-
Fórum
-
Technické fórum
-
MOTORY - benzín
-
Nefunkční chladič
Nefunkční chladič
14 roků 6 měsíců zpět #1
od Předseda
Protože to není na Tipo / Tempra, ale na jiné auto, dávám to sem. Chci se zeptat na jednu věc: po ohřátí nad optimální teplotu se roztočí správně vrtule chladiče, ale teplota přesto dál stoupá, hlavně v kolonách, prostě ta vrtule to nedokáže uchladit. Bude asi ucpaný chladič. Dá se třeba něčím propláchnout, aby to nějak pomohlo?
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
14 roků 6 měsíců zpět #2
od jumbo
Někteří mistři mluví o odpojení hadic od chladiče a nalít octovou vodu, nebo nalít vodu namíchnou s citrónovou vodou. Myslím s tou citrónovou vodou co kupíš v Kauflandu ve žlutém obalu a má obsah asi jedno deci. Stojí to asi 10 Kč. Nechat tak hodinu působit a propláchnout čistou vodou.
14 roků 6 měsíců zpět #3
od jumbo
A je to opravdu ucpaný chladič? Taky to může být vadný termostat, čidlo teploty, nefukční vodní pumpa, nános bordelu mezi žebrama chladiče-propláchnout wapkou. Mně se kdysi na Felicii pokazil samotný ukazatel teploty v přístrojové desce.
14 roků 6 měsíců zpět #4
od Předseda
Tjn, příčin může být víc. Zkusím napřed ten ocet, žebra chladiče vypadají čistě, čidlo teploty pro vrtuli jsem měnil.
14 roků 6 měsíců zpět #5
od jumbo
Myslel jsem čidlo teploty motoru co je na hlavě.
14 roků 6 měsíců zpět #6
od Předseda
Myslíš jako že by to špatně ukazovalo a přitom se to nevařilo? To asi ne, protože když zastavím, vrtule se ještě několik minut točí jak splašená.
14 roků 6 měsíců zpět #7
od jumbo
A když ti to vaří, díval jsi se a poslouchal jsi expazku? V expazce to bublá. A co to je za auto?
14 roků 6 měsíců zpět #8
od Předseda
A když ti to vaří, díval jsi se a poslouchal jsi expazku? V expazce to bublá. A co to je za auto?
No takle - na expanzku jsem koukal a ta nevypadá že by bublala, to máš pravdu. Je to Ritmo.
14 roků 6 měsíců zpět #9
od jumbo
Princip chlazení všech motorů je stejný. Viděl bych to na to cídlo na palici.
Když jsem mnel W-353 nebo Felicii tak mi to bublalo i v té expanzce. A tak si občas zapni topení, to je v podstatě taky chladič.
14 roků 6 měsíců zpět #10
od jirkaR
no aby to nebylo těsnění pod hlavou,něco jsem měl u škodovky ,ale byl i ucpaný chladič tak jsem ho vymontoval a lil tam vařící vodu s octem z rychlovarky , a pak jsem do toho strčil hadici a proplachoval na střídačku toho bordelu co se vylilo bylo neuvěřitělně moc.
ještě je dobrý šáhnout nachladič když přijedeš samozřejmě opatrně at se nezraníš on bude místama vařící a místama studenej pokud je přicpanej
Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal
14 roků 6 měsíců zpět #11
od Předseda
Zas kdyby to bylo těsnění, tak by to asi tlakovalo do tý expanzky a bublalo by to taky, ne? A při jízdě třeba po dálnici se to uchladí krásně, teploměr ukazuje něco před 90. Každopádně díky za rady.
14 roků 6 měsíců zpět #12
od jumbo
U prasklého těsnění pod palicou taky bublá expaznka, ale ztrácí se ti voda, na víčku od oleje je emulze a jde ti bílý kouř z výfuku.
14 roků 6 měsíců zpět #13
od jumbo
Předsedo, zajeď si na myčku a wapkou si propláchni žebra chladiče.
14 roků 6 měsíců zpět #14
od Předseda
Jj, to udělám. A pak změřím to čidlo v rychlovarce a horkou vodu v expanzce jiným teploměrem.
14 roků 6 měsíců zpět #15
od jumbo
S expanzkou opatrně tu bych raději za tepla ani neotvíral, jinak ti to chrstne do tváře. Nezapomeň že je celá chladící soustava pod tlakem!
-
Fórum
-
Technické fórum
-
MOTORY - benzín
-
Nefunkční chladič
Vygenerováno za 0.443 sekund