Jakou barvu na výfuk??

Více
15 roků 8 hodin zpět #1 od Ram512
Jakou barvu na výfuk?? vytvořil uživatel Ram512
Chci se zeptat jaká barva se používá na výfuky a na nastřik motoru. Předem díky

Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012 :)

Soubor přílohy:
[/URL

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 7 hodin zpět #2 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: Jakou barvu na výfuk??
na výfuk jsem minulý měsíc dával silikonovou vypalovací barvu, je k dostání ve většině běžných drogerií, kde mají i bary a laky

na blok motoru můžeš použít buď to samé, nebo se ještě používá hammerite

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
15 roků 7 hodin zpět #3 od Funman
Odpověděl Funman pro téma Re: Jakou barvu na výfuk??
Na ten výfuk, ale i na motor, bych ti doporučil od Motipu Supertherm, který odolává teplotám až 800°C.
www.motipdupli.cz/dep/231-super-zaruvzdorna-barva/

Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522

Více
15 roků 5 hodin zpět #4 od Ram512
Odpověděl Ram512 pro téma Re: Jakou barvu na výfuk??

na výfuk jsem minulý měsíc dával silikonovou vypalovací barvu, je k dostání ve většině běžných drogerií, kde mají i bary a laky

na blok motoru můžeš použít buď to samé, nebo se ještě používá hammerite

Díky to vypadá dobře

Soubor přílohy:
[/URL

Více
15 roků 1 hodina zpět #5 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: Jakou barvu na výfuk??
Jo přesně tak, jak píše Max-el na výfuk jsem taky použil silikonovou vypalovací barvu (stříbřenku), ta plně vytvrdne, když se to ohřeje na 200°C aspoň na 20 minut, což u výfuku je takových 400°C a byla suchá za 10 minut, ale doporučuji s tím nejezdit a počkat na volnoběh, až se to vypálí, to poznáš podle kouře a hlavně děsnýho smradu :)

Na blok jsem já použil nějakou barvu, která se používá na plechy, které se i kroutí, nepraská a odolává taky vyšším teplotám. Tu samou jsem dal i na brzdy a taky drží. Jen si sakra nevzpomenu na to jméno :(

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
14 roků 11 měsíců zpět #6 od jamk1
Odpověděl jamk1 pro téma Re: Jakou barvu na výfuk??
Môj názor na vec je taký, že natierať výfuk je zbytočná robota. Každý výfuk začne tak či tak hrdzavieť pôsobením striedavých vysokých teplôt a chladu k tomu kondenzovaných kyslých vodných pár najprv z vnútra. Takže škoda času, materiálu a práce.
A čo sa týka náteru bloku motora - tak tam netreba žiadne špeciálne tepluodolné laky. Sa zamyslite....Motor je chladený vodou a má teda teplotu 80-90°C. Ak by mal motor teplotu 100°C a viac, tak je už asi po ňom... A keď motorový priestor pod kapotou je na každom aute striekaný vypalovacím autolakom a ten odoláva spoľahlivo takým teplotám, akú ma motor, tak aj na motor musí stačiť obyčajný autolak.
Ja som na svojom "veteránovi" Fiat Mirafiori 2,0 DOHC tiež motor natieral modrým syntetickým vypalovacím lakom a aj po desiatich rokoch je taký pekný, ako v prvý deň, keď som ho natieral.

Více
14 roků 11 měsíců zpět #7 od Ram512

Môj názor na vec je taký, že natierať výfuk je zbytočná robota. Každý výfuk začne tak či tak hrdzavieť pôsobením striedavých vysokých teplôt a chladu k tomu kondenzovaných kyslých vodných pár najprv z vnútra. Takže škoda času, materiálu a práce.
A čo sa týka náteru bloku motora - tak tam netreba žiadne špeciálne tepluodolné laky. Sa zamyslite....Motor je chladený vodou a má teda teplotu 80-90°C. Ak by mal motor teplotu 100°C a viac, tak je už asi po ňom... A keď motorový priestor pod kapotou je na každom aute striekaný vypalovacím autolakom a ten odoláva spoľahlivo takým teplotám, akú ma motor, tak aj na motor musí stačiť obyčajný autolak.
Ja som na svojom "veteránovi" Fiat Mirafiori 2,0 DOHC tiež motor natieral modrým syntetickým vypalovacím lakom a aj po desiatich rokoch je taký pekný, ako v prvý deň, keď som ho natieral.

