zvuk motoru ..... delá to jenom mě?

Tento problém dokonce řešily na VŠB TU Ostrava pro Fabii

Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955
Prosím Přihlásit se připojte se ke konverzaci.
Osobne mam zkusenost z moji byvalo Skodou 105, kdy se mi pri cca 80km/hod (otackomer jsem nevlastnil) cele auto zacalo klepat, pri 120km/hod se vse utisilo a ja jsem ani pomalu nevedel, jestli mam motor pod kapotou

Zpatky k problemu. Je to rekl bych normalni stav. Nemohu vsak posoudit, zda treba nemas spatne uchyceni vyfuku ke kastli, nebo praskly vlnovec (u minuleho tipka jsem ten vlnovec nemel, bylo to hrozne, tak jsem si jej nechal znovu namontovat - strasne to rezonovalo - vibrace se prenasely z karoserie do interieru).
stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.
Tempra 1.8ie SW, r.v.96

FIAT MAREA 1,8 16V HLX Když bůh tvořil auto tak první jeho slova byla MAREA....

stiglitz.
/////
TIPO 1.6 i SX, 1993, 55 kW.

no smířím se stím
FIAT MAREA 1,8 16V HLX Když bůh tvořil auto tak první jeho slova byla MAREA....
Řek bych že to s tím - novejma dílama až tolik souviset nemusí. Jde o to jak to je spasovaný atd... Přeci novej vejfuk může rezonovat vic než ten papírovej - shnilej ,
, to už jsem viděl auto co začlo "zvonit" právě po výměně výfuku. Mě zas to dělá jen při volnoběhu a to tak že motor jde minutu a pak si - já nevím jak to popsat - zarezonuje, pak zas zhruba minutu... a ... Stačí zvednout otáčky zcela nepatrně a nedělá to - máme holt starý auta..! To vůbec nebudu řešit, když je to jinak O.K.
Nemáš tam náhodou nějakou objímku na výfuku? To by mohlo dělat ten zvonivý zvuk.
Tipo 1.6 HF Turbo (831B7.046), r.v. 1991 digital, spotřeba kolem 8 l na 100 km:-) Tel: 732 514 955

Fiat Tipo
2.0.Ie Po GO Motoru r.1990 zel.metal
Stejny postreh. Daval jsem auto do servisu a tam mi rekli, ze podezreni na spatne zadni tlumice je liche, byl to spatne zaveseny vyfuk a triskal do leve pruziny. Vymenily mi tam dva gumove drzaky a problem byl vyresen.zkus vzít vzádu za trubku výfuku a pořádně s ním zakvedlej ze strany na stranu a uvidíš co se bude ozývat já už jednou málem měnil zadní tlumiče výfuk se tam pěkně otíral