Sedicivalvole rv91 termostat

Více
14 roků 11 měsíců zpět #1 od Hujer
Sedicivalvole rv91 termostat vytvořil uživatel Hujer
Hoj všici, prohledal jsem to tu, nějaký anglický stránky.. a dozvěděl jsem se akorát že dostat se ke spodnímu šroubu je dost obtížný.. :lol:

Takže jaká je vaše zkušenost, co všechno sundat abych ho dostal ven.? Horní dva šrouby bezproblému. Ale ten spodní šteft na kterým visí ještě ta trubka co vede za motor , to je fakt neštěstí. Povolil jsem držáky tý trubky vpředu vzadu, ale za boha ten její třetí držák nemůžu sesadit z toho posledního šteftu co drží termostat. Opírá se totiž o ten menší vývod co jde z termostatu, chybí tam půl milimetru, šílel jsem z toho dneska.
Myslel jsem jak si pěkně během polední pauzy termostat vyhodim ale strávil jsem u auta věčnost a nevyndal jsem ho..

Dál proč ho nikde nemaj v nabídce? je snad jinej než na jiný Tipa? Psal jsem Charlesovi, ten mi odepsal že by neměl bejt problém.. Avšak na nějaký anglický stránce jsem zahlídl " Thermostat for 16V is very rare" což doufám že teda byl jen nějakej omyl :D

Předem díky za rady

Fiat Tipo Sedicivalvole

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 11 měsíců zpět #2 od Charles
no víš ono neni problém ho kdekoliv sehnat, ale na objednávku, páč problém je vysoká cena termostatu...
kouknu a vidim...termostat 2.0 16V tipo rok 90-92...2316Kč, na zítra mohu zařídit 3 kusy, kdyby měl zájem ještě někdo ;)

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Více
14 roků 11 měsíců zpět #3 od Hujer
Odpověděl Hujer pro téma Re: Sedicivalvole rv91 termostat
Podobnou cenu mi řekli tady v Thornu , jsem myslel že se zbláznily :lol:
Děkuju, budu hledat nějakou alternativu :wink:

//

Jinak teda až potkám nějakýho itala tak mu jí hned seknu :D
Vyndavat ten termostat je takovej voprc že jsem myslel že porodim(asi to bylo i tim že jsem to dělal na mraze na parkovišti a docela už ve tmě..

Postupoval jsem asi takto:

Vyndal jsem si všechny ty věci okolo co jdou demontovat a namontovat relativně dobře( pro lepší pocit abych měl kolem termostatu dost místa)... Takže určitě baterii, pak VAE ventil s hadicema a držákem, rozdělovač.
Odpojil jsem konektory atd a všechno nepotřebný odsunul bokem
Poodpojoval jsem všechny hadice okolo který jsem uznal za vhodný a ty co překážely.
Odšrouboval jsem dvě horní matice a matici na spodním šteftu na držáku tý ocelový trubky, pak šroub na držáku trubky vpředu a vzadu. Aby se s trubkou dalo alespoň nějakým stylem manipulovat.
No pokoušel jsem jí tak 1,5h, už jsem fakt ztrácel nervy, všelijak jsem jí natáčel odkláněl atd a vždycky tam nějaká ta desetinka chyběla k sesazení z toho posledního šteftu na termostatu.
Nakonec jsem se na to vykašlal, vzal plochou třináctku a zespod pod držákem tu poslední matici po kouskách povoloval.
Po chvíly soustředění byl termostat venku :wink:
To jsem zvědavej jak to pujde zpátky :lol:

Takže pokud máte nějaký tipy jak na to lépe, napište prosím.

Fiat Tipo Sedicivalvole

Více
14 roků 11 měsíců zpět #4 od Majkl
Odpověděl Majkl pro téma Re: Sedicivalvole rv91 termostat
Nesezenes zadnou alternativu ani kdybys prijel do FIATu na praseti a odrazel se husama. Ja za nej dal 1700,- a to byl po znamosti... Jinak po jeho namontovani klesla spotreba asi o dva litry :-)

• jumbo
14 roků 11 měsíců zpět #5 od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: Sedicivalvole rv91 termostat

no víš ono neni problém ho kdekoliv sehnat, ale na objednávku, páč problém je vysoká cena termostatu...
kouknu a vidim...termostat 2.0 16V tipo rok 90-92...2316Kč, na zítra mohu zařídit 3 kusy, kdyby měl zájem ještě někdo ;)

Ještě asi před 14 dny byli termostaty konkrétně na Tempru v nabídce v Autokelly v e-shopu. Včera jsem se tam díval a už jsou ztaženy.

