šlape na 3 valce
14 roků 9 měsíců zpět #1
od pól
šlape na 3 valce vytvořil uživatel pól
zdravím ,mam tipo 1,6 OHC. daval jsem nový tesneni pod hlavu nasadil vse zpet a motor mi jede na 3 valce a kdyz pridam tak zdecha. Rozvody jsem nastavil:1 pist do HU a vacku na znacku. nevite nekdo cim by to mohlo byt? Mam dobre nastaveny rozvody?
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
14 roků 9 měsíců zpět #2
od jamk1
Odpověděl jamk1 pro téma Re: šlape na 3 valce
Vynechavanie jedneho valca urcite nieje nespravnym nastavenim rozvodov. Skomtroluj poriadne svieckove kable, samotne sviecky, na skodu by nebola ani kontrol kompresie. Ak si nahodou aj zabrusoval ventily, tak si pozri, ci mas volu na vsetkych ventiloch. Nieje podstatne, ci tam budes mat 0,30, alebo 0,45 ale podstatne aby bola. Ak si tie ventily zabrusoval pastou, je mozne, ze si nieco poriadne neocistil a niektory ventil poriadne nezatvara a preto tam chyba kompresia. Vy skusaj pri beziacom motore odpojit kabel od sviecky valca, ktory vynechava a popridavaj plyn. Tym, ze valec nebude vobec palit, tak pripadna necistota sa spod ventilov cesrtvou a nespalenou benzinovou zmesou vyfukne do vyfuku. Vy skusaj, snad to pomoze.
14 roků 9 měsíců zpět #3
od pól
Odpověděl pól pro téma Re: šlape na 3 valce
ventily jsem vubec nezabrusoval jen výmena tesneni pod hlavou. kable taky jsem nezamenil. ale jeste to zkusim zkontrolovat.
14 roků 9 měsíců zpět #4
od jamk1
Odpověděl jamk1 pro téma Re: šlape na 3 valce
Aj tak sa Ti ale mohlo stat, 6e pri obrusovani plochy hlavy, alebo bloku sa Ti niekde dostala spina z brusneho papiera a predsa Ti nezatvara niektory ventil. Ale tie kable rozhodne vyskusaj. Staci obycajnym odpajanim jednotlivych kablov pri behu motora. Budes postupne odpajat jeden kabel po druhom. Ak sa Ti zmeni beh motora, tak ten valec - popripade kabel je OK. Pri kabli, pri ktorom sa Ti beh motora nezmeni zacnes hladat chybu.
14 roků 9 měsíců zpět #5
od pól
teď už nemůžu nastartovat vůbec a když jo, tak jenom na dva válce a stejně to neudrží...nemůže to být rozvodama? třeba o nějakej zub?
Méně
Více
14 roků 9 měsíců zpět #6
od michal_tipar
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: šlape na 3 valce
s rozvodama o zub by se chovali všechny válce stejně, buď by jeli nebo ne, proč by 3 resp později jen 2 šlapaly. V prvním příspěvku si psal o nastavování HU, tím bych chápal, že máš rozvody nastavovaný podle návodu. Pokud ne tak si zkontroluj rysky na vačkách a klice jestli sedí na svých polohách.
Zkoušel jsi změřit kompresi? Od toho bych se odpíchl, když si lezl pod hlavu...
Zkoušel jsi změřit kompresi? Od toho bych se odpíchl, když si lezl pod hlavu...
Michal Tipař [img:35fd246b7a]http://www.celysvet.cz/userbar/dbc73b9e20de02119c403187359ed2da.jpg[/img:35fd246b7a] Tipo 1,4ie \'93 Consummatum est!!!
14 roků 9 měsíců zpět #7
od pól
mám rozházený vůle na ventilech, je možný , když jsem při montáži vačky a těch kalíšků co jsou na pružinách ventilu porozházel ty kalichy!? jestli nemá každej jinou tloušťku dna!?
Méně
Více
14 roků 9 měsíců zpět #8
od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: šlape na 3 valce
jestli kalíškama myslíš podložky tak ty sou určitě různý, nastavují se tak přesně vůle, pokud si je proházel tak máš před sebou slušnou pakárnu to porovnat...
Vygenerováno za 0.369 sekund