spotreba
Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
- vilímek petr
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
ako znizim spotrebu benzinu na 1.4?
Kontrolou termostatu, lambda sondy, čidla teploty motoru, změnou způsobu jízdy, správným huštěním pneumatik atd. atd.
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
nikdy jste nikdo nezkoušeli "oblbnout" ŘJ aby pokud možno co nejvíce "zkrátila dobu vstřiku" a eventuelně se tím snížíla spotřeba benzínu? Moje Tipo 1,4 i.e. rv. 1990, jede krásně, luxusně, tah má podle mě hoodně dobrý, ale ta spotřeba... Podle mě je z čeho ubírat, i za cenu nižšího výkonu, jen aby to méně žralo...
Prostě mi nejde do hlavy. za 500kč najet 140Km, ať člověk jen lehtá plyn, nebo jezdí jakkoli, to mi prostě hlava nebere...
Tipo má technickou do 6 měsíce tohodle roku, až se trochu oteplí, tak se chystám laborovat. Horší už to snad ani být nemůže, anebo jo, ale to už je celkem jedno...
Jen by se třeba hodily rady, kdo už něco podobného dělal a třeba se mu podařilo odpálit jednotku, čemuž bych se pokud možno vyvaroval
Díky za každé tipy, rady chlapi
YEN
TIPO 1.4 OHC - r.v. 1990 - první Tipo a kéž by nebylo i poslední
Začínám Tipkařit a každá dobrá rada nad zlato =)
od května 2010 už néní Tipo, bylo odejito
Laboruj s oblbováním jednotky, ale spíš si projdi čidla, lambdu, termostat, to jsou nejčastější přidavači spotřeby.
Nejdřív si ale prober jakým stylem jezdíš. Já teď jezdím nejčastěji do práce a z5 a po městě, za tu chvilku se motor ani nestihne ohřát na 90° a spotřeba tomu odpovídá cca 17l když je "léto" a jezdím delší trasy není problém za 7-8l...
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Jediné, čemu nevěřím je elektrika. Co mě napadlo už dřív je ocvakat všechny možné konektory a kabely k čidlům nacínovat. K čemu jsou ti tam dobré, mění člověk Xkrát za rok čidlo teploty vody, nebo napájení krokomotorku, vstřiku? NE. A popravdě ty konektory mi přijdou pěkně šmejdské... Co si o tom myslíte?
YEN
TIPO 1.4 OHC - r.v. 1990 - první Tipo a kéž by nebylo i poslední
Začínám Tipkařit a každá dobrá rada nad zlato =)
od května 2010 už néní Tipo, bylo odejito
Po městě to většinou taky není nad deset km. Stačí ale vyjet dál a je to na normálu +- 8 litrů. Taky mě ta spotřeba vyděsila, když jsem nabral za 500 a za cca 100 km už zase palivoměr ukazoval venkovní teplotu
- vilímek petr
Zdarec páni,mám uplně stejný problém jak Michal a Johny.Auto v cajku,ohřev parádní,lehká noha co víc si přát,až na tu spotřebu.Sice jsem ji neměřil ale takových 11-13l určitě,Taky město, do práce 8tam-8zpět.Takže čidlama to asi nebude,ale ty motory asi chcou víc štávy už z výroby.
Zajimave. Ja se smou byvalou 1.4 vstrikem pres 10L nedostal. Jak to delate?
10L mi ted zere 1.8 ale LPG.
Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.
Tipo 1,4iE r.v 1995 - spickova rychlost 150km/h aj to len tak-tak a pri rozumnom jazdeni spotreba priemerne 11l.
Jediné, čemu nevěřím je elektrika. Co mě napadlo už dřív je ocvakat všechny možné konektory a kabely k čidlům nacínovat. K čemu jsou ti tam dobré, mění člověk Xkrát za rok čidlo teploty vody, nebo napájení krokomotorku, vstřiku? NE. A popravdě ty konektory mi přijdou pěkně šmejdské... Co si o tom myslíte?
že to je blbost, až budeš potřebovat hýbat s něčím kolem motoru, tak to zase budeš dvě hodiny odletovávat? nedej bože, aby jsi šel měnit celej motor.
Ty konektory je potřeba sundat, pořádně prostříkat nebo spíš projít kontaktolem, aby to pěkně vyžralo ten oxid na kontaktech, nechat pár minutek působit a pak vyfoukat. Nakonec uvnitř napružit kontakty, aby tam byla jistota dotyku a je po problému.
A taky jako jedno z prvních zkontroluj a předělej kostry kolem motoru a pod palubovkou. možná najdeš i nějakej upadlej kablík.
Michale, se spotřebou jsi na tom jako já, ale já nejezdim s lehkou nohou
Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - Killer on The Road Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek
Ani já nejezdím lehkou nohou, jak je příležitost tak si zimu užívám......se spotřebou jsi na tom jako já, ale já nejezdim s lehkou nohou
ale napadá mě, když jste měřili ty čidla, měřili jste je v celém jejich rozsahu?
a co když v teple šlapou a v mraze švindlují?
a co kabeláže? něco jako studený spoj? nebo nějaký kábel který není 2x ve fyzické kondici? mrazem se malinko zkrátí, nemusí doléhat, když se motor nahřeje tak dolehne.. teoreticky je možné snad vše..
kdo z nás může za staré kabely dát ruku do ohně?
TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...