Sedicivalvole rv91 termostat
Takže jaká je vaše zkušenost, co všechno sundat abych ho dostal ven.? Horní dva šrouby bezproblému. Ale ten spodní šteft na kterým visí ještě ta trubka co vede za motor , to je fakt neštěstí. Povolil jsem držáky tý trubky vpředu vzadu, ale za boha ten její třetí držák nemůžu sesadit z toho posledního šteftu co drží termostat. Opírá se totiž o ten menší vývod co jde z termostatu, chybí tam půl milimetru, šílel jsem z toho dneska.
Myslel jsem jak si pěkně během polední pauzy termostat vyhodim ale strávil jsem u auta věčnost a nevyndal jsem ho..
Dál proč ho nikde nemaj v nabídce? je snad jinej než na jiný Tipa? Psal jsem Charlesovi, ten mi odepsal že by neměl bejt problém.. Avšak na nějaký anglický stránce jsem zahlídl " Thermostat for 16V is very rare" což doufám že teda byl jen nějakej omyl
Předem díky za rady
Fiat Tipo Sedicivalvole
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
kouknu a vidim...termostat 2.0 16V tipo rok 90-92...2316Kč, na zítra mohu zařídit 3 kusy, kdyby měl zájem ještě někdo
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
Děkuju, budu hledat nějakou alternativu
//
Jinak teda až potkám nějakýho itala tak mu jí hned seknu
Vyndavat ten termostat je takovej voprc že jsem myslel že porodim(asi to bylo i tim že jsem to dělal na mraze na parkovišti a docela už ve tmě..
Postupoval jsem asi takto:
Vyndal jsem si všechny ty věci okolo co jdou demontovat a namontovat relativně dobře( pro lepší pocit abych měl kolem termostatu dost místa)... Takže určitě baterii, pak VAE ventil s hadicema a držákem, rozdělovač.
Odpojil jsem konektory atd a všechno nepotřebný odsunul bokem
Poodpojoval jsem všechny hadice okolo který jsem uznal za vhodný a ty co překážely.
Odšrouboval jsem dvě horní matice a matici na spodním šteftu na držáku tý ocelový trubky, pak šroub na držáku trubky vpředu a vzadu. Aby se s trubkou dalo alespoň nějakým stylem manipulovat.
No pokoušel jsem jí tak 1,5h, už jsem fakt ztrácel nervy, všelijak jsem jí natáčel odkláněl atd a vždycky tam nějaká ta desetinka chyběla k sesazení z toho posledního šteftu na termostatu.
Nakonec jsem se na to vykašlal, vzal plochou třináctku a zespod pod držákem tu poslední matici po kouskách povoloval.
Po chvíly soustředění byl termostat venku
To jsem zvědavej jak to pujde zpátky
Takže pokud máte nějaký tipy jak na to lépe, napište prosím.
Fiat Tipo Sedicivalvole
- jumbo
no víš ono neni problém ho kdekoliv sehnat, ale na objednávku, páč problém je vysoká cena termostatu...
kouknu a vidim...termostat 2.0 16V tipo rok 90-92...2316Kč, na zítra mohu zařídit 3 kusy, kdyby měl zájem ještě někdo
Ještě asi před 14 dny byli termostaty konkrétně na Tempru v nabídce v Autokelly v e-shopu. Včera jsem se tam díval a už jsou ztaženy.
Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012
Když o 100% levněji, tak je to přece zadarmo. No a když o 150%, tak ti k tomu ještě polovinu ceny zaplatí.
Kde v to Polsku tak prodávaj? Hned tam letím!!!
Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522
A já už se těšil, že budu nakupovat zadarmo...Sry napsal jsem to opačně...........
Kde to tam vůbec jezdíš nakupovat? Sorry za OT.
Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
Sháněl jsem výfuk byljsem u nás se ptát a nabídl mi Polský za 3500.Jel sem do pPolska a dal sem za něj 1200kč.Tak asi tak to je
No já výfuky kupuju v Goleszówě. Ale teď akorát zjišťuju nějakou prodejnu, kde by prodávali díly na Mazdy...Jezdím do těšína kousek za hranicema jezdím jen tam u nás nekupuji nic kupujou to v Polsku a tady to prodávaj tak jak jsem psal.
Sháněl jsem výfuk byljsem u nás se ptát a nabídl mi Polský za 3500.Jel sem do pPolska a dal sem za něj 1200kč.Tak asi tak to je
Robert
- jumbo
Originál domeček jsem u místa kde je vložka zalisovaná naříznul a rozebral.
Originál vložku jsem nahradil upravenou vložkou z Felicie 1.9D(bylo třeba to udělat i tak aby zavírala malej okruh při otevírání). Prolejzal jsem katalogy a tato za 180Kč se mi zdála nejvhodnější.
Dal jsem to kamarádovi aby mě to opatrně a postupně zavařil tak aby ten termostat nevyhřál.
První zkoušky se zdaj dobrý,otevírá se okolo udávané teploty 88°C.
Zejtra ho seknu do auta a napíšu jak funguje
Fiat Tipo Sedicivalvole
Fiat Tipo Sedicivalvole