tipo 1.6 asi motor po smrti
14 roků 6 měsíců zpět #1
od arposek
TIPO 1.6 55kw rv. 94, zatím se poznáváme..
tipo 1.6 asi motor po smrti vytvořil uživatel arposek
zdravim, mam chcipo 1.6 55kw a asi chciplo. Je tam lpg a co ja vim tak na benzin s tim minimalne rok nikdo nejel, tedka kdyz prepnu na beno tak to bud hned chcipne nebo tak po pul minute, na pridani plynu nereaguje a kdyz trosku aspon tak je to jako kdyby pridusene. Posledni asi tyden pri vlhkem pocasi to rano jelo jako by na 3valce, ale po par km to pak uz fakcilo normalne. Az do vcerejska. Byl sem u kamosa a zaparkoval sem kousek od potoka, on nasadil zapalovaci kabely tak jak patri a uz sem neodjel. Problem je v tom ze zacala stoupat voda a musel sem to dostat pryc, tak sem na 3valce (asi) dojel 10km, po zastaveni bylo neco docervena zhaveho ve vyfuku kousek od konce, vypadalo to jak ventil. Predtim cvrkaly ventily, ted uz necvrkaj, ale auto je horsi jak traktor. Je to odstavene a potrebuju poradit co dal, co v tom eventuelne odeslo, jestli se vyplati v tom starat a spravovat to atd. Prosim radte.
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
14 roků 6 měsíců zpět #2
od geeny666
fiat Tipo 3DV červené 2,0 8VT
Odpověděl geeny666 pro téma Re: tipo 1.6 asi motor po smrti
chtělo by to proměřit a hlavně vidět. zda je plně funkční benz. čerpadlo, atd...
- jumbo
14 roků 6 měsíců zpět #3
od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: tipo 1.6 asi motor po smrti
po zastaveni bylo neco docervena zhaveho ve vyfuku kousek od konce, vypadalo to jak ventil. Predtim cvrkaly ventily, ted uz necvrkaj, ale auto
Už víš co jsi to mel ve výfuku? Na plyn jede motor normálně?
Zkus nalít trochu čerstvého benzínu. Ten starý může být ,, zvodnatělý ".
Už víš co jsi to mel ve výfuku? Na plyn jede motor normálně?
Zkus nalít trochu čerstvého benzínu. Ten starý může být ,, zvodnatělý ".
14 roků 6 měsíců zpět #4
od arposek
Odpověděl arposek pro téma Re: tipo 1.6 asi motor po smrti
no prave ze aji na plyn jede na 3 valce a strili to do sani. na benzin to nejelo ani kdyz sme natankovali.. Jak nejjednoduseji nastavit predstih? Neni tu nekdo z Ostravy kdo by byl schopen omrknout a rict co dal?
14 roků 6 měsíců zpět #5
od arposek
Oprava: ve vyfuku nic nebylo, vyfuk byl rozhaveny do ruda.. a jeste bych potreboval nejake zakladni nastaveni skrtici klapy..
14 roků 6 měsíců zpět #6
od Funman
Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522
Odpověděl Funman pro téma Re: tipo 1.6 asi motor po smrti
No vypadá to na to, že jde nespálený plyn přímo do výfuku.
Jak jsou na tom vůbec svíčky, zapalovací kabely? Kontroloval jsi je?
Jak jsou na tom vůbec svíčky, zapalovací kabely? Kontroloval jsi je?
Robert
Bývalé: FIAT TIPO 1.6ie DGT DOHC 90ps r.v.90 - zůstane mi v srdci hodně dlouho...
Současné: Mazda 323F BA 1.8i DOHC 16V 85kW 115ps r.v.97 - jezdí fakt dost dobře...
www.fiattipo.net/modules.php?name=gallery2&g2_itemId=22522
- jumbo
14 roků 6 měsíců zpět #7
od jumbo
Odpověděl jumbo pro téma Re: tipo 1.6 asi motor po smrti
Teď jsi mne předběhl
Ne každé svíčky jsou vhodné pro fiat
www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums...amp;highlight=BPR7ES
Ne každé svíčky jsou vhodné pro fiat
www.fiattipo.net/modules.php?name=Forums...amp;highlight=BPR7ES
14 roků 6 měsíců zpět #8
od geeny666
Odpověděl geeny666 pro téma Re: tipo 1.6 asi motor po smrti
jsem z karviné, mohl bych se na to přijet podívat
14 roků 5 měsíců zpět #9
od JohnyPetnik
TIPO 1.4 OHC - r.v. 1990 - první Tipo a kéž by nebylo i poslední
Začínám Tipkařit a každá dobrá rada nad zlato =)
od května 2010 už néní Tipo, bylo odejito
Odpověděl JohnyPetnik pro téma Re: tipo 1.6 asi motor po smrti
čusek arposeku,
přiznám se že jsem zažil úplně stejný problém, který jsi popisoval. Taky jsem jednoho rána přišel k autu, všecko v poho, tak že nastartuju, chvilku se tipo trápilo, ale nakonec chytlo stylem že jelo jen na 3 válce, ptž jsem měl pocit že ten motor zdechne nebo vyskočí z auta. Tak sem ho vypl, koukl pod kapotu a našel jsem vypadlou hadici na vodu, co je u temostatu ta velká spojující chladič a motor. tak sem ji nasadil zpět, ještě že 200m byla benzinka, tak sem tam dolil asi 2 litry vody, ale auto se chovalo pořád stejně jako na 3 válce. Musel jsem ale do práce,tak sem s tím jel, 13 km do práce s plynem na podlaze a max. 3 rychlostním stupněm, sranda byla, že jsem dojel na parkoviště před práci kde byly všude okolo auta sem to zapích a v ten moment mi to zdechlo. Co se dělo pak bych nepřál mikomu zažít, ptž zpod auta se vyvalil obrovský a hustý dým. Tak sem vyletěl z auta do kufru že budu hasit, pak koukl s hasičákem pod auto, výfuk a byl do půlky rožhavený jak meteorit a teď sem neveděl jestli to bafne nebo ne. Všude okolo auta, no mazec. Naštěstí se to po 10 -15 minutách ustalo a zchladlo, tak sem mohl vyhukaný jak startka do práce. Teď sem obvolával lidi, co by mi mohli poradit co se vůbec stalo a co s tím atem je. Napadalo mě motor v hajzlu, nebo přinejmenším ventily či co...