Ano výfuk není třeby natírat ale vzkledově se mi nelíbí parohy od motoru takže asi takhle.

Soubor přílohy:
[/URL

Více
14 roků 11 měsíců zpět #8 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: Jakou barvu na výfuk??
Já jsem kdysi výfukové svody nabarvil stříbřenkou na roury od kamen. Přímo se tak jmenovala, vypalovačka a vydželo to tam léta.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
14 roků 11 měsíců zpět #9 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: Jakou barvu na výfuk??
Koupil jsem si u Autokelly hliník ve spreji. Na sváry, spoje. Stříkal jsem s tím svody, tedy tam co byly vařený, než jsem je tam dal.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
14 roků 11 měsíců zpět #10 od Max-el
Odpověděl Max-el pro téma Re: Jakou barvu na výfuk??
z vlastních zkušeností vím, že výfuk začíná reznout prvně v místech svárů, když je přetřeš barvou, určitě tomu dost pomůžeš

Fiat Tipo 1.8 GTI 3 dveře r.v.12/94
Fiat Stilo 1.9 JTD Multi Wagon r.v.12/05

Více
14 roků 11 měsíců zpět #11 od stiglitz
Odpověděl stiglitz pro téma Re: Jakou barvu na výfuk??
Bosal reznul ve svárech po týdnu, polský noname ani po třičtvrtě roce. Rozdíl v ceně čtyřka. Skoro.

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

Více
14 roků 11 měsíců zpět #12 od Funman
Odpověděl Funman pro téma Re: Jakou barvu na výfuk??

Bosal reznul ve svárech po týdnu, polský noname ani po třičtvrtě roce. Rozdíl v ceně čtyřka. Skoro.

No polský jsem měl na autě přes 4 roky a pořád držel...
No a bude to asi i tím, že teď ty výfuky dělaj o dost kvalitnější. Jsou totiž pohlinikované zvenku i zevnitř.
Takže další výfuk zase bude z Polska...

Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522

Více
14 roků 11 měsíců zpět #13 od Ram512

No polský jsem měl na autě přes 4 roky a pořád držel...
No a bude to asi i tím, že teď ty výfuky dělaj o dost kvalitnější. Jsou totiž pohlinikované zvenku i zevnitř.
Takže další výfuk zase bude z Polska...

Přesně jak říkáš mam polský za 1200kč 3roky a furt vypadá ksvětu, já ted kupuju součástky jen v Polsku nebudu do starého auta rvát zbytečně plno peněz za značkové součástky. I v Polsku mi nabízí značky např. Valeo atd za cenu nížší nekdy více jak o 100% od nás. Jifi to zná objednával si pře zemně nejednu součástku.

Soubor přílohy:
[/URL

Více
14 roků 11 měsíců zpět #14 od JiFi
Odpověděl JiFi pro téma Re: Jakou barvu na výfuk??
tak tak, znám to až moc dobře... od Ram512 mi vše vždy sloužilo dobře, naopak ty destičky Remsa co mi doporučil Charles jako dobrou koupi na aukru se neosvědčili, sjeli se po jedne sezone. To zase ví více Ram, který to moje bývalé Tipo má u sebe doma na ND.

Takže já nakupuji také už jedině v Polsku. A propo třeba cena světel na Bravu je zlomková oproti ceně v CZ. :-D

Fiat Croma Nuova 1,9JTD MultiJet 88kW 2006

EX Fiat Marea Weekend 1,9TD 100 1998

EX Fiat Tipo 1,4 i.e. 1988

Více
14 roků 11 měsíců zpět #15 od BlackJack
Odpověděl BlackJack pro téma Re: Jakou barvu na výfuk??
Max-el má pravdu s těmi sváry, že začnou blbnout jako první.

Mně se jinak osvědčil silikonový vypalovací sprej. Ono to drží solidně po zapečení.

FIAT Tipo 1.9TDsX Gran Turismo (přenecháno rodičům)
Mitsubishi Galant 2.0 GLX

Vygenerováno za 0.462 sekund