Více
14 roků 11 měsíců zpět #6 od Ram512
Zkus v Polsku tam sou ceny o 100-150% levnější !! Tady u nás sou vydřiduši

Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012 :)

Soubor přílohy:
[/URL

Více
14 roků 11 měsíců zpět #7 od Funman
To Ram512: To ti za to jako ještě zaplatí, když si to u nich koupíš?
Když o 100% levněji, tak je to přece zadarmo. No a když o 150%, tak ti k tomu ještě polovinu ceny zaplatí. :wink:
Kde v to Polsku tak prodávaj? Hned tam letím!!! :lol: :lol: :lol:

Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522

Více
14 roků 11 měsíců zpět #8 od Ram512
Sry napsal jsem to opačně v polsku to koupí za dejme tomu 2000 a tu to prodavaj za 4500. A skoro všechny součástky co jsou v autoprodejnách jsou z Polska. (příklad) Chtěl jsem desky Valeo+ kotouče. cena 3000kč v polsku 1800kč ta samá značka.

Soubor přílohy:
[/URL

Více
14 roků 11 měsíců zpět #9 od Funman

Sry napsal jsem to opačně...........

A já už se těšil, že budu nakupovat zadarmo... :cry:
Kde to tam vůbec jezdíš nakupovat? Sorry za OT. :oops:

Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...

Více
14 roků 11 měsíců zpět #10 od Ram512
Jezdím do těšína kousek za hranicema jezdím jen tam u nás nekupuji nic kupujou to v Polsku a tady to prodávaj tak jak jsem psal.
Sháněl jsem výfuk byljsem u nás se ptát a nabídl mi Polský za 3500.Jel sem do pPolska a dal sem za něj 1200kč.Tak asi tak to je :wink:

Soubor přílohy:
[/URL

Více
14 roků 11 měsíců zpět #11 od Funman

Jezdím do těšína kousek za hranicema jezdím jen tam u nás nekupuji nic kupujou to v Polsku a tady to prodávaj tak jak jsem psal.
Sháněl jsem výfuk byljsem u nás se ptát a nabídl mi Polský za 3500.Jel sem do pPolska a dal sem za něj 1200kč.Tak asi tak to je :wink:

No já výfuky kupuju v Goleszówě. Ale teď akorát zjišťuju nějakou prodejnu, kde by prodávali díly na Mazdy...

Robert

• jumbo
14 roků 11 měsíců zpět #12 od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: Sedicivalvole rv91 termostat
To Funman: AŽ tam pojedeš pro věci na Mazdu, dej mi vědět. Potřebuji výfukové koleno.

Více
14 roků 11 měsíců zpět #13 od Hujer
Takže termostat mam doma. A mam z něj radost tak to sem musim napsat.
Originál domeček jsem u místa kde je vložka zalisovaná naříznul a rozebral.
Originál vložku jsem nahradil upravenou vložkou z Felicie 1.9D(bylo třeba to udělat i tak aby zavírala malej okruh při otevírání). Prolejzal jsem katalogy a tato za 180Kč se mi zdála nejvhodnější.
Dal jsem to kamarádovi aby mě to opatrně a postupně zavařil tak aby ten termostat nevyhřál.
První zkoušky se zdaj dobrý,otevírá se okolo udávané teploty 88°C.
Zejtra ho seknu do auta a napíšu jak funguje :wink:

Fiat Tipo Sedicivalvole

Více
14 roků 11 měsíců zpět #14 od Hujer
Super, za jízdy to drží rozumnou teplotu a nikde to neteče... :wink:

Fiat Tipo Sedicivalvole

Vygenerováno za 0.489 sekund