Čidlo teploty nasávaného vzduchu
14 roků 7 měsíců zpět #1
od mirda41
mirda41
Tempra 1,6 ie 57 kW r.v. 1991
Čidlo teploty nasávaného vzduchu vytvořil uživatel mirda41
Už podruhé řeším problém se špatným startem za studena (především mrazech) ,občasné samovolné zhasnutí motoru a vyšší spotřebu na krátké trasy po městě.Mimochodem, měřil sem i čidlo teploty nasávaného vzduchu.Včera sem na vrakáči sehnal jiné a doma proměřil.Na měřáku podle měnící se teploty se lineárně měnil i odpor zhruba dle tabulky na čidla.Proměřil sem tedy znovu i to v autě a hle...po přiložení měřáku na kontakty 1 a 4 měřák ukázal hodnotu dle tabulky a pak hned hodnotu 1 .Takto se to opakovalo při různých změnách teplot...vždy hodnota zhruba odpovídající teplotě a pak hned hodnota 1 .A jelikož nejsem žádnej elekrtikář,chvíli mě trvalo,než mě došlo,že je čidlo v háji...Takže pozor na správné měření.Provedl sem výměnu a uvidím co bude dál.
A ještě jedna věc,myslel sem si,že diagnostika za 500,- Kč tyhle závady ukáže...bohužel neukázala.
A ještě jedna věc,myslel sem si,že diagnostika za 500,- Kč tyhle závady ukáže...bohužel neukázala.
mirda41
Tempra 1,6 ie 57 kW r.v. 1991
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
14 roků 7 měsíců zpět #2
od Vali
Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651
Odpověděl Vali pro téma Re: Čidlo teploty nasávaného vzduchu
Pokud si dobře pamatuju, tak mi se taky neprojevila závada tohoto čidla v chybovém registru řj. Ona se tato závada údajně do chyb řj neukládá, proto to diagnostika neodhalí. Je tedy nejjednodušší kotrola, ohmmetr a měřit dle hodnot v závislosti na teplotě. Je ale třeba pozorně měřit a raději několikrát.
Fiat Tipo 1.6 i.e. , 1990, černá barva,
prej 130 000km...což už vím, že nejní pravda
Ale šlechtím ,co se dá, přirostl k srdci mrška
fiattipo.net/modules/gallery2/main.php?g2_itemId=651
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Vygenerováno za 0.282 sekund