spotřeba 1.6 dohc 66kw

Více
15 roků 3 týdnů zpět #1 od pustys
spotřeba 1.6 dohc 66kw vytvořil uživatel pustys
zdravím mám problém s mým TIPEM 1.6 DOHC 90hp (149.C2.046) asi tak před 4 měsíci jsem měl spotřebu něco kolem 7-8litrů:D . Zničeho nic mi vzrostla spotřeba na 17L / 100 KM :( což je velký rozdíl nevíte čím to může být? (podotýkám těžkou nohou to není) nevím co mi mohlo odejít svíčky, vzducháč a palivový filtr jsem již vyměnil a není to poznat. nevíte co s tím prosím?

PS:díky za odpovědi

FIAT MEZI BOHY PŘIJAT....

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
15 roků 3 týdnů zpět #2 od simir
Odpověděl simir pro téma Re: spotřeba 1.6 dohc 66kw
Nesvítí ti červená kontrolka motoru?

Fiat Tipo 1.6 DOHC (149C2046)

Více
15 roků 3 týdnů zpět #3 od pustys
Odpověděl pustys pro téma Re: spotřeba 1.6 dohc 66kw

Nesvítí ti červená kontrolka motoru?

nesvítí mi pravě

Více
15 roků 3 týdnů zpět #4 od simir
a je ta spotřeba nějak znát na výkonu? Je větší nebo menší?
Svítí ta kontrolka vůbec?(při zapnutí klíčku)

Více
15 roků 3 týdnů zpět #5 od pustys

a je ta spotřeba nějak znát na výkonu? Je větší nebo menší?
Svítí ta kontrolka vůbec?(při zapnutí klíčku)

normálně to jede 150 když se to rozjede ale moc semu nechce kolem 80-90 pak to jede

Více
15 roků 3 týdnů zpět #6 od simir
to je složitý radit, může to být cokoli. Pokud nesvítí kontrolka motoru, můžeme vyloučit čidla (i když tady bych tipoval na čidlo teploty nasávaného vzduchu).
Taky může být chyba ve vstřiku, že nedovírá jehla a benzín tam teče pořád. Nebo přeskočený rozvody o zub.
Možností poruch je hodně...

Více
15 roků 3 týdnů zpět #7 od pustys

to je složitý radit, může to být cokoli. Pokud nesvítí kontrolka motoru, můžeme vyloučit čidla (i když tady bych tipoval na čidlo teploty nasávaného vzduchu).
Taky může být chyba ve vstřiku, že nedovírá jehla a benzín tam teče pořád. Nebo přeskočený rozvody o zub.
Možností poruch je hodně...

rozvody jsou nově udělány tím to asi nebude nevím většina známý z práce říká že může být v hájí teplotní čidlo motoru(kde ho najdu)?

Více
15 roků 3 týdnů zpět #8 od simir
Pokud není čidlo přerušený nebo zkratovaný (třeba zůstalo na jedné hodnotě a nemění se s teplotou), tak to chybu nepozná, možnost to tedy je.
Někde je tu ke stažení postup a hodnoty přezkoušení čidel...
Jsou dvě - obě na hliníkovém paroží (svody sání). Jedno z boku vpravo (skoro až u hlavy - čidlo teploty nasávaného vzduchu) a druhé zespodu uprostřed (čidlo teploty vody).

Více
15 roků 3 týdnů zpět #9 od Charles
Odpověděl Charles pro téma Re: spotřeba 1.6 dohc 66kw
No v první řadě je potřeba odpovědět, jestli svítí červená kontrolka se symbolem vstřiku po zapnutí zapalování. Pokud ne, tak je buď přestřižen kabel k ní z důvodu prodeje vozu, aby nebyl problém a nebo pouze praskla žárovka.
Pokud svítí, tak bych vyblikal chybový registr řídící jednotky. Postup i video blikání tu je.

čidlo teploty vody bych vyloučil, pokud by bylo špatné, pozná se to lehce. Pokud je KO úplně, motor nejde nastartovat vůbec. Pokud by udávalo pouze jedinou hodnotu, tak buď by motor pořád jel na sytič a tím pádem by byl volnoběh třeba 1400-1500 ot. a nebo naopak by se tvářil jako plně ohřátej a tak by za studena volnoběh nedržel.

Za vysokou spotřebou bych viděl čidlo teploty nasávaného vzduchu, u mě to dělalo taky spotřebu 16l/100km. Lambda špatná udělala cca 1 - 1,5litru. Další takovej zvyšovatel spotřeby v těchto dobách je termostat, ten taky klidně 2 litry udělá...

Fiat Tipo 2.0 8V Turbo r.v. 1991, motor 2012 - :) Killer on The Road ;-) Performance & tuning
ex Tipo 1.9TDs, 1.6DOHC a 2.0 8V, Alfa Romeo 145, ex Fiat Bravo 1.9 TD100s a 1.6 16V
Lancia Delta II 1.8 16V GT 100kW by Zender - žluťásek :)

Vygenerováno za 0.050 sekund