záhadná spotřeba
- Nismowill
- Autor tématu
14 roků 7 měsíců zpět #1
od Nismowill
záhadná spotřeba vytvořil uživatel Nismowill
ahoj všem, žádám o názor ohledně mého problému s típkem
zhruba před měsícem jsem namontoval laděný výfuk- spokojenost, spotřeba se nezvedla
před 2týdny jsem přezul na nové letní pneu Nokian 195/55 R15 a spotřeba se podle mých výpočtu zvedla zhruba o ten litr, takže když to žralo za zimy 9l tak ted tak 10l.
jenomže problém je, že ted už je teplo a žere to tak 14l a vůbec nevím čím to je, je to tak týden, co jsem zíral na to, když jsem natankoval půl nádrže a ujel 180km, a to jezdím delší trasy každej den....tak mě zajímá čím by to mohlo být??? na co bych se měl podívat prvně??? zajímavé je, že vzduchový filtr smrdí po benzínu a ručička u stavu paliva stojí třeba na čtvrtce 50km a najednou padne k nule.... říkal jsem si jestli to nedělá lambda, která by špatně snímala a dávkovala hodně benzínu, ale nevím....jak to zjistím??
děkuji za všechny rady...
PS: auto má nalítáno 67 235km a motorově při 62000km bylo v naprostým pořádku.
zhruba před měsícem jsem namontoval laděný výfuk- spokojenost, spotřeba se nezvedla
před 2týdny jsem přezul na nové letní pneu Nokian 195/55 R15 a spotřeba se podle mých výpočtu zvedla zhruba o ten litr, takže když to žralo za zimy 9l tak ted tak 10l.
jenomže problém je, že ted už je teplo a žere to tak 14l a vůbec nevím čím to je, je to tak týden, co jsem zíral na to, když jsem natankoval půl nádrže a ujel 180km, a to jezdím delší trasy každej den....tak mě zajímá čím by to mohlo být??? na co bych se měl podívat prvně??? zajímavé je, že vzduchový filtr smrdí po benzínu a ručička u stavu paliva stojí třeba na čtvrtce 50km a najednou padne k nule.... říkal jsem si jestli to nedělá lambda, která by špatně snímala a dávkovala hodně benzínu, ale nevím....jak to zjistím??
děkuji za všechny rady...
PS: auto má nalítáno 67 235km a motorově při 62000km bylo v naprostým pořádku.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
14 roků 7 měsíců zpět #2
od čenda
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
Odpověděl čenda pro téma Re: záhadná spotřeba
Postup pro měření lambdy je tu k stažení v článku o měření hodnot snímačů Mono Jetronic.
1.4 i.e. 1992
Punto 55 1996
Lasciate mi cantare...
14 roků 7 měsíců zpět #3
od mirda41
mirda41
Tempra 1,6 ie 57 kW r.v. 1991
Zkus proměřit čidlo teploty nasávaného vzduchu,má vliv na spotřebu.Já ho teď taky měnil.Při měření vykazovalo nesmyslně vysoké hodnoty,které neodpovídaly teplotě dle tabulky pro čidla teploty vody a vzduchu.Tabulka zde někde bude.Jen orientačně...při mínus 20 stupních odpor zhruba 10000 ohmů a lineárně klesá se vzrůstající teplotou.Při asi + 100 stupňů je odpor asi 180 ohmů.Čidlo zahřej třeba fénem,pak přilož měřák na kontakt č.1 a 4 a bez přerušení měř.Jak bude čidlo chladnout,musí po jednotkách ohmů vzrůstat odpor.Jak se při měření objeví nějaké skoky jednotek nebo hodnota 1,je čidlo vadné
mirda41
Tempra 1,6 ie 57 kW r.v. 1991
Vygenerováno za 0.272 sekund