Čidlo teploty vody

Více
14 roků 8 měsíců zpět #1 od mirda41
Čidlo teploty vody vytvořil uživatel mirda41
Mám na vás jeden dotaz,kam vedou kablíky od čidla teploty vody,modré čidlo,motor 1,6 ie 57 kW,zapalování digiplex,r.v. 1991.Je to černo fialový kablík a červeno zelený.Ztrácejí se ve svazku jako by k řídící jednotce.Je možné,že by byly někde narušené a proto auto občas špatně startuje,jindy běží kolem 600 otáček a nebo umře úplně? Dneska mě opět zahřátý motor zdechnul,dal sem jiné čidlo a nic se nedělo.Tak sem jen odpojil konektor a hupssss...motor naskočil a jel jako za mlada...Jo a to čidlo je nové,všechno prostříkané,kostry očištěné,svíčky,kablíky,víčko,palec,cívka,krokomotorek,snímač otáček,čerpadlo dává,filtry OK...to všechno je měněné a různě zkoušené a auto se chová stále stejně.

mirda41
Tempra 1,6 ie 57 kW r.v. 1991

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 8 měsíců zpět #2 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: Čidlo teploty vody
když máš jedno čidlo vyndané tak ho zkus proměřit v průběhu změny teploty, dej ho do trochy vody do lednice vychladnout (pokud máš dost studenou vodu v řádu jako já, můžeš lednici vynechat) pak to připoj na multimetr a pomalu zahřívej a sleduj jak se postupně mění odpor, jestli nejde skokem nebo v nějaké oblasti neukazuje výrazně jinak. Je to nepravděpodobné ale i nové čidlo může být špatné - vypadá to tak. Vypojením čidla se ověřuje jestli je OK nebo KO, při odpojení se spustí nouzový režim, který signál z čidla nahradí implicitníma hodnotama, někdo to tu poměrně dobře popisoval, tuším RS...

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.273 sekund