Výměna termostatu (složitost, je pro Tempru jeden typ?)
15 roků 2 měsíců zpět #1
od hrabi
Fiat Tempra r.v. 1995, 1.6ie/66KW.
Výměna termostatu (složitost, je pro Tempru jeden typ?) vytvořil uživatel hrabi
Ahoj lidi,
mám v háji termostat, chci se zeptat, jestli je možné jej vyměnit na ulici (dostanu-li se všude klíčem zeshora - na první pohled se mi zdá, že jo, ale překáží tam svíčky a vůbec to nevypadá triviálně) a kolik času to nezkušenému jedinci může zabrat (hodinu, půl dne)?
A jak to je vůbec s označením - 87C bude asi teplota, je pak pro každý benzínový motor jiný, nebo je to stejné?
mám v háji termostat, chci se zeptat, jestli je možné jej vyměnit na ulici (dostanu-li se všude klíčem zeshora - na první pohled se mi zdá, že jo, ale překáží tam svíčky a vůbec to nevypadá triviálně) a kolik času to nezkušenému jedinci může zabrat (hodinu, půl dne)?
A jak to je vůbec s označením - 87C bude asi teplota, je pak pro každý benzínový motor jiný, nebo je to stejné?
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
15 roků 2 měsíců zpět #2
od Předseda
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
Odpověděl Předseda pro téma Re: Výměna termostatu (složitost, je pro Tempru jeden typ?)
Stejné nejsou, ale podobné (viz třeba
tady
). Liší se délkou toho krku a tu zjistíš podle ročníku. Ty bys měl mít ten delší. Já ho měnil na 1.4 / 1991 a na ulici úplně v pohodě, zabere to asi tak 15 minut. Bude potřeba vypustit vodu a pak jí tam znova nalít + u některých motorů řekl bych i odvzdušnit.
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
- jumbo
15 roků 2 měsíců zpět #3
od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Výměna termostatu (složitost, je pro Tempru jeden typ?) -
Jo jo, jak to píše Předseda. Nic složitého. ale jak budeš dolívat vodu, tak si rovnou změř na kolik stupňů máš naředěný Fridex. Do -25 stačí. Aspoň tak to mám já.
15 roků 2 měsíců zpět #4
od hrabi
Odpověděl hrabi pro téma Re: Výměna termostatu (složitost, je pro Tempru jeden typ?)
Díky, mě viděsily už ty svíčky, ale jestli to stihnu do hodiny, tak pohoda . Tisíc... počítal jsem do pěti stovek - nedá se sehnat (za pár stovek) jen ten vnitřek s pérkem - nebo to nemá cenu řešit?
15 roků 2 měsíců zpět #5
od hrabi
Odpověděl hrabi pro téma Re: Výměna termostatu (složitost, je pro Tempru jeden typ?)
Jak to změřím - hodím kus do mrazáku (i když ten asi nemá -25)? Poslední dobou jsem párkrát vařil a dolil jen destilkou, tak tam toho fridexu už bude poskrovnu. Do zimy to chci doladit.
- jumbo
15 roků 2 měsíců zpět #6
od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Výměna termostatu (složitost, je pro Tempru jeden typ?)
V hlavním menu v ,, Články " najdeš článek, že samotný termostat se dá nahradit termostatem z Favorita.
- jumbo
15 roků 2 měsíců zpět #7
od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Výměna termostatu (složitost, je pro Tempru jeden typ?)
Hrabi,
Číslo 87 je teplota ve stupních Celsia, při které se otevírá termostat a zapojí se do činnosti velký chladící okruh. A chladící kapalinu, než ji tam vleješ zpět aby byla naředena na - 25 stupňů Celsia. V drogerii nebo v mototechně si kup hustoměr na meření chladící kapaliny a podle stupnice na plováku si nařeď Fridex destilovanou vodou.
Číslo 87 je teplota ve stupních Celsia, při které se otevírá termostat a zapojí se do činnosti velký chladící okruh. A chladící kapalinu, než ji tam vleješ zpět aby byla naředena na - 25 stupňů Celsia. V drogerii nebo v mototechně si kup hustoměr na meření chladící kapaliny a podle stupnice na plováku si nařeď Fridex destilovanou vodou.
15 roků 2 měsíců zpět #8
od hrabi
S tou drogerií si nejsem jist, akorát jsem ve třech pobavil prodavačky. Určitě ale hustoměr seženu, dobrý nápad. Za tip na článek dík, ještě jsem se tu moc nerozkoukal, o tom z favorita se dá uvažovat, ale až při příští výměně, teď si to brousit a silikonovat nelajsnu.
15 roků 1 měsíc zpět #9
od Ram512
Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012
[/URL
Odpověděl Ram512 pro téma Re: Výměna termostatu (složitost, je pro Tempru jeden typ?)
Já dávám čistý fridex nemusím měřit
15 roků 1 měsíc zpět #10
od jipaf
TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...
Odpověděl jipaf pro téma Re: Výměna termostatu (složitost, je pro Tempru jeden typ?)
vyměnit komplet celou chladící kapalinu, taky sama o sobě stárne...
taky tam mám neředěnou tmavě modrou, pokud neředíš - nemusíš měřit hustoměrem a bát se, že to v zimě roztrhá nebo to uvaříš...
taky tam mám neředěnou tmavě modrou, pokud neředíš - nemusíš měřit hustoměrem a bát se, že to v zimě roztrhá nebo to uvaříš...
TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...
15 roků 1 měsíc zpět #11
od Ram512
[/URL
Odpověděl Ram512 pro téma Re: Výměna termostatu (složitost, je pro Tempru jeden typ?)
Přesně tak modrou jen dolívám a nestarám se do kolikati stupnů je
15 roků 1 měsíc zpět #12
od hrabi
Já tam přes léto liju destilku a před zimou na půl s modrou (odhadem vůči stávajícímu stavu). Jsem zvědav na hustoměr, asi budu muset poděkovat autu, že přestálo ty dvacítky .
15 roků 1 měsíc zpět #13
od hrabi
Ještě k tomu rozměru termostatu. Mám sice r.v.1995, ale motorem si nejsem jistý (1.6i.e./66KW, 1581 ccm - tolik techničák)- tu trubku má dlouhou 11cm (plus mínus ceňták). Je to tedy ten nejdelší?
Vygenerováno za 0.481 sekund