Večer sem to šel jen zkusit, ale vůbec sem nedoufal, že by to vůbec chytlo, ale k mému překvapení motor naskočil, jako by se nic nestalo a od té doby musím zaklepat, že se nic podobného nestalo.
Jinak ale už jde do Fiatího nebe, ptž 2.6.2010 končí technická, tak Tipo pápá. Kdyby někdo něco potřeboval na 1.4, tak dejte vědět, jinak to jde celé do šmelcu.
čus bus,
snad ste nepadli nudou Jen sem chtěl přidat svou zkušenost. Mějte se vy co ještě jezdíte, občas sem na fórum ještě kouknu
JohnyPetnik
přiznám se že jsem zažil úplně stejný problém, který jsi popisoval. Taky jsem jednoho rána přišel k autu, všecko v poho, tak že nastartuju, chvilku se tipo trápilo, ale nakonec chytlo stylem že jelo jen na 3 válce, ptž jsem měl pocit že ten motor zdechne nebo vyskočí z auta. Tak sem ho vypl, koukl pod kapotu a našel jsem vypadlou hadici na vodu, co je u temostatu ta velká spojující chladič a motor. tak sem ji nasadil zpět, ještě že 200m byla benzinka, tak sem tam dolil asi 2 litry vody, ale auto se chovalo pořád stejně jako na 3 válce. Musel jsem ale do práce,tak sem s tím jel, 13 km do práce s plynem na podlaze a max. 3 rychlostním stupněm, sranda byla, že jsem dojel na parkoviště před práci kde byly všude okolo auta sem to zapích a v ten moment mi to zdechlo. Co se dělo pak bych nepřál mikomu zažít, ptž zpod auta se vyvalil obrovský a hustý dým. Tak sem vyletěl z auta do kufru že budu hasit, pak koukl s hasičákem pod auto, výfuk a byl do půlky rožhavený jak meteorit a teď sem neveděl jestli to bafne nebo ne. Všude okolo auta, no mazec. Naštěstí se to po 10 -15 minutách ustalo a zchladlo, tak sem mohl vyhukaný jak startka do práce. Teď sem obvolával lidi, co by mi mohli poradit co se vůbec stalo a co s tím atem je. Napadalo mě motor v hajzlu, nebo přinejmenším ventily či co...
Večer sem to šel jen zkusit, ale vůbec sem nedoufal, že by to vůbec chytlo, ale k mému překvapení motor naskočil, jako by se nic nestalo a od té doby musím zaklepat, že se nic podobného nestalo.
Jinak ale už jde do Fiatího nebe, ptž 2.6.2010 končí technická, tak Tipo pápá. Kdyby někdo něco potřeboval na 1.4, tak dejte vědět, jinak to jde celé do šmelcu.
čus bus,
snad ste nepadli nudou Jen sem chtěl přidat svou zkušenost. Mějte se vy co ještě jezdíte, občas sem na fórum ještě kouknu
JohnyPetnik
TIPO 1.4 OHC - r.v. 1990 - první Tipo a kéž by nebylo i poslední
Začínám Tipkařit a každá dobrá rada nad zlato =)
od května 2010 už néní Tipo, bylo odejito
14 roků 5 měsíců zpět #10
od arposek
zdravim, omlouvam se ze sem se neozval, ale konci mi skola tak mam fofr.. Jinak Tipoš je nezmar, byvaly majitel se v tom celkem nepekne vrtal atak temer nic neni jak ma byt.. kamos mechanik ze mi da kabely ke svickam tak jak patri podle cisel.. pak nastal tento problem, protoze rozdelovac nebo civka nebo co to je ja assi jinak nasazena (jestli to vubec jde) a pak to blbne, jede na 3valce, strili do sani atd.. kamosuv deda tam cosi pomiskoval s tema kabelama a auto jede jako predtim, mozna lip.. akorat zas ty ventily cvrkaj, no hlavne ze to jede.. vsem dekuju za rady, pomohly i kamosovi, a vubec cele tohle forum je super.. dik moc!!
Vygenerováno za 0.393 sekund