nestartuje, benzin 1.4 -vyriesene

Více
14 roků 9 měsíců zpět #1 od apage
Problem zacal tusim uz pred par tyzdnami.Vracal som sa domov a na jednej krizovatke nahle poklesli otacky akoby chcel motor zdochnut, pridanim plynu sa to zrovnalo.Na dalsej krizovatke to uz zdochlo uplne.Odtlacil som auto bokom a skusal nastartovat, starter tocil bezproblemov ale nanestartoval som.Chvilu som tam cakal na kamosa co ma mal odtiahnut.Ako prisiel, auto som este raz skusil nastartovat a chytilo v pohode.(napadlo ma ci nahodou nedosiel benzin,ci nezamrzol palivomer,tak som dolial benzinu), par dni na to som auto startoval v pohode.Vcera som chcel nastartovat a o5 nic.Baterka sa tvarila ako vybita (cca pred mesiacom nabijana), kupil som novu a vymenil.Starter toci pekne ale motor sa nechyta.
Kde zacat hladat chybu? Mam v plane skontrolovat ci sviecky hadzu iskru, ci je ok rozdelovac.Premerat kable od rozdelovaca k svieckam.
Ako zistim ci tlaci do valcov beznin?

Fiat Tipo 1.4 I.E

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 9 měsíců zpět #2 od čenda
Sundáš vzduchový filtr a podíváš se, jestli z vstřikovače stříká benzin na horní stranu škrticí klapky. Můžeš taky sundat přívodní hadičku do vstřikovacího tělesa a pak otočit klíčkem - pozor, stříká to :wink:
Když už budeš u té elektriky, podívej se, jestli není prdlá hadička k Digiplexu a očisti jeho ukostření pod baterkou - 2 černé dráty v jednom konektoru, jeden od Digiplexu, druhý od jeho diagnostické zásuvky. Změř taky odpor snímače otáček klikovky - 700 - 900 ohmů.

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
14 roků 9 měsíců zpět #3 od Ram512
Mněl jsem samej problém a dělalo mi to čerpadlo paliva

Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012 :)

Soubor přílohy:
[/URL

Více
14 roků 9 měsíců zpět #4 od _Culda_
Odpověděl _Culda_ pro téma Palivové čerpadlo
Zdarec, měl sem úplně stejnej problém. Motor točil jak o život ale nechytl! Došel mi benzín a když sem nalil rezervu tak si čerpadlo nedokázalo podat benzín z nádrže! Není tam totiž klasická AC pumpa jak u Škodovky že by si člověk nacepoval. Řešení - vem si 13 klíč a pumpu zdělej. Je pod ní těsnění tak pozor ať se nestratí!!! Nejlepší bude odpojit z ní i hadice a vylít co bude uvnitř. Může tam být i voda. Jinak jak ju budeš mít zdělanou, ze zadní strany bude táhlo tak přes něj nacepuj až půjde beneliho voda do karbecu!!!

Snad ti to pomůže! Ave Já _Culda_

Více
14 roků 9 měsíců zpět #5 od borko123
Odpověděl borko123 pro téma Re: nestartuje, benzin 1.4
ii

Více
14 roků 9 měsíců zpět #6 od apage
Odpověděl apage pro téma Re: Palivové čerpadlo

Zdarec, měl sem úplně stejnej problém. Motor točil jak o život ale nechytl! Došel mi benzín a když sem nalil rezervu tak si čerpadlo nedokázalo podat benzín z nádrže! Není tam totiž klasická AC pumpa jak u Škodovky že by si člověk nacepoval. Řešení - vem si 13 klíč a pumpu zdělej. Je pod ní těsnění tak pozor ať se nestratí!!! Nejlepší bude odpojit z ní i hadice a vylít co bude uvnitř. Může tam být i voda. Jinak jak ju budeš mít zdělanou, ze zadní strany bude táhlo tak přes něj nacepuj až půjde beneliho voda do karbecu!!!

