malý výkon?

Více
14 roků 5 měsíců zpět #1 od cica
malý výkon? vytvořil uživatel cica
Dobrý den..nedavno jsem koupil tipo 1.4 jednobod 51 kw. Jenže se mi nejak tech 51 kw nezdá, vím není to extra výkon, jenže to auto jede až od nejakých 4000 otáček to znamená že třeba na 3 s tím vytáhnu 100km/hod i když maximálka je nejakých 130..i a na 5ku ani neudrřím rychlost, to bych musel mět plyn napodlaze.ta maximálka se mi zdá taky docela malá..prostě se mi zdá, že se to nějak dusí. Měnil sem svíčky, byly cihové barvy a uplně suchá krásně vypálené a motor má kompresi kolem 14 na válec, takže am si myslím, že problém nebude, nicméně se mi to prostě nezdá.Když chci aby to jelo, musím to vytáčet do vysokýchotáček a to mi určitě docela houpne se spotřebou. děkuji za jakoukoliv radu...by the way vzduchový filtr jsem taky měnil...a výfukové potrubí je čisté, ničím neucpané.jediná možnost je bohatost směsi atd, jenže to bych musle napíchnout na pc za ož chtěljí 500 jen za anlýzu.Zkuste mi tedy poradit, děkuji

Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.

Více
14 roků 5 měsíců zpět #2 od aaa_najn
Odpověděl aaa_najn pro téma Re: malý výkon?
na bohatost smesi ma vplyv lambda, a cidla teplot - vody a nasavaneho vzduchu...
stiahni si prirucku jak na to.pdf , a premeraj si ich ohmickyv celom rozsahu teplot (napr nazhavovane nad "zapalovacom") .. pc si myslim ze je na hovn*

Tipo 1.4 i.e. 51kW socque_line , clima, central, lpg, 200km, anno immatricolazione 93, 160.046

• vilímek petr
14 roků 5 měsíců zpět #3 od vilímek petr
Odpověděl vilímek petr pro téma Re: malý výkon?
Zdarec,bohatou směs bys poznal na svíčkách,měly by černou barvu.Tam problém nebude.Mám to samé tipo a ten pocit mám taky už 4roky a u mě je vše v pořádku.Asi ten výkon bude dost malý na to auto,taky to musím točit aby to jelo.

Více
14 roků 5 měsíců zpět #4 od jipaf
Odpověděl jipaf pro téma Re: malý výkon?
a co zkouknout rozvorvody? co rysky?

TEMPRA 1,6ie soc ....tam kde jiní končí, Fiat začíná...
ALF AR156 2,0TS SW lpg... 155 živých koníků...

Více
14 roků 5 měsíců zpět #5 od Ram512
Odpověděl Ram512 pro téma Re: malý výkon?
Ten samej problém auto prostě nemá tah. plyn na podlaze a pak je teprve něco málo znát. Na filcku se nechytám :(

Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012 :)

Soubor přílohy:
[/URL

Více
14 roků 5 měsíců zpět #6 od aaa_najn
Odpověděl aaa_najn pro téma Re: malý výkon?
no je poslabsie, ale maximalka urcite neni 130... ja davam 145 a to si myslim ze by dalo viac keby som pomenil niektore veci

Tipo 1.4 i.e. 51kW socque_line , clima, central, lpg, 200km, anno immatricolazione 93, 160.046

Více
14 roků 5 měsíců zpět #7 od Předseda
Odpověděl Předseda pro téma Re: malý výkon?
Já měl tempru 1.4, ale byl to teda karburátor. Každopádně jsem si s tím dovolil předjíždět maximálně favorita, na felicii to bylo zoufale slabé. Každopádně ale těch 150 jela, když měla dostatečnou dobu, aby se rozjela.

Tempra SW 1.9TDs , skoro plná nálož, 224 tisíc km .
Ritmo 5dvířko, Ritmo cabrio.

Více
14 roků 5 měsíců zpět #8 od jamk1
Odpověděl jamk1 pro téma Re: malý výkon?
Ked to citam, tak si kladiem otazku, o com to pisete. Mal som Tipo 1,4 karburator a aj 1,4iE z roku 1995. Ten karburatorovy isiel po dialnici 178. Mam to uradne zmerane...aj s potvrdenkou a fotografiou.
Tipo 1,4iE malo maximalku mensiu, asi tak 160. Okrem toho Tipo s karburatorom bolo omnoho, ale omnoho zivsie, ale ze by som mal problem s tym, ze niektore z nich je lenive, tak to ani nahodou. :o)

Více
14 roků 5 měsíců zpět #9 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: malý výkon?

