záhadná spotřeba

• Nismowill
  • Autor tématu
14 roků 7 měsíců zpět #1 od Nismowill
záhadná spotřeba vytvořil uživatel Nismowill
ahoj všem, žádám o názor ohledně mého problému s típkem

zhruba před měsícem jsem namontoval laděný výfuk- spokojenost, spotřeba se nezvedla

před 2týdny jsem přezul na nové letní pneu Nokian 195/55 R15 a spotřeba se podle mých výpočtu zvedla zhruba o ten litr, takže když to žralo za zimy 9l tak ted tak 10l.

jenomže problém je, že ted už je teplo a žere to tak 14l a vůbec nevím čím to je, je to tak týden, co jsem zíral na to, když jsem natankoval půl nádrže a ujel 180km, a to jezdím delší trasy každej den....tak mě zajímá čím by to mohlo být??? na co bych se měl podívat prvně??? zajímavé je, že vzduchový filtr smrdí po benzínu a ručička u stavu paliva stojí třeba na čtvrtce 50km a najednou padne k nule.... říkal jsem si jestli to nedělá lambda, která by špatně snímala a dávkovala hodně benzínu, ale nevím....jak to zjistím??

děkuji za všechny rady...

PS: auto má nalítáno 67 235km a motorově při 62000km bylo v naprostým pořádku.

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 7 měsíců zpět #2 od čenda
Odpověděl čenda pro téma Re: záhadná spotřeba
Postup pro měření lambdy je tu k stažení v článku o měření hodnot snímačů Mono Jetronic.

1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...

Více
14 roků 7 měsíců zpět #3 od mirda41
Odpověděl mirda41 pro téma Re:
Zkus proměřit čidlo teploty nasávaného vzduchu,má vliv na spotřebu.Já ho teď taky měnil.Při měření vykazovalo nesmyslně vysoké hodnoty,které neodpovídaly teplotě dle tabulky pro čidla teploty vody a vzduchu.Tabulka zde někde bude.Jen orientačně...při mínus 20 stupních odpor zhruba 10000 ohmů a lineárně klesá se vzrůstající teplotou.Při asi + 100 stupňů je odpor asi 180 ohmů.Čidlo zahřej třeba fénem,pak přilož měřák na kontakt č.1 a 4 a bez přerušení měř.Jak bude čidlo chladnout,musí po jednotkách ohmů vzrůstat odpor.Jak se při měření objeví nějaké skoky jednotek nebo hodnota 1,je čidlo vadné :roll:

mirda41
Tempra 1,6 ie 57 kW r.v. 1991

Vygenerováno za 0.272 sekund