Odpověděl Pawel pro téma Re: auto zdechlo a nejede
Mě to blbě startuje s teplým motorem a když to náhodou chytne a rozjede se tak to ještě nějakou chvylku cuká a má snahu zdechnout.a pak je to dobrý.
Však to tady na foru popisuju...

Na jiným foru mě tvrdí že je špatný snímač otáček kliky,a nejen tam!
Zkusím to.
Mám stejný motor jako ty.

Tipo 1,6 i.e.57KW- 11/1991 SX

Více
15 roků 3 měsíců zpět #3 od blatnik
Odpověděl blatnik pro téma Re: auto zdechlo a nejede
a kde je snimac kliky mam jednovacku

Více
15 roků 3 měsíců zpět #4 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: auto zdechlo a nejede
Páni a dámy, když to tak pozoruju, tak jsem rád, že mám 1.6 DOHC. S ním teda jsem nikdy takový problém neměl. Má sice o něco vyšší spotřebu než OHC, ale to je daň, co jsem ochoten dát, za ten bezproblémový chod 8)

Ale k tématu, já bych postupoval pěkně po pořádku asi nějak takhle...
1) spíná a tlačí čerpadlo? ano x ne
- ne: špatné relé, kostra nebo signál od řj, případně mechanick závada v podobě ucpané hadice
2) hází jiskru? ano x ne
- ne: čidlo otáček, kostra nebo nějaký kabel u cívky
3) vstřikuje benzín na klapku? ano x ne
- ne: čidlo otáček, jde napětí na vstřik. ventil, poškozený regulátor tlaku paliva, vypálené relátko nebo pojistka
4) není někde jinde upadlý nebo zlomený drát? ano x ne
5) zkusit čidla teploty vody
6) funguje krokomotorek volnoběhu?
7) potenciometr škrtící klapky
8) kontakt na odporu na pravém podběhu
no a při tom všem pěkně s kontaktolem v ruce projít všechny možné spoje, konektory, čokolády a kdo ví co vše tam kde je

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
15 roků 3 měsíců zpět #5 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: auto zdechlo a nejede
Hele Karle hezkej formulář :lol:
Já k tomu přidám jen jednu maličkost, sundej filtr a koukni v jaké poloze je klapka při startování, musí být jen maličko přiotevřená (krokáč reaguje na elektronický sytič), pokud je otevřená hodně (třeba do poloviny), tak nehledej dál a jdi hned po poťáku, ten dává informaci o poloze klapky, pokud je špatná tak krokáč moc otvírá a auto nenastartuje ani omylem...

Více
15 roků 3 měsíců zpět #6 od Charles

Hele Karle hezkej formulář :lol:

No snažil jsem se to neokecávat, aby to bylo přehledné, protože když někdo napíše odstavec s 30 řádky, tak se ve třetině už ztratíš :)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
15 roků 3 měsíců zpět #7 od blatnik
Odpověděl blatnik pro téma Re: auto zdechlo a nejede
Tak dnes jsem to skousel nastartovat a nekdy to chytne a bezi to tak 3 sekundy a zdechne kdyz to nastartuji a dam plny a chytne to tak to vybehne do otacek a zas zdechne
kdyz zapnu klicek cerpadlo dolaci benzin nastartuji zdecne to a cerpadlo zas tlaci benzin jako kdyz chci nastartovat myslim si kdyz nastartuji a zdechne to tak cerpadlo by nemelo tlacit ale drzet furt benzin pripada mi jako by to vycuclo benzin jen to co natlaci a tak cerpadlo nestiha tim paden to dotlaci zas do plna je to mozny a to mam cerpadlo s filtren novy o vy na to

Více
15 roků 3 měsíců zpět #8 od Charles
co my na to? Je to v pořádku...pokud začneš startovat, tak vstřik pustí benzín a poklesne tlak v soustavě, proto dá řj povel čerpadlu, aby zase tlačilo...pokud jde motor, tak čerpadlo jde taky stále a protože čerpadlo tlačí mnohem více než motor spálí, tak se to vrací přepadem zpět do nádrže.

Více
15 roků 3 měsíců zpět #9 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: auto zdechlo a nejede

co my na to? Je to v pořádku...pokud začneš startovat, tak vstřik pustí benzín a poklesne tlak v soustavě, proto dá řj povel čerpadlu, aby zase tlačilo...pokud jde motor, tak čerpadlo jde taky stále a protože čerpadlo tlačí mnohem více než motor spálí, tak se to vrací přepadem zpět do nádrže.

No Charlesi vis ze nemas pravdu tak to fakt nefunguje.
Celkem by mne zajimalo odkudpak vznikla ta povera, ze si rj testuje u techto starych aut tlak paliva.

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
15 roků 3 měsíců zpět #10 od Charles
já neříkám, že si to testuje, ale ona přece ví, že se motor točí a tak dává povel čerpadlu, aby tlačilo. Teda takhle mi to říkal jeden starší mechanik, co dělal ve fiat servisu tady v Pardubicích.

Vygenerováno za 0.433 sekund