Ten samej problém auto prostě nemá tah. plyn na podlaze a pak je teprve něco málo znát. Na filcku se nechytám :(

Pro tebe je to jednodussi nez pro Valiho. Odstav to pristi tyden u Gruszkovskeho v servisu(areal Ardo u pekaren). Mel bych se tam stavit jen nevim kdy. Kouknem na to. Dej mi sem vedet kdy bys to tam dal. A nech tam telefon na sebe

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Více
14 roků 5 měsíců zpět #10 od Pawel
Odpověděl Pawel pro téma Re: malý výkon?
Všeobecně je známo že 1,4 v Tipu nejede,psali to i v testech.favo jede líp.
Jinak koukni i na rozvody,mě to taky nic moc nejelo a pak mi zjistili že mám posunutý rozvody o zub.Ale i tak mi jede jen max.160 a konec.(mám ale 1,6)

Tipo 1,6 i.e.57KW- 11/1991 SX

Více
14 roků 5 měsíců zpět #11 od Honza
Odpověděl Honza pro téma Re: malý výkon?
no nevím..mě 1.4rkapřišla živější než leckterá 1.6 v tipu..

základ u 1.4rky jsou dobrý všechny hadičky, dobrej vsřik a snímač teploty nas.vzduchu...ofiltrech ani nepíšu,protže toje samozřejmost..

coupe 2l 16V ... no cement
tipo 2l 8V RIP-> 2l 16V alive
stilo 1.8 16v
156 2.5 V6
bravo HGT 175 alive

Více
14 roků 5 měsíců zpět #12 od Ram512
Odpověděl Ram512 pro téma Re: malý výkon?

Pro tebe je to jednodussi nez pro Valiho. Odstav to pristi tyden u Gruszkovskeho v servisu(areal Ardo u pekaren). Mel bych se tam stavit jen nevim kdy. Kouknem na to. Dej mi sem vedet kdy bys to tam dal. A nech tam telefon na sebe

Mno nevím jak na tom budu ale napiš mi na SZ telefon a ja bych ti brnknul a nějak se domluvíme. Nejlepší bude když se v tom projedeš a řekneš co to může bejt nerad bych zase dával majlant ted sem platil hafo za technickou, neprošel jsem po prvé tak sem musel davat peníze za opravy.

Fiat Tipo 1.4ie ,1989 ,190000 km. STK 5/2012 :)

Soubor přílohy:
[/URL

Více
14 roků 5 měsíců zpět #13 od tommy
Odpověděl tommy pro téma Re: malý výkon?
Tak já nevím,ale mám tipo už 6 let 1,4 51kw a po rovince 180km a na předjíždění se feldy nechytaj ani náhodou. Kámoš má 1,6 55kw ta je na předjíždění o něco línější,ale maximálka kolem 195km/H
U obou aut jen bežná udržba.

1.6ie 93"

Více
14 roků 5 měsíců zpět #14 od michal_tipar
Odpověděl michal_tipar pro téma Re: malý výkon?
1,4ie maximálka 164km/h dnes už tomu takový kouř nedám, byla o nějakých 6 let mladší. Ale 140 jezdí bez problémů. Není to žádný trhač, ale proti felině 1,3 nebo fáčku to je vpohodě, 1,6ku feldu asi nedá, jezdil sem s ní, ta táhla víc než Tipo.
Jak dlouho s ní jezdíš? Nejezdil s ní někdo jako "bába na trh"? Takhle zajetý auto "převychovat" chvilku trvá.

Více
14 roků 5 měsíců zpět #15 od rs
Odpověděl rs pro téma Re: malý výkon?

[ Mno nevím jak na tom budu ale napiš mi na SZ telefon a ja bych ti brnknul a nějak se domluvíme. Nejlepší bude když se v tom projedeš a řekneš co to může bejt nerad bych zase dával majlant ted sem platil hafo za technickou, neprošel jsem po prvé tak sem musel davat peníze za opravy.

Ja te do niceho nenutim. Ptal jsi se uz dvakrate jestli by nebyl nekdo kdo by se na to podival. Ja jen odpovedel. Chces nechces tva volba. Nevim co je dle tebe majlant.

Quod licet Jovi,non licet bovi.
Persona non grata.

Vygenerováno za 0.512 sekund