problémy volnoběh DOHC

Více
15 roků 2 týdnů zpět #1 od Charles
problémy volnoběh DOHC vytvořil uživatel Charles
tak už si nevím rady, tak zkusím tu, jestli by někdo nevěděl...v těchto teplotách mám volnoběh na studenym motoru od 1700 do 2000ot. Dost často i dost houpe... Ve středu jsem to zabalil dřív v práci, abych přezul na zimáky a tak jsem se věnoval i tomuto problému. vyměnil jsem čidlo teploty vody i krokomotorek, ale pořád to samé. Pokud je motor plně ohřátý, tak se houpe kolem těch 900-1200.... Problémy s volnoběhem mi začaly po mé opravě, kdy jsem vyměnil palivový filtr...
pánové, nemá někdo radu, co s tim volnoběhem? Já už jsem fakt bezradnej...

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 2 týdnů zpět #2 od pegas77
Odpověděl pegas77 pro téma Re: problémy volnoběh DOHC
tak pokud to dela po vymene filtru vzduchu takm asi cidlo vzduchu , co nejaka netesnost v systemu?

Více
15 roků 2 týdnů zpět #3 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: problémy volnoběh DOHC
ehm psal jsem palivovej filtr....netěsnost tam není, protože na rozdíl od všech ostatních tipoušů, mě ekonometr při brzdění motorem jde až kus za minimum. Takže podtlak (tím pádem netěsnost sání) mám v cajku....čidlo vzduchu je po repasi a funguje...i ŘJ mlčí a nehlásí chybu :?

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V

Více
15 roků 2 týdnů zpět #4 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: problémy volnoběh DOHC

ehm psal jsem palivovej filtr....netěsnost tam není, protože na rozdíl od všech ostatních tipoušů, mě ekonometr při brzdění motorem jde až kus za minimum. Takže podtlak (tím pádem netěsnost sání) mám v cajku....čidlo vzduchu je po repasi a funguje...i ŘJ mlčí a nehlásí chybu :?

pokud jde ekonoměr kus za minimum, tak to máš skoro perpetum mobile..

ty to ještě opravuješ? 406 za vratama a ty to dáváš do cajku?

zkoušel jsi start sprayem těsnost systému že jsi na 1oo% přesvědčený že to nepřisává?
podtlak tam musí být vždy, dokážeš si představit tu díru, která by tam muse být oproti proudění nasávané přímo kolem střiku?

a co čidla? určitě jsi je neměřil...

a co krokáč nebo potenciometr?

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
15 roků 2 týdnů zpět #5 od Charles
Kamaráde, opravuju, protože zatim jiný nemám...a jinak by jsi měl číst, a nejen ty, ušetříme si čas.... vyměnil jsem čidlo teploty vody i krokáč a to bylo ve středu...a je vidět, že jsi asi nezkusil, co udělá každá malá dirka s podtlakem. Hodně rychle mizí, když je někde díra. vypadla mi hadička průměru 3mm co šla k bývalému egr a podtlak byl ten tam...
Nevim proč by to mělo být perpetum mobile, jenom zkrátka vyměněný hadice a nový i motexky...

Více
15 roků 2 týdnů zpět #6 od zula
Odpověděl zula pro téma Re: problémy volnoběh DOHC
no borci vydím,že to mezi váma pěkně vře. :D

Live to ride
Tipo 1,6dohc 66kw,dgt-bývalý mazel
Brava 1,6 16v

Více
15 roků 2 týdnů zpět #7 od jipaf

no borci vydím,že to mezi váma pěkně vře. :D

jj, nevře ale vaří.. jako kvasinkové víno.. :D

Více
15 roků 2 týdnů zpět #8 od Charles
a dost!!! Já potřebuji nějaké rady, klidně i hovadiny, co nemůžou souviset, ale normální.....mám toho všeho nervy jako špagáty a pak jste se děsně divili, že ten sráč chci prodat....
v jinym topicu řešim zase zadní ložiska, ale asi to nemá smysl cokoliv řešit, zeptej se a oprav nebo zjisti si sám...

Více
15 roků 2 týdnů zpět #9 od jipaf
tak malinko uvažuji..
teplé a studené jiné průměrné otáčky, teoreticky čidla vody a vzduchu fungují..
co má na volnoběh ještě jeden z největších vlivů? krokáš s potenciometrem..
snad lambda?

ps: nerozčiluj se, naskáčou ti pupínky. stoupne cholesterol a tlak.. a pak už je jenom kousek k infarktu..

Více
15 roků 2 týdnů zpět #10 od Charles
Tak já nevim co ještě by mohlo být v tahu....vyměněná celá stříkačka i s osazením, jiný krokomotorek, čidlo teploty vzduchu je po repasu, lambda má najeto tak 5000km (origo, ne univerzálka), vyměněny podtlakové hadičky, palivové hadičky, elektrika v motoru po kontrole a opravě....a spousta věcí na který jsem už zapomněl

a rozčilovat se musim....cholesterol mám vysokej, krevní tlak taky, náběh na cukrovku....takže jestl mám zdechnout, tak pořádně..

Více
15 roků 2 týdnů zpět #11 od Pawel
Odpověděl Pawel pro téma Re: problémy volnoběh DOHC
...

Tipo 1,6 i.e.57KW- 11/1991 SX

Více
15 roků 2 týdnů zpět #12 od Pawel
Odpověděl Pawel pro téma Re: problémy volnoběh DOHC
No kdyby jsi bydlel blíž k Brnu tak tě odkážu na jednu firmu která se specializuje na Italy(ne autor.servis)a jsou super a docela levní.jim to davam když to je na mě moc složitý.naštěstí mě Tipátko nezlobí.ale je fakt že na Tipo už skoro žádny ND nemají.

www.adslipuvka.cz/

Sorry že jsem ti moc nepomohl
:wink:

Tipo 1,6 i.e.57KW- 11/1991 SX

Vygenerováno za 0.436 sekund