Urcite, sa pozrem aj na AC pumpu, mozne je vsetko, mozno ze je aj KO.
Ale k tomu benzinu ja som tam dolial z kanistru 9l a na druhy den som siel dotankovat a vtedy mi do nadrze voslo len nejakych 8l a uz viac ani nahodou (strielala uz pistol), tak si myslim teda ze benzinu tam mal dost

Fiat Tipo 1.4 I.E

Více
14 roků 9 měsíců zpět #7 od Ram512
Odpověděl Ram512 pro téma Re: Palivové čerpadlo

Ale k tomu benzinu ja som tam dolial z kanistru 9l a na druhy den som siel dotankovat a vtedy mi do nadrze voslo len nejakych 8l a uz viac ani nahodou (strielala uz pistol), tak si myslim teda ze benzinu tam mal dost

Jakou AC pumpu?? Máš I.E v popisu tak tam je čerpadlo v nádrži

Soubor přílohy:
[/URL

Více
14 roků 9 měsíců zpět #8 od apage
Odpověděl apage pro téma Re: Palivové čerpadlo

Jakou AC pumpu?? Máš I.E v popisu tak tam je čerpadlo v nádrži

:oops: Diky ja sa v tom velmi nevyznam, zhanam info.Budem teda musiet pozriet aj do nadrze ci nieje KO alebo ci nieje zatkane.

Fiat Tipo 1.4 I.E

Více
14 roků 9 měsíců zpět #9 od Ram512
Když si projdeš forum tak tady už je o čerpadle a palivových filtrech dost temat, projdi a budeš mít hned odpovědi. Hlavně si po otočení klíčku poslechni jestli čerpadlo jede, mnělo by hučet ca 3 sekundy.

Soubor přílohy:
[/URL

Více
14 roků 9 měsíců zpět #10 od apage
Po dlhsom case sa mi podarilo dostat k autu.Bud bola velka zima alebo som to casovo nestihal.Takze skontroloval som konektory precistil a podobne, + kostru nepomohlo.Skontroloval a precistil som rozdelovac - nepomohlo, skontroloval som aj sviecky tie boli ok, hadzali iskru. Sundal som vzduchovy filter, aby som sa dostal k vstrekovaciemu ventilu, tu po pretoceni klucom nesiel na klapku ziaden benzin.Siel som k cerpadlu paliva, bolo tam dost prachu a bordelu, ocistil som to + kontakty. Skusil startnut a huraa startuje.Takze jedno tipko zachranene :P Vdaka za rady.

Fiat Tipo 1.4 I.E

Více
14 roků 9 měsíců zpět #11 od Čahy7
Odpověděl Čahy7 pro téma Fiat brava
Ahoj potřeboval bych poradit... Mám Fiat Brava 1.6 16V 66kw tu slabší verzi. no a nestartuje.. vcera jsem normálně jezdil a dnes ráno nic.. Benzín tam je. kabely jsou ok a svicky take... i baterka... kdyz otocim klicek je slyset jakesi nasavani ci co.... no a auto toci toci ma tendenci se chytnout jako ze skyta ale nechytne se... poradi mi nekdo?? diky moc

Více
14 roků 9 měsíců zpět #12 od apage
ahoj, no ja sa v tom az tak nevyznam, ja by som to tipol podla toho ako to opisujes (ze mas sviecky a kable ok a pokial ti hadzu iskru, a cerpadlo je tiez ok) mozno na znecisteny palivovy filter (tlaci malo benzinu), alebo nejaky snimac udava chybnu hodnotu a RJ dava malo benzinu.

Fiat Tipo 1.4 I.E

Více
14 roků 9 měsíců zpět #13 od Čahy7
možná pravě že je v háji to čerpadlo...... je nějakej rozdíl mezi benzínovou pumpou a čerpadlem???

Více
14 roků 9 měsíců zpět #14 od Charles

možná pravě že je v háji to čerpadlo...... je nějakej rozdíl mezi benzínovou pumpou a čerpadlem???

rozdíl tam je docela velikej, benzínovou pumpu měly verze s karburátorem, benzínová pumpa je pímo na bloku motoru a je ovládaná přes kličku. Je to vlastně taková vývěva. Taky tlak paliva je minimální v řádu 0,1Baru.
Benzínové čerpadlo je buď v nádrži a nebo mimo ni, ale hned podblíž. To je vlastně elektromotorek na 12V. Tyhle čerpadla dávají tlak kolem 3-4Barů, aby fungovaly správně vstřikovače a rozprášily palivo.

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Vygenerováno za 0.459 sekund