Čidlo teploty nasávaného vzduchu

Více
14 roků 7 měsíců zpět #1 od mirda41
Už podruhé řeším problém se špatným startem za studena (především mrazech) ,občasné samovolné zhasnutí motoru a vyšší spotřebu na krátké trasy po městě.Mimochodem, měřil sem i čidlo teploty nasávaného vzduchu.Včera sem na vrakáči sehnal jiné a doma proměřil.Na měřáku podle měnící se teploty se lineárně měnil i odpor zhruba dle tabulky na čidla.Proměřil sem tedy znovu i to v autě a hle...po přiložení měřáku na kontakty 1 a 4 měřák ukázal hodnotu dle tabulky a pak hned hodnotu 1 .Takto se to opakovalo při různých změnách teplot...vždy hodnota zhruba odpovídající teplotě a pak hned hodnota 1 .A jelikož nejsem žádnej elekrtikář,chvíli mě trvalo,než mě došlo,že je čidlo v háji...Takže pozor na správné měření.Provedl sem výměnu a uvidím co bude dál.
A ještě jedna věc,myslel sem si,že diagnostika za 500,- Kč tyhle závady ukáže...bohužel neukázala.

mirda41
Tempra 1,6 ie 57 kW r.v. 1991

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 7 měsíců zpět #2 od Vali
Pokud si dobře pamatuju, tak mi se taky neprojevila závada tohoto čidla v chybovém registru řj. Ona se tato závada údajně do chyb řj neukládá, proto to diagnostika neodhalí. Je tedy nejjednodušší kotrola, ohmmetr a měřit dle hodnot v závislosti na teplotě. Je ale třeba pozorně měřit a raději několikrát.

Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Vygenerováno za 0.282